campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Primarul oraşului Câmpeni, Ioan Călin Andreş supraveghează îndeaproape stadiul lucrărilor de infrastructură locală

Primarul oraşului Câmpeni, Ioan Călin Andreş supraveghează îndeaproape stadiul lucrărilor de infrastructură locală

Publicat în 03.09.2013 la ora 12:00

lucrari campeniÎntr-o dimineaţă a unei zile a săptămânii trecute, am fost invitat de către primarul oraşului Câmpeni la o scurtă deplasare prin localitate pentru a mă informa în legătură cu stadiul lucrărilor începute sau care vor demara în scurt timp aici.

La această deplasare am fost însoţiţi de doamna Tania Cramba – consilier al Compartimentului investiţii din cadrul Primăriei Câmpeni, Călin Cornea – consilier la Compartimentul de achiziţii publice din aceeaşi instituţie şi de reprezentantul unei firme care va executa o viitoare lucrare.
Prima noastră oprire a fost pe strada Transilvaniei, cea care şerpuieşte de-o parte şi de alta a pârâului Valea Caselor, drum de acces spre satul Certege şi a altor sate aparţinătoare oraşului. Începând de săptămâna viitoare, pe această stradă vor demara lucrările de construcţie a trei porţiuni de zid în lungime totală de peste 150 de metri, pentru protejarea străzii împotriva apei pârâului care o erodează pe unele locuri. Zidul se va ridica acolo unde acesta lipseşte şi există pericolul de surpare a drumului, va avea înălţimea între 3 şi 7 metri, grosimea va fi între 0,7 şi 1,5 metri, iar la bază până la 3 metri. Lucrările au fost atribuite, prin licitaţie, firmei S.C. Roşia Montană Construct S.R.L., vor dura o lună şi încep cu întârziere din cauza contestaţiilor de la licitaţie, valoarea lor ridicându-se la 110.000 de lei cu TVA inclus, bani din bugetul local. Primarul a precizat că lucrările vor continua şi anul viitor, estimând o valoare a acestora de aproximativ 200.000 de lei.
De aici ne-am deplasat pe malul Arieşului, în apropierea intersecţiei DN 74A cu DN 75, lângă drumul de acces spre satul Vârşi. Aici am putut să vedem stadiul lucrărilor atribuite S.C.PRODEXIMP S.R.L. din judeţul Satu Mare pentru construcţia unui zid de sprijin de 280 de metri, lucrări apreciate de primar ca fiind foarte bine realizate până în prezent. Această investiţie a administraţiei locale în valoare de 210.000 de lei, inclusiv TVA, are termen de finalizare începutul lunii octombrie, zidul fiind construit pentru a proteja staţia de epurare prin care va trece canalizarea oraşului împotriva eventualelor căderi sau alunecări ale versantului din apropiere. Conform contractului, S.C.Dafora Mediaş ar trebui să înceapă din această săptămână construcţia acesteia, termenul de finalizare fiind toamna anului 2014, iar valoarea se ridică la 13.058.892 lei fără TVA. Tot în această zonă, primarul a precizat că în toamna aceasta se va construi un mal de apărare împotriva inundaţiilor râului Arieş, pentru a proteja drumul de acces spre satele Vârşi, Furduieşti, Dănduţ şi Lunca Merilor. Acesta va avea o lungime de aproximativ 70 de metri, o înălţime de până la 8 metri şi valoarea de aproximativ 400.000 de lei, fiind realizat cu sprijinul Administraţiei Naţionale “Apele Române”.
Referitor la stadiul lucrărilor de modernizare a canalizării oraşului Câmpeni, primarul a precizat că acestea se află în grafic în proporţie de 95% ca şi timp planificat. În oraş, lucrările se execută simultan pe mai multe străzi: pe strada Turzii, pe strada Horea în două locuri (în faţa spitalului orăşenesc şi în centrul oraşului) şi pe strada Revoluţia 1848 din faţa primăriei. Strada Turzii va intra de altfel într-un amplu proces de modernizare datorită lucrărilor în valoare de 850.000 de lei care vor începe tot în acest an cu bani din bugetul local.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 702 ori

Primarul oraşului Câmpeni, Ioan Călin Andreş supraveghează îndeaproape stadiul lucrărilor de infrastructură locală
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.