campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Primii fulgi de nea ai iernii 2017-2018 au acoperit pădurea de brazi, de la cota 1600 – Vârful Petreasa, din comuna Horea

Primii fulgi de nea ai iernii 2017-2018 au acoperit pădurea de brazi, de la cota 1600 – Vârful Petreasa, din comuna Horea

Publicat în 28.10.2017 la ora 10:36

Primele semne ale iernii care vine au început să se facă simțite în această dimineață și în comuna Horea. La primele ore ale dimineţii ningea şi zăpada era deja depusă la cota 1600, pe vârful Petreasa.

Este iarnă în toată regula la munte, la sfârşit de octombrie. Prima zăpadă a căzut în comuna Horea, la peste 1.600 de metri altitudine, pe vârful Petreasa.

Weekend-ul a adus condiţii de iarnă în Apuseni. După temperaturile de primăvară, brusc vremea s-a răcit, iar pădurea de brazi a fost acoperită de un strat alb de nea. Prognozele meteo anunţau lapoviţă şi ninsoare în zona montană şi se pare că nu s-au înşelat.

Înca din cursul nopţii de vineri a început să ningă, iar la cota 1600 stratul de zăpadă a început să se aştearnă, acoperind pădurea cu zăpada pufoasă.

Cei care iubesc iarna se pot bucura astfel de primii fulgi de nea din acest an sau de primul om de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi destul de capricioasă la munte în aceasta perioadă, cu temperaturi negative, ploi, lapoviţă şi ninsoare.

Acest articol a fost citit de 1115 ori

Primii fulgi de nea ai iernii 2017-2018 au acoperit pădurea de brazi, de la cota 1600 – Vârful Petreasa, din comuna Horea
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.