campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Procurorii italieni cer închisoare pe viaţă pentru presupusul ugigaş al Violetei Coroiu din Horea, în lipsa cadavrului

Procurorii italieni cer închisoare pe viaţă pentru presupusul ugigaş al Violetei Coroiu din Horea, în lipsa cadavrului

Publicat în 25.10.2013 la ora 10:00

La un an de la dispariţia Violetei Coroiu (35 de ani), femeia din comuna Horea plecată la muncă în Italia pentru a-şi face un trai mai bun, apar noutăţi în cazul intitulat de presă “Elodia de Apuseni”.

Potrivit unor publicaţii online din Peninsulă, Procuratura din Sicilia cere închisoare pe viaţă pentru Giuseppe Chiavetta (43 de ani), pe care îl acuză de uciderea româncei. Deşi dispariţia a fost semnalată în toamna anului trecut, cadavrul femeii nu a fost găsit nici până în ziua de azi, ceea ce face ca acest caz să fie comparat cu cel al Elodiei. Asta nu i-a împiedicat însă pe procurorii italieni să ceară cea mai grea pedeapsă pentru inculpat, şi anume închisoare pe viaţă. Acuzarea se bazează pe probe solide, şi anume ADN-ul victimei care a fost identificat în maşina şi garajul inculpatului. De asemenea, procurorii au probe că ultimul care a văzut-o în viaţă pe Violeta Coroiu a fost chiar fostul său logodnic italian.

elodia

Ulterior dispariţiei, maşina lui Chiavetta, un Fiat Punto, a fost găsită dezmembrată într-un depozit de maşini. Bărbatul, care nu şi-a recunoscut fapta şi a negat încă de la început că ar avea de-a face cu dispariţia româncei, a declarat că maşina i-a fost furată şi că atunci când a găsit-o, din cauză că ar fi fost plină de sânge, a decis s-o dezmembreze şi s-o dea la fier vechi. Deşi a încercat din răsputeri să scape de urmele de sânge, acestea au putut fi identificate în portbagajul maşinii. Analizele de laborator au indicat, fără urmă de dubiu, că sângele aparţine Violetei Coroiu. De asemenea, ADN-ul victimei a mai fost găsit şi în garajul suspectului unde au fost identificate mai multe pete de sânge. Giuseppe Chiavetta, aflat în arest din toamna anului trecut, se consideră nevinovat şi cere să fie achitat. Judecătorii italieni urmează să se pronunţe în acest caz.
Violeta Coroiu a plecat în Italia în urmă cu 6 ani şi s-a angajat la un azil de bătrâni. L-a întâlnit pe Giuseppe Chiavetta şi a crezut că destinul îi surâde din nou, mai ales că în România trăise şi eşecul unei căsnicii. Lucrurile între cei doi au mers bine o perioadă însă gelozia bărbatului, care devenise insuportabilă, a determinat-o pe Violeta să pună capăt relaţiei în vara anului trecut. Coşmarul femeii nu s-a încheiat acolo având în vedere că, aşa cum le spusese părinţilor, fostul iubit o urmărea şi o ameninţa. Cel mai probabil în cele din urmă acesta şi-a pus ameninţările în practică. Astfel, în data de 3 noiembrie 2012, când Violeta Coroiu era aşteptată de părinţi acasă, la Horea, aceasta nu a mai ajuns şi nici n-a mai dat vreun semn de viaţă.

 

Acest articol a fost citit de 390 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.