campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Economie » Producătorii de mobilă din Câmpeni, singurii reprezentanţi ai judeţului Alba la târgul de mobilă BIFE-SIM București

Producătorii de mobilă din Câmpeni, singurii reprezentanţi ai judeţului Alba la târgul de mobilă BIFE-SIM București

Publicat în 02.10.2016 la ora 11:00

În perioada 14-18 septembrie, la Complexul Expozițional Romexpo din București, s-a desfășurat cea de-a XXV-a ediție a BIFE-SIM, singurul târg internațional din România dedicat industriei mobilei, unde se întâlnesc producătorii, importatorii, exportatorii și distribuitorii din domeniul lemnului. Expoziția a prezentat cele mai noi tendințe din domeniul mobilei, al decorațiunilor, al echipamentelor și accesoriilor.

mobila-cimpeniCu această ocazie, producătorii, importatorii și distribuitorii de mobilier au propus publicului larg soluții ingenioase și practice care să poată satisface toate cerințele unui design interior plăcut, iar vizitatorii au descoperit modalități noi de a-și organiza mobilierul în funcție de condiționările de spațiu, de numărul de persoane care îl utilizează sau de poziția lui în interiorul căminului. De la această ediție a târgului nu au lipsit nici demonstrațiile practice ale producătorilor, care au arătat vizitatorilor procesele tehnologice prin care trec una sau mai multe bucăți de lemn pentru a deveni piesa de mobilier care să se potrivească ambientului fiecărui cămin.
Ediția din acest an a fost organizată printr-un parteneriat strategic al ROMEXPO cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), la târg fiind prezenți 300 de expozanți din: România, Bulgaria, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Ucraina și Ungaria. Printre participanți s-au numărat și trei companii de prelucrare a lemnului din județul Alba, care au avut standurile în pavilionul secțiunii Clasic, toate acestea fiind din Munții Apuseni, din orașul Câmpeni: SC Transilvania Production SRL – a expus mobilier colorat, atrăgător, cu linii elegante și combinații excentrice de culori, sculp­tat și șlefuit, cu design avangardist, luxos, societatea având numeroase participări la acest târg; SC Maria Production SRL – a prezentat un stil rustic, având piese de mobilier cu accent pe fibra lemnului și finisaje; SC Montana Câmpeni SRL care a fost pentru a doua oară prezentă la târgul de mobilă BIFE SIM din București.
Pentru ediția din acest an, Montana Câmpeni a propus mobilier cu accente îndrăznețe, combinații de lemn și metal, inserții de piatră, dar și piese de mobilier clasic cu finisaje noi, în conformitate cu ultimele tendințe de pe piața de mobilier europeană, combinând cu succes piesele clasice din lemn cu mobilier tapițat de calitate. Totodată, în mod oficial a prezentat linia de panouri decorative 3D din lemn, realizate din stejar masiv, care sunt realizate astfel încât să-i pună în valoare textura și nuanța naturală a lemnului, acestea fiind potrivite pentru orice tip de interior. După revenirea de la târg, reprezentanții Montana Câmpeni ne-au declarat: ,,Prin participarea noastră la acest târg am introdus colecții noi, am avut contact direct cu furnizori de materii prime care ne ajută la găsirea unui raport calitate-preț cât mai bun, am încheiat contracte de colaborare pe piața românească intrând mai mult pe acest sector unde eram doar la început, ne-am întărit relațiile cu clienții de pe piețele unde lucram până acum și am intrat pe piața franceză. Obiectivul principal – lansarea oficială a panourile decorative 3D din lemn – a fost îndeplinit 100%. Totodată am văzut că mobila noastră este foarte bine primită pe piața internă, am avut multe solicitări de la clienți români care doresc să cumpere mobila pentru acasă.”
Reprezentanții Maria Production au precizat faptul că au fost acum pentru a patra oară la acest târg, unde au expus dormitor pentru copii, mobilier de sufragerie și de intrare în locuințe, toate piesele fiind realizate din lemn masiv de rășinoase. Aceștia au completat faptul că a meritat participarea la acest târg pentru promovarea produselor, deoarece este cel mai mare din ţară. ,,S-a observat că a crescut interesul străinilor pentru acest târg, care au venit să caute viitoare colaborări. Totodată, la târg au fost multe persoane fizice care doreau să achiziționeze mobilă la preț de producător, au venit reprezentanți de magazine virtuale și producători cu magazine proprii de desfacere. La București s-au căutat produse comerciale, utilizate de fiecare persoană în casă și cele avangardiste, sculptate sau exclusiviste cum a prezentat Transilvania Production. Oamenii nu mai vor mobilă din PAL și MDF, caută produse din lemn masiv, de bună calitate. Pentru promovarea produselor noastre, în acest an am participat și la alte târguiri din străinătate: la IMM Cologne din Koln, Germania, la Salone del Mobile,din Milano, Italia. Trebuia să participăm la începutul acestei luni și la Maison & Objets de la Paris, dar guvernul României nu a plătit standul, iar noi am aflat cu foarte scurt timp în urmă că nu putem să participăm, doar dacă am fi plătit din buzunarul nostru, ceea ce era foarte mult. Târgurile de acest fel, atât interne cât și cele externe sunt în general benefice, dar guvernul român ar trebui să susțină financiar participarea firmelor, pentru că au de câștigat atât producătorii români de mobilă, cât și statul”, au mai adăugat reprezentanții Maria Production.
În Apuseni, industria producătoare de mobilă are o veche tradiție, în perioada comunistă funcționând în Câmpeni fosta Întreprindere de Prelucrare a Lemnului, unde munceau aproximativ 1000 de angajați. După Revoluția din 1989 această societate a fost privatizată sub denumirea SC Montana SA, dar nu a rezistat concurenței pe piața mobilei și crizei economice mondiale, iar în 2011 a intrat în faliment, activele acesteia fiind scoase la vânzare de mai multe ori de o firmă specializată. Între timp, după 1989 au luat ființă în oraș firme producătoare de mobilă, care lucrează în general pentru export: SC Transilvania Production SRL – înființată în 1992, sub denumirea actuală existând din 1994, SC Maria Production SRL – înființată în anul 2000; SC Montana Cîmpeni SRL – înființată în 2009, care funcționează într-o parte din spațiul unde a existat fosta Montana SA. În prezent, cele trei firme au, în total, peste 400 de salariați, atât locuitori ai orașului, cât și navetiști din alte localități învecinate. Pe lângă acești mari producători de mobilă, în zonă există și câteva firme mici care realizează la comandă atât mobilă din lemn masiv, cât și din PAL și MDF.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 677 ori

Producătorii de mobilă din Câmpeni, singurii reprezentanţi ai judeţului Alba la târgul de mobilă BIFE-SIM București
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.