campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii cu clasele I-IV din comuna Bistra se apropie de procedura de licitaţie

Proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii cu clasele I-IV din comuna Bistra se apropie de procedura de licitaţie

Publicat în 29.11.2019 la ora 10:00

Primarul comunei Bistra a depus în anul 2017,  la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europenese proiectul „Reabilitare, modernizare și extindere Școala cu clasele I-IV, comuna Bistra”, subprogramul Modernizarea satului Românesc, domeniul: realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților de învățământ preuniversitar, respective creșe, grădinițe, școli generale primare și gimnaziale, licee, colegii naționale, grupuri școlare, școli profesionale, școli postliceale, unități de învățământ special de stat, precum și alte unități de învățământ preuniversitar, înființate potrivit legii.

Punerea în aplicare a acestui proiect care a primit finanţare a fost întârziată de avizele şi acordurile care trebuie obţinute de administraţia publică locală.

„Trebuie să respectăm toate procedurile legale pentru demararea acestei investiţii. Din cauza unor condiţii speciale impuse de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba pentru eliberarea avizului privind securitatea la incendiu, termenul pentru acest proiect s-a prelungit. Am fost nevoiţi să construim şi un zid de protecţie în partea de nord a amplasamentului, în apropiere de locuinţa individuală existentă acolo. De asemenea, de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Alba am primit acordul doar în luna noiembrie a acestui an. Vom face tot posibilul să urgentăm implementarea acestei investiţii, dar din păcate sunt multe aprobări care nu ţin de noi ca şi administraţie publică locală. Probabil că vremea nu ne va permite să lucrăm în acest an, vom da startul lucrărilor în primăvara anului viitor”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Din cauza condiţiilor impuse de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au crescut costurile la cheltuielile cu investiţia de bază. Printre condiţiile impuse de ISU se numără şi echiparea construcţiei cu instalaţie de detectare, semnalizare şi avertizare incendii.

Următorul pas este aprobarea în şedinţă de consiliu local a acestor costuri suplimentare rezultate în urma întocmirii proiectului tehnic şi a detaliilor de executare, iar apoi procedura de licitaţie.

Proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii cu clasele I-IV din comuna Bistra prevede extinderea corpului şcolii cu clădirea centralei termice, refacerea sistemului de încălzire, transformarea unei săli de clasă în grupuri sanitare pe sexe şi pentru persoane cu dizabilităţi, tâmplărie exterioară nouă etc.

Valoarea totală iniţială  a acestui proiect este de 547.744,76 lei, la care se adaugă costurile suplimentare generate de condiţiile care au trebuit să fie  îndeplinite pentru obţinerea avizului de la ISU.

Acest articol a fost citit de 425 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.