Rămâi conectat

Politică

PSD Câmpeni a depus lista de candidați pentru funcția de primar și consilieri locali la Biroul electoral de circumscripție nr. 7

Publicat

în

depunere-candidaturi-psd-campeni-alegeri-iunie-2016Ieri după-amiază, în jurul orei 15.30, în penultima zi de depunere a propunerilor de candidați pentru primari și consilieri locali la alegerile locale din 5 iunie, la Biroul Electoral de circumscripție nr. 7 situat în Primăria Câmpeni am întâlnit mai mulți membri PSD Câmpeni care au venit să depună dosarele cu candidaturi.

Delegația PSD era formată din primarul Ioan Călin Andreș, economistul Vera Dorina Cristescu și profesorul Gabriel Cîra-Grigorescu, aceștia predând dosarele lui Ioan Oneț și lui Sorin Horia Ceuca – președintele, respectiv locţiitorul Biroului electoral din Câmpeni.

După cum se știe de mai mult timp în urmă, propunerea PSD pentru Primăria Câmpeni este Ioan Călin Andreș, actualul primar al localității, care candidează pentru a patra oară la această funcție, lista cu propunerile de consilieri fiind următoarea:

 1. Ioan Călin Andreș – 44 ani, inginer și jurist;
 2. Vera Dorina Cristescu – economist;
 3. Gabriel Cîra Grigorescu – 42 ani, profesor;
 4. Constantin Bar – 56 ani, economist;
 5. Alexandru Luca – 24 ani, farmacist;
 6. Romul Iulius Miheț – 41 ani, administrator;
 7. Iulian Cîmpean – 56 ani, mediator;
 8. Emilian Petrea – 61 ani, profesor;
 9. Lucian Nicolae Anca – 31 ani, administrator;
 10. Giani Septimiu Cioara – 44 ani, instructor auto;
 11. Ioana Ileana Motora – profesor;
 12. Diana Georgeta Marc – întreprinzător privat;
 13. Natalia Narița – profesor;
 14. Ștefan Ioan Lobonț – 61 ani, inginer;
 15. Elena Adela Crintea – asistent medical;
 16. Traian Lazea – 66 ani, economist;
 17. Nicolae Ovidiu Petruța – 37 ani, conducător auto;
 18. Adrian Berindei – 24 ani, tehnician dentar;
 19. Ioan Marin Motora – 43 ani, economist.

Până în acel moment își mai depuseră lista cu candidați pentru alegerile locale din luna iunie Partidul Național Liberal, Partidul România Mare, Partidul Mișcarea Populară, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și candidații independenți pentru funcția de consilieri locali – Traian Donea și Nicolae Marcel Mateș, iar în scurt timp a sosit la Biroul Electoral Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE. La încheierea perioadei de depunere a candidaturilor vom reveni cu lista completă a tuturor propunerilor de primari și consilieri locali din Câmpeni.

Ovidiu CULDA

Publicitate
44 Comentarii

44 Comments

 1. Motul

  26.04.2016 la 11:37

  Bar Constantin pe lista consilierilor înaintea profesorului Petrea sau doamnei Narita, PSD-isti vechi? Sa nu mai vorbim de traseistul de pe primul loc, aflat la al câtelea partid? Al treilea sau mai mult? In concurenta cu numărul de neveste:))! Ti se face sila!!

 2. Bortasescu Trifinovici de Chirilescu din Pascescu

  27.04.2016 la 10:40

  Comentariul acestui,, MOTUL” este evident un comentariu rautacios a unui frustat. Am urmarit pe YouTube activitatea d-nului Costel Bar ca si consilier local si consider ca este o activitate serioasa cu multa implicare si devotament fata de acest oras.Urez succes echipei PSD Cimpeni . Indemn locuitori orasului Cimpeni sa nu mai voteze consilieri locali care se imbata si urineaza prin parcul orasului

 3. Marius

  27.04.2016 la 11:15

  Halal echipa! S au reunit toți oligofrenii orașului! Cu vreo 2 exceptii( cei 2 profesori), restul sunt oameni fara vreo realizare profesională sau vreo cariera intr un domeniu. Vai de capul vostru! Ma apuca si rasul. Andres, ziceai ca nu mai candidezi cand te huiduia lumea mai știi?? Dar de departe cea mai interesantă apariție e a domnișoarei care se autointitulează întreprinzător privat:))) ce întreprinzi stimata domnișoara? Cate un organ pe săptămana ?:))))

 4. papai

  27.04.2016 la 13:03

  mai pisorcosilor jegoșilor parveniților va bateți joc de capitala tării moților cu expiratul de oprea bețiv notoriu afemeiat convins,cu un popa expirat si puțin retardat cu trompetistul de Burz sau clacxon cum vreți voi săi Spune-ți ca la asta poți săi spui cum vrei ca la bula cu doctoroiul condus de lidera de la spital cu talambul ăla de Petrușel cu marionete de astea vreți voi primaria ma prepelicarilor si vai samar de capul vostru vreți sa câștigați orașul ,falșilor si infatutilor

 5. Popa

  27.04.2016 la 14:03

  Oare se găsește măcar un PSD ist sau sustinator al PSD ului sa știe scrie? Pe cuvântul meu, domnule de mai sus, esti aproape imposibil de citit. Lasă ma sa citesc: esti unul dintre cei 3 interlopi susținători ai PSD si tu ai școala vieții:) la ce ti ar folosi alta? Cum sa l susțineți pe infectul ăla de Andres? A vrut sa ne vândă la canadieni ba, ați uitat? Cum va placea sa ne crească copiii in poluare, sa se umple de cancer ? Cat de penibili puteți fi?? Il prefer pe oprea, așa bețiv, dar ăla a facut ceva in viața lui pana i a distrus nevasta-sa nervii.

 6. Oprea

  27.04.2016 la 14:17

  Preferam pe altcineva decât pe infectul de Oprea care bate tinerii din oraș ,cine este el și gogu ospătaru unul chel si bețiv altul șmecher și malițios! sunteți o echipa de monștrii ! Cei din vechiul P D L pe ce locuri se află? Păcat de Boncuț este un băiat bun in detrimentul ,,trompetei,,. O sa vă rupă PSD ul atât la locale cât și în toamnă!

 7. Pascuale

  27.04.2016 la 14:29

  Mă p n l vechi aveți și zvornici in echipa? Varu lu Oprea de pahar ,mare dandanaie pe capul vostru, unul stilat și afemeiat altul penal si chior.avem echipa avem valoare….,mai aveți unul tare de cap Crisan ilie mortul ambulant care a distrus economia orașului -bravos ,sunteți malefici ,Dusa zis sticultă al vostru mare valoare si asta bea deși rupe picioarele,bă valoroși mai sunteți? În rest ce sa va mai spun ,va mai las sa va lamentați cu cianurișta de la RMGC, echipă completa de oameni care nu lupta decât pentru interesele lor!!! Hai Săriți la cap…

 8. Campeni

  28.04.2016 la 1:38

  Cine l a bagat in politica pe Gaga? Si tu ai Ajuns ma in politica? Eu stiam ca esti meserias, dar voi toti din psd sunteti antreprenori si intreprinzatori :)))) nu Mai ai lucrari ba? Si ti a promis fostul cumnat ca pupi licitatii ??? Si tu l ai crezut ???:))) io zic sa ramai la Berea din fiecare dimineata si la bataile cu care ne ai obisnuit ca deh… Muschii mei minte nu are !:)))

 9. Penibil

  28.04.2016 la 1:44

  Vai deci numai panarama sefa a orasului Mai lipsea in echipa frumoasa! De ce ai luat o pe Diana Marc? Pentru a presta la munca de Jos?? Asa da, inteleg Acum 🙂

 10. Cristina

  28.04.2016 la 1:50

  Toti sunteti o apa si un pamant. Si voi si aia din Pnl. Dar Caline, tu singurel ti ai micsorat sansele. Altii nu ai gasit sa pui pe lista? Cine naiba voteaza pe Gaga, Luca sau altii neica nimeni ca ei? Eu cred ca Mai sunt oameni seriosi, trebuia sa cauti un pic Mai bine.

 11. Cristeasca

  28.04.2016 la 3:29

  Dna Cristescu a castigat vreodata in viata ei ceva? Candideaza de o viata :))) nu-ti poti Vinde pensiunea si nu Mai ai din ce trai? Vrei si tu o bucata de ciolan ?

  • aisha

   28.04.2016 la 19:12

   Este o impolitete sa te folosesti de numele unei persoane ca sa scrii despre acea persoana. Poate ca unii, facand referire la acest mesaj , fac campanie doar pentru a schimba niste lucruri care merg prost, de exemplu: promovarea nonvalorilor si a analfabetilor precum Morcan Dragomir in functii de conducere,promovarea tinerilor in viata politica- daca nu se va schimba garnitura de politicieni, Romania va fi in „cadere libera”, implicarea cetatenilor in viata comunitatii- nu putem sa asteptam sa ne faca Primaria sau Guvernul curatenie in curte, etc.

 12. Cei trei bacusiști din PNL

  28.04.2016 la 8:30

  Mă noi măcar suntem o echipă de retardați și bețivi, escroci și parvenți așa cum bine spunea un mare prof. de istorie din Cîmpeni scuze cred că nu trebuia să spun așa ceva acum am ieșit toți trei de la una mică suntem de ieri cu vreo 35 de beri în glandă,aoleo am amorțit, revin mâine după trezire,serus-toc.

 13. NU Galben

  28.04.2016 la 11:47

  Pff, când iese Călin primar să-i vezi pe toți cum se trag pe cur si se lingușesc pe lângă el. Normal, momentan toți atacă și calomniază precum ultimii oameni de pe fața pământuhttps://www.campeniinfo.ro/pnl-campeni-a-depus-lista-de-candidati-pentru-functia-de-primar-si-consilieri-locali-la-biroul-electoral-5856.html#comment-3468lui. Auzi? Decât să fie Gaga praf din 1-2 beri, precum cei din PNL,si după să omoare tineri sau să dea cu capu de teracota dintr-un local din Cimpeni, neștiind pe ce planetă traiește, mai bine un om inteligent, care da, și-a trăit viața, poate probabil a fost uneori mai ” nebun ” sau a fost vina anturajelor, dar măcar ajunge sus pe picioarele lui, nu ca alții care așteaptă să le pice în gură banii. Ah, Dorina. Măcar ea are niște cunoștințe absolut superioare față de marea majoritate a celor din PNL, aș putea spune toți. Apropo, măcar ea știe să scrie, să poarte o conversație, nu să urle pe stradă după oameni,ea nu-i ca Morcan sau alțiii de la PNL. BAFTA PSD SUNTETI TARI!!

 14. Oprea

  28.04.2016 la 12:56

  Oprea? Mai stii cand le luai pe Geanina si Narcisa in masina cu prietenii tai buni din PNL, se stiu ei, pentru Dumnezeu stie ce? Pacat, poate ai memorie slaba, oricum sa platesti tinere domnisoare ca sa iti ofere placere, nu mi se pare un comportament adecvat unui om care vrea sa conduca orasul Cimpeni, alaturi de prietenii lui de breasla. In PSD macar avem parte de oameni onesti, oameni buni. Va doresc succes!
  Semnat: un cetățean cinstit.

 15. Ha ha

  28.04.2016 la 16:27

  Gaga e un om inteligent? :))))) ma faci sa rad, saracul e monosilabic 🙂

 16. Vali

  28.04.2016 la 16:31

  Cu siguranta ca Vali nu e un sfant, dar atunci ce-mi Zici de Andres? A pierdut atat numarul nevestelor, cat si a amantelor!

 17. Ion

  28.04.2016 la 17:10

  Dacă fac școală cu bufonul de BDG din Lăzești am dat-o în bară cu toții, mai ales GREII PNL-ului !Înțărcați-l pe bufon de la mâncare că nu mai intră azi mâine în renault -DTE ! de când s-a așezat pe Fîntînele cu transhumanță pe Moților mai bine îl sari decât să-l ocolești.Grijă Borteș la oală!

 18. Calin

  28.04.2016 la 17:41

  Caline te am votat dar acum gata. Cu lista asta te prezinti? Sa fim seriosi un pic, te rog Pierzi pe mana Ta.

 19. Robocop.

  28.04.2016 la 20:52

  Da, cu lista asta se prezintă. Măcar el nu are o listă de bețivi infecți cu tentații de crimă, care sunt conduși de alcool și au pretenții de regi. Eventual regii alcool-ului, care vor conduce din păcate doar propria lor locuință.

 20. Your Daddy

  28.04.2016 la 20:57

  Da, Gaga. Măcar el a fost mereu pe p**a lui și le-a închis gura tuturor comentatorilor idioți. N-a fost lingușitor și el la vârsta de 40+ ani va fii un om demn, care nu va linguși pe nimeni, un om cu familia perfectă, cu o soție care îl iubește și va fi mândră de el. Eu zic să vă calmați, PNL-iștilor, că vă turați în gol, ca mașinile alea stricate.

 21. Of of

  28.04.2016 la 23:31

  Bravo psdistilor! Sunteți perfecti, aveți familii perfecte, acum hai plecați si lasatine!

 22. FOR YOU daddy

  28.04.2016 la 23:33

  Serios?:)))) ce înseamnă in ziua de azi sa fii pe pula ta? Sa Bati casele de pariat si sa bei toată noaptea?

 23. Călin pa

  28.04.2016 la 23:34

  Hai Călin dute. Pleacă in Austria ca se știe ca ai casa acolo cumpărată din șpagă de la gold. Drum bun

 24. Fraieri

  29.04.2016 la 11:18

  Plecați voi, că șansele voastre să iasă Cristi primar se reduc tot mai mult, pe măsură ce beți câte o bere și încercați să omorâți tineri nevinovați, baftă-n viață, PNL-iștilor!

 25. Ba

  29.04.2016 la 11:26

  Măcar el are noroc la pariuri, ce Cristos vrei și tu? Nu-i problema ta ce face el în viața personală. Sau ești vreun slăbănog pe care l-o caftit Gaga?Și acuma ți-e ciudă? Ești praf.

 26. Pff

  29.04.2016 la 11:35

  Poate o fi fost și el o singură dată și gata toți ziceți că merge acolo mereu. Fain, n-aveți motive să vă legați de oameni.

 27. Calm

  29.04.2016 la 12:32

  Nimeni nu il sustine pe Andres. In afara de echipa lui de consilieri, absolut nimeni nu da doi bani pe el. Toata lumea e satula de el.

 28. Praf

  29.04.2016 la 14:48

  Argumente fără valoare, drag susținător al PNL-ului. Călin a câștigat 3 mandate, 4 soon. Îți înțeleg incapacitatea de a accepta adevărul, dar puiule, poți verifica un sfert din susținătorii lui numai pe contul său de socializare. De restul îți poți da seama singur. Eu zic să-ți cam vezi de treabă că nu faci decât să speri fără rezultate concrete.

 29. Rau destul

  29.04.2016 la 15:00

  ba daca gaga ii monosilabic eu is popa trifa
  .defapt stai..doamne fereste sa ajung ca mormolocu ala :)))))))) poate ca gaga ii anti-idioti si nu vorbeste cu tantalaii ca voi, asta nu inseamna ca ii monosilabic :))))) pffff, ce cacati de pnlisti

 30. Pt praf

  29.04.2016 la 17:46

  Cu sustinereA cui a castigat Calin 3 mandate? Iti zic eu: vali oprea, Cristi Pasca, Sorin Salagean si Socrul lui si cu oamenii pe care acestia ii coordoneaza. Calinut nu a uitat acest lucru, de aia acum e cu morcovulul in fund.

 31. Doamne

  29.04.2016 la 18:23

  Susținere? Nu ei au pus zeci de ștampile pentru a-l vota, ci cetățenii, eventual câţiva l-au futut pe la spate. Are destui susținători, probabil se lipsește de niște alcooliști notorii, care-și petrec ziua vorbind de rău pe alții, în loc să facă ceva util pentru oraș.

 32. Asistenta dragalasa

  29.04.2016 la 20:57

  Cei doi tradatori a P.S.D.-ului, oligofrenicul de Bodea Calin si chiorul analfabet Morcan Dragomir, de ce nu apar in poza? sunt transparenti

 33. Tăntălăul și Gogomanul

  30.04.2016 la 8:21

  Oligofrenul și Chiorul joacă la două capete ,dacă iese Andreș îl pupă în fund dacă iese ȚOPUL este foarte bine și îi spun că au fost cu el și lau ajutat.Ăștia sunt doi derbedei dar stați liniștiți că nu mai stau ei mult acolo pentru că cei doi candidați au pregătite deja rezervele pt.chior și oligoelementul CaCO3. Mă ăștia doi se dezic când de unul când de celălalalt zilnic, depinde cu cine dialoghează, își urmăresc doar scopul, dar o să li se înfunde într-o zi.

 34. Da corect

  30.04.2016 la 17:47

  Da, ai dreptate, Dragomir e un analfabet, dar eu cred ca ii o pierdere pentru Călin ca a trecut la Pasca. Are mulți prieteni, evident ca de nivelul lui si aia ii cânta ii struna. Călin se fute singur. Morcan nu era de aruncat. L-am auzit pe Dragomir țipând in fata primăriei cat de mincinos ii Andres. Având in vedere ca ii pe listele PSD pentru consiliul județean, clar ii o pierdere pentru Călin. PSD ist care ii face anti-campanie altui PSD ist. E ca la circ.

  • maria mirabela

   30.04.2016 la 23:12

   Stiti cum este Dragomir? Prostul care nu-i fudul, parca nu e prost destul.Sau daca vreti: Cu prostul care n-are scoala, te lupti putin si-ai castigat dar lupta este colosala cu prostul care are impresia ca are scoala!
   Dragii mei ! Daca votati pe unul ca Dragomir inseamna ca sunteti ca el! Asemenea elemente trebuie sterse din viata publica .

 35. Costel Americanul

  30.04.2016 la 19:58

  Chiorul de la Neagra este unul dintre cei mai abili securiști fără acte. Aveți grija, sta cu voi la masa si te înregistrează. Pentru Andreș nu este nici o pierdere , ci din contră, este un câștig real. ” știți ce face țopul cand îți intra in casa? 1. ITI scuipa in găleata cu apa si varianta cea mai avantajoasa.. Îți……..nevasta ” Deci aveți grija la acest ” alfabet ” , ca scuipa cu ” inteligență” peste tot .

 36. maria mirabela

  30.04.2016 la 23:06

  Fiti linistiti, Dragomir nu va fi niciodata consilier judetean PSD. Nimeni nu este chiar asa prost ca el!!!! Si apoi, daca ne gandim bine , el se potriveste de minune in echipa PNL, alaturi de cei care-l scuipau in noiembrie 2014 si le reprosau celor din PSD ca au pus un analfabet la conducerea spitalului.Cel putin PSD-ul l-a tinut doar interimar 3 luni „menajer”in timp ce Oprea,Pasca si Chirila l-au rezolvat pentru 3 ani, cu acte in regula.Cat despre cei ca el care il voteaza, credeti-ma, toti s-au lamurit ca este un papagal si un lucru slab! Ma indoiesc ca cineva va putea sa-l voteze.

  • anti PNL

   01.05.2016 la 10:23

   Ai mare dreptate. El se lauda ca l-a ajutat Darzu, fiindca il are la mana cu o filmare. Nu este asa. Dl. deputat se va dezice de el in curand.Un asemenea specimen ca Dragomir nu are ce cauta intre oameni cu scoala adevarata.

 37. Mancatias

  30.04.2016 la 23:41

  Noi tiganasii votam cu Călin ca Călin ii om bun si ne da mulți bani in campanie. Ne place de el ca e ca noi, ne scuipam unul pe altul si apoi lingem unde am scuipat.

 38. Andreea

  01.05.2016 la 12:12

  De-ar avea ” țigănașii ” acces la acest ziar, dragul meu frustrat din celelalte partide. Eu zic să te liniștești, ca oricum n-ai șanse să ajungi consilier, darămite primar.

 39. Pulalau

  05.05.2016 la 23:28

  Buna ziua sau seara sau cum pula mea ii afara la tine. A zis tata ca sa va duca dracu pe toti, hoti, banditi si alte pasari calaltoare din toate partidele. Sa va futa in cur toti dracii din Iad si sa va dea muie toti taganii de pe Valea Caselor. Asta e tot, va multumesc 🙂

  • Pizdulaul

   05.05.2016 la 23:38

   Vai domnule dar cum iti permiti sa vorbesti asa, nu ai pic de respect pentru acesti domni care si-ar da viata pentru acasta tara. Ar trebui sa ai foarte mult respect pentru ei, trebuie sa ai respect pentru cei ce stiu linge funduri si in special pizde flocoase, dar mai nou rase. Sa iti fie rusine!!!

 40. Politica

  10.05.2016 la 0:38

  Oricare va ieși primar va trebui sa lucreze cu consilierii, care vor fi atât PSD-isti, cat si PNL-isti. Eu zic sa lăsați cu toții razboaiele si sa va folosiți energia pentru a spune oamenilor ce vreți sa faceți, cum vedeți voi dezvoltarea orașului, cum doriți sa il modernizați, asta e ceea ce ne interesează si nu lupta orgoliului. Domnul primar, nu e corect ce faceți, am înțeles ca primiți cv-urile oamenilor in mâna pentru fabrica care ziceți ca vine. Vi se pare normal sa faceți asa ceva in campanie electorală? 1.nu-i corect pentru ca nu vin pentru Dvs ci pt forța de munca ieftină si 2. Pentru ca nu sunteți in măsura sa apreciați din punct de vedere profesional pe oamenii calificati sa lucreze acolo. Daca s-ar sesiza organele abilitate, poate va arată un pic o celula si nici sa candidați nu mai apucați. E ilegal si total nedeontologic ceea ce faceți. Domnule Pasca, vrem sa auzim ce aveți in plan, cum veți proceda, vrem străzi asfaltate, vrem inițiativa si vrem sa vedem asumându-va aceste lucruri. Schimbarea e benefică, e normala, nimeni nu ar trebui sa fie pe viața intr-o funcție, dar vrem sa avem certitudinea ca sunteți mai bun si mai capabil ca predecesorul. Asta așteptam. Si va rog oameni buni, lăsați jignirile ca nu ajuta pe nimeni cu nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

„Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd naţiunea mea fericită“ – Avram Iancu. Jurământ complemetar pentru parlamentari

Publicat

în

La iniţiativa marelui patriot Laurian Stănchescu afirmaţia „Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea mea fericită” va deveni, cu ajutorul celorlalţi parlamentari, parte din Jurământul de Credinţă al parlamentarilor!

Partidul ,,AUR” are spiritualitate umanisto-europeană și universală, susține și promovează culturile și identitatea marilor națiuni ale lumii, este gata oricând să lupte cu frăție și credință pentru idealurile și aspirațiile popoarelor de pe toate meridianele.

Ca și în țările dumneavoastră, avem și noi în țară răni istorice, care apasă greu pe sufletul Golgotei Românești! Ne împlinim apostolic datoria morală și liturgică față de postumitatea martirilor și eroilor neamului nostru românesc, cinstim și onorăm jertfa lor de sânge și de suflet.

Avram Iancu, Martir și Erou al Națiunii Române, are aură de antichitate mitologică, dacă nu se năștea om, se năștea zeu, precum în legendele lumii! S-a născut în vestirea tulnicelor și a clopotelor românești, ne-a sanctificat menirea istorică și ne-a înfrățit cu veșnicia vremurilor!

Noi i-am dus memoria postumă în Parlamentul României, oficializând o frază a Testamentului său, Jurământ complementar pentru parlamentari! Cine nu-și iubește neamul cu înțelepciune și spirit pacifist, este aruncat de hazardul istoriei în afara sa!

Partidul ,,AUR” salută cu onoare cancelariile lumii, este un cruciat onest și continuator al valorilor conservatoare identitare umaniste!

Deputat AUR de Alba, Daniel-Gheorghe Rusu.

Citește mai mult

Politică

Barstan Filofteia, consilier județean PMP: DN 74A, drumul deznădejdii

Publicat

în

În vara acestui an, peste zona Munților Apuseni s-au abătut fenomene naturale rar întâlnite pentru zona de munte.

În urma furtunilor deosebit de puternice, un număr mare de gospodării din mai multe localități din Apuseni au fost distruse de furia apelor, oamenii pierzându-și toată agoniseala de o viață.

De furia naturii nu au scapat nici drumurile comunale și naționale, DN 74 A, fiind cel mai grav avariat de viiturile puternice de pe versanții care mărginesc acest drum național. Sigur la vremea aceea în contextul unor acțiuni cu tentă politică sau perindat o sumedenie de politicieni în frunte cu premierul Florin Câțu care a promis alocarea unor sume de bani destinate familiilor afectate de inundații și refacerea tronsoanelor de drum distruse. Din păcate vorbe fără acoperire în fapte , sumele primite de sinistrați au fost insuficiente pentru a-și reface casele distruse, despre drumuri, nici pe departe nu au fost alocate sumele necesare pentru repararea în regim de urgență, traficul se desfăsoară cu dificultate și acum, după atâtea luni de la inundațiile devastatoare din luna iulie. Pe tronsonul de drum dintre localitățile Câmpeni și Abrud, terasamentul drumului național este grav avariat, fiind necesară urgentarea lucrărilor de cosolidare a structurii drumului și reconstrucția unui pod din satul Cărpeniș, unde se circulă cu dificultate doar pe o singură bandă.

La sesizarea mai multor cetățenii la începutul lunii octombrie am trimis o adresă către Secția de Drumuri Naționale Alba.

În adresa pe care am trimis-o, am solicitat informatii referitoare la stadiul lucrărilor pe tronsonul de drum DN74 Câmpeni -Abrud, tronson grav avariat în urma calamităților naturale care s-au abătut asupra Țării Moților în vara acestui an.

Am primit un răspuns destul de prompt din partea SDN Alba, dar din păcate cei care sunt în măsură să soluționeze aceste lucrări se scuză frumos în câteve cuvinte, justificandu-se că au demarat încă din luna iulie toate procedurile legale pentru a obține avizele și autorizația de a se efectua începerea lucrărilor de remediere a acestui tronson de drumul național cu următoarea mențiune: contractarea lucrărilor de remediere se va face în funcție de fondurile alocate.

Acum mă întreb:

– Domnii noștrii parlamentari din județul Alba nu au trecut prin Munții Apuseni, după viiturile catastrofale din luna iulie ?
– Ce demersuri concrete au făcut, pentru moții care au contribuit cu voturile lor ca ei să ajungă în Parlament, iar ei le-au făcut promisiuni deșarte și au fost uitați de fiecare dată.

Consider că problemele au fost mult prea grave pentru locuitorii Țării Moților, iar după o perioadă atât de îndelungată de timp, problemele lor să nu fie nici acum rezolvate.

Oamenii au fost mințiți, sunt dejnădăjduiți, premierul Câțu a venit de două ori în Apuseni a făcut promisiuni-atât, politicieni de toate culorile promit că ei sunt salvatorii-atât, cei afectați de viituri rămân cu necazurile și nu sunt deloc puține.

Solicit în numele locuitorilor din Munții Apuseni, suplimentarea în regim de urgență a sumelor de bani care să ajungă la cetățenii afectați de inundații, precum și începerea lucrărilor de consolidare a tronsonului de drum DN 74 A, într-un timp cât mai scurt, având în vedere că din punct de vedere al anotimpului, vremea ar urma să intre intr-un proces de răcire, iar acest lucru nu ar mai permite, executarea unor lucrări de asemene anvergură, iar starea de degradare a acestui tronson de drum, pune în pericol viața, tuturor participanților la trafic.

Consilier județean PMP,
Barstan Filofteia

Citește mai mult

Politică

Călin Matieș, senator PSD de Alba: Elevi din Apuseni, prinși între incompetența și ignoranța PNL de la nivel local, județean și național

Publicat

în

Când are totul – primării, inspectorat școlar, prefectură și guvern – PNL demonstrează că nu este interesat de nimic. Sau pur și simplu nu este în stare să rezolve o situație pe cât de simplă, pe atât de complicată, pentru câteva familii cu elevi din Munții Apuseni – satele Ocoliș și Lunca Arieșului – care nu au la dispoziție un microbuz școlar funcțional care să îi ducă la școala din Sălciua.

În comuna Ocoliș nu există școală cu clasele V-VIII, iar părinții din satul Lunca, ce ține de Poșaga, au optat să facă școala gimnazială la Sălciua. Prinși între incompetența și ignoranța PNL, elevii sunt siliți să ajungă la școală prin forțele părinților, care sunt nevoiți să îi transporte cu mașinile personale (peste 30 de km dus-întors).

În prezent, microbuzul de la școala din comuna Sălciua, administrată de primar PNL, nu are licență de transport, ITP sau asigurare, iar șoferul care lucra pe el, în anul școlar precedent, și-a dat demisia din cauza salariului de nimic, după ce norma i s-a înjumătățit. Cel mai grav este, însă, că microbuzul care ar trebui să transporte elevii înscriși la Școala Gimnazială din Sălciua este o epavă, care nu poate funcționa în condiții de siguranță (dacă nu va fi reparat, desigur).

Aceasta este ”România Educată” despre care a vorbit domnul Iohannis? Tot PSD este de vină pentru această situație, în condițiile în care PNL are Guvern – Ministerul Educației, Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar Județean și primării?

Interesul pe acest subiect al Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de oameni de bază ai PNL, se ridică la înălțimea genunchiului broaștei, iar primarul PNL din Sălciua nu mișcă un deget. În comuna Poșaga există școală de clasele V-VIII și microbuz funcțional. Oare nu au fost în stare cele trei primării liberale să își unească forțele, să găsească o soluție temporară, pentru binele elevilor?

Nu este suficient măi, mârșavilor, nevrednicilor, chinul prin care au trecut familiile din Ocoliș în urma inundațiilor catastrofale petrecute în această vară? Domnule primar PNL al comunei Sălciua, al cărui nume nu vreau să îl pronunț, de ce nu aduceți microbuzul școlar în stare corespunzătoare de funcționare? De ce nu cumpărați/solicitați bani pentru altul nou? Sau vă gândiți doar la voturi, iar în cazul de față sunt ale unor oameni din alte comune și nu vă mai interesează?

Cel mai grav este că faptele acestor oameni sunt săvârșite cu premeditare după ce, timp de trei luni, cât a fost vacanța, nu au luat nicio măsură. Dreptul la educație este garantat, de legile naționale și internaționale, iar elevii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și ignoranței unor persoane ajunse dintr-o eroare în funcții de conducere sau decizie.

Eu, personal, l-am interpelat pe ministrul Educației cu privire la această situație și am solicitat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alocarea de fonduri pentru achiziția unui microbuz școlar nou. Să vă fie rușine! Sunteți mulți, dar fără rost!

Senator PSD de Alba,
Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni