campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Raluca Ciocănel, legitimată la CSȘ Câmpeni, vizează calificarea la Campionatul Mondial de Juniori 2017 şi Jocurile Olimpice din 2018

Raluca Ciocănel, legitimată la CSȘ Câmpeni, vizează calificarea la Campionatul Mondial de Juniori 2017 şi Jocurile Olimpice din 2018

Publicat în 16.12.2016 la ora 11:18

Raluca Ciocănel, schioare legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni, are obiective îndrăzneţe pentru anii ce urmează, în privinţa performanţelor sportive, dorind să ajungă la un nivel internaţional apreciabil, propunându-şi să reprezinte România la Campionatul Mondial de Juniori 2017 şi mai ales la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018.

Sezonul competițional trecut s-a încheiat pentru Clubul Sportiv Școlar din Câmpeni cu foarte multe medalii la campionatele naționale, o premieră, un podium integral cu schioarele de la CSŞ Cîâmpeni, tot la „naţionale” și primul podium la un concurs internațional. Raluca Ciocănel a reuşit să urce pe podium la Bansko, în Bulgaria, obținând locul al treilea atât la proba de slalom cât și la proba de slalom uriaș. Pentru schiorii legitimaţi la clubul din Munţii Apuseni, a urmat multă pregătire fizică, cantonamente de pregătire pe zăpadă, pe ghețarii din Austria și Italia, iar de la mijlocul lunii noiembrie au început și competițiile internaționale, la care participă și Raluca Ciocănel, competitoare ce are cele mai bune rezultate din ultimul deceniu în schiul alpin autohton feminin .

A fost nevoie de antrenamente dificile, sacrificiu și un efort financiar considerabil, pentru a consemna primele rezultate notabile în dreptul Ralucăi, în competiţii imporante de schi din Europa. În prima cursă, la Solda, în Italia, la mijlocul lunii noiembrie s-a clasat pe locul 17 la slalom, o poziţie deloc neglijabilă ținând cont că a obținut 50.52 puncte FIS şi a urcat de pe locul 1600 pe locul 623 în ierarhiile FIS. După acest rezultat a intrat în prima grupă la tragerea la sorți și având număr de start mai mic, la următoarea competiţie, de la Pfelders, tot în Italia, a obținut locul 5 la proba de slalom. Apoi, tot în Italia, a realizat un loc 10 și un loc 17 la proba de slalom. La începutul lunii decembrie a participat la Campionatul Național de juniori din Italia, la Passo Monte Croce, unde s-a clasat pe ultima treaptă a podimului la slalom și tot în cadrul respectivei competiţii a mai oţinut o clasare pe poziţia a şasea, în urmă cu două săptămâni, în proba de slalom.

• Cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, la schi alpin, pentru România!

Am muncit foarte mult pentru aceste rezultate, momentan Raluca are 50.98 de puncte la slalom și am scăzut și la proba de slalom uriaș sub 100 de puncte, are 92.28 puncte. Aceste rezultate sunt cele mai bune rezultate care le-a avut România la schi alpin feminin în ultimii 10 ani și o premieră pentru clubul nostru. Noi sperăm să reuşim și mai mult, vom merge în continuare la concursuri tot mai bine cotate, unde participă și elitele mondiale ale schiului alpin, pentru a putea aduna puncte, în vederea îndeplinirii obiectivelor de performanță pentru anul care urmează. Ne vom deplasa la Are în Suedia să participăm la Campionatul Mondial de Juniori, ultimul campionat de juniori pentru Raluca, și bineînţeles obiectivul cel mai important rămâne calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc în 2018 în Coreea de Sud”, a precizat antrenorul Tiberiu Tanţoş.

Pentru aceasta, avem nevoie de 5 note sub 40 de puncte la cursele FIS, pentru fiecare probă. Ar fi o realizare foarte importantă pentru noi, pentru asta am muncit, fiind sprijiniți foarte mult de conducerea Colegiului Național «Avram Iancu» din Câmpeni și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba, care ne-au oferit toate condițiile de pregătire și competiții. Ne-am înscris și la Campionatul Mondial Universitar de la sfârșitul lunii ianuarie în Kazahstan, unde vom putea participa doar cu ajutor financiar din partea Ministerului Educației. Între timp, continuăm să mergem la concursuri, avem anul 2017 și probabil ianuarie 2018 în care putem face punctele necesare calificării la JO. Efortul financiar va fi foarte mare, așadar nu refuzăm nici un ajutor dacă sunt doritori care vor să ne sprijine și să ajute schiul românesc”, a încheiat profesorul Andrei Tanţoş, un neobosit truditor al „sporturilor albe” din Munţii Apuseni.

Acest articol a fost citit de 218 ori

Raluca Ciocănel, legitimată la CSȘ Câmpeni, vizează calificarea la Campionatul Mondial de Juniori 2017 şi Jocurile Olimpice din 2018
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.