campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » S-au reluat lucrările la drumul DC 97 Bistra – Poiană

S-au reluat lucrările la drumul DC 97 Bistra – Poiană

Publicat în 28.04.2016 la ora 10:30

drum dc97 bistra-poianaDe puţin timp, în comuna Bistra au fost reluate lucrările la DC 97 Bistra – Poiană. Echipele au început cu amenajarea de rigole, construirea de ziduri de sprijin şi protecţie pe drumul aflat pe cursul Văii Mari, dar şi cu amenajarea podeţelor de intrare în gospodăriile localnicilor

„Pentru ca cetăţenii noştri să fie mulţumiţi şi lucrările să fie la standardele prevăzute în proiect, am considerat un lucru important, în afară de turnarea asfaltului propriu-zis, facilitarea accesului în curţile oamenilor. Aici am optat pentru tuburi care vor prelua apele pluviale în zona de intrare în gospodăria omului. Îi asigur pe bistreni că vom face lucrurile aşa cum scrie la carte şi nu vom face rabat de la calitate, pentru că această investiţie este foarte importantă pentru comuna noastră”, declară primarul comunei Bistra, Traian Gligor.
Cea mai mare durată de execuţie, dar şi cei mai mulţi bani din proiect, o reprezintă  lucrările de pregătire a terenului în vederea turnării covorului asfaltic: rigole, ziduri de sprijin, reabilitare poduri şi podeţe etc.
Aceasta este cea  mai mare investiţie în derulare din istoria comunei Bistra şi se ridică la 22.407.756 de lei. Lucrările, care au demarat în toamna anului trecut, prevăd asfaltarea în întregime a DC 97 Bistra – Poiană în lungime de 10 km, realizarea de rigole, ziduri de sprijin, reabilitarea primelor două poduri dar şi demolarea şi refacerea în totalitate a celorlalte  două  poduri de pe acest drum.
DC 97 Bistra – Poiană deserveşte peste 2.000 de locuitori, face legătura a 7 sate cu centrul comunei şi asigură accesul şi la cele două şcoli din Ciuldeşti şi Durăşti. Acesta facilitează şi accesul către siturile „Natura 2000” din masivul Muntele Mare, asigurând astfel, atunci când va fi gata, punerea în valoare şi valorificarea potenţialul turistic al acestei zone.
Până la sosirea iernii, primarul din Bistra îşi propune să ajungă cu asfaltarea la Drumul Poienii, ceea ce ar reprezenta cam 75% din lungimea totală.

I. B.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 189 ori

S-au reluat lucrările la drumul DC 97 Bistra – Poiană
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.