campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Sala de sport a Colegiului Național „Avram Iancu” din Câmpeni a găzduit „Târgul Liceelor și Meseriilor” din zona Munților Apuseni

Sala de sport a Colegiului Național „Avram Iancu” din Câmpeni a găzduit „Târgul Liceelor și Meseriilor” din zona Munților Apuseni

Publicat în 10.05.2019 la ora 8:57

În sala de sport a Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni s-a desfășurat ieri „Târgul Liceelor și Meseriilor” din zona Apuseni, acesta fiind organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Alba în colaborare cu școala-gazdă din „Capitala Țării Moților”. 

La eveniment, Inspectoratul Școlar Județean Alba a fost reprezentat de către inspectorul școlar general-adjunct Alexandru Dăncilă, iar în calitate de gazdă au fost directorii Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni, profesorii Natalia Mihaela Narița și Emilian Petrea, primarul Ioan Călin Andreș, viceprimarul Dorina Cristescu și alți reprezentanți ai administrației publice locale. Și în acest an, aici s-au adunat viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a de la unitățile școlare din zona Munții Apuseni, profesori ai acestora și reprezentanți ai unităților de învățământ liceal și profesional din aceeași zonă, aceștia din urmă expunându-și oferta educațională la standurile special amenajate.

„Târgul Liceelor și Meseriilor” reprezintă o etapă importantă în activitatea de informare a elevilor de clasa a VIII-a – cea de orientare școlară și profesională – în scopul de a-i familiariza cu oferta unităților de învățământ pe care pot să le urmeze în continuare, astfel încât la sfârșitul ciclului gimnazial să își alege ruta școlară sau cea profesională. În acest sens, pentru a-și face cunoscută oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020, aici au fost prezente cu standuri de informare toate cele 6 unități de învățământ liceal și profesional din zona Apusenilor: Colegiul Național „Avram Iancu” și Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni, Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac.

Programul evenimentului a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, a cuprins momente artistice prezentate de elevi ai unităților de învățământ din Apuseni, iar ulterior, reprezentanții unităților liceale prezente și-au prezentat în diferite moduri oferta școlilor de la care provin, viitorilor absolvenți ai claselor a VIII-a. Târgul a continuat cu vizitarea standurilor cu ofertele educaționale de către oficialități și elevii clasei a VIII-a, aceștia din urmă primind pliante și alte informații care să îi ajute pe viitor în luarea unei decizii privind școala pe care o vor urma ulterior.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 289 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.