campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Schiorul Bogdan Gligor din Arieşeni nu a renunțat la visul de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă

Schiorul Bogdan Gligor din Arieşeni nu a renunțat la visul de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă

Publicat în 08.12.2016 la ora 13:30

Şi-a propus ca în 2014 să fie prezent la Soci, în Rusia, nu a reuşit din păcate, din pricina unei crunte lovituri a destinului, o accidentare gravă, însă nu a abandonat a strâns din dinţi, a trecut peste momentele de durere şi merge departe, ţintind următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, în 2018, în Coreea de Sud, la Pyeongchang.

Pentru a-şi atinge însă acest deziderat, conjudeţeanul nostru în vârstă de 28 de ani are nevoie de sprijin financiar, declanşându-se recent o campanie de strângere de fonduri, pe internet, intitulată “Be part of my journey to World Championships and to the Winter Olympic Games!” (Fii parte din călătoria mea la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice de Iarnă!). Cei dornici să-l sprijine se pot implica (makeachamp.com/gligorbogdan). Aici, fie se pot face donaţii (5 euro), sau procura produse personalizate precum stickere (10 euro), şepci (50 euro), tricouri (100 euro), sau alte diverse combinaţii.
*A ratat Soci 2014, dar vrea Pyeongchang 2018!

În prezentarea făcută, Bogdan Gligor îşi expune motivele pentru care nu a renunţă la luptă şi continuă se spere în atingerea visului. “Am făcut schi alpin de mic. În momentul de faţă sunt al doilea schior din România, câştigând de-a lungul timpului de câteva ori Campionatul Naţional şi numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. Am fost şi campionul şi vicecampionul SES Cup (campionul micilor naţiuni în schiul alpin). În acest sezon fac parte din lotul naţional pentru Campionatele Mondiale de schi alpin din St. Moritz, Elveţia şi în acelaşi timp lupt pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă din Pyeongchang 2018 in Korea de Sud. Doar cu ajutorul vostru, visul meu şi al celor care cred în mine, poate deveni realitate”, a explicat schiorul din Munţii Apuseni.
*Are nevoie de sprijin şi promite prezenţa în Coreea!

“Drumul meu până aici nu a fost usor, în ultimele trei sezoane am avut trei accidentări la acelaşi genunchi şi de asemenea trei operaţii. Din această cauză ultimele trei sezoane le-am încheiat prematur. De fiecare dată am luptat şi am revenit în fruntea clasamentelor în ciuda tuturor greutăţilor”, a menţionat Bogdan.

“Toata viaţa mea a fost şi este dedicata schiului alpin. Realitatea este că schiul alpin este un sport extrem de scump iar din păcate nu am posibilitatea de a mă autofinţa în continuare. Acesta este şi motivul real pentru care am creeat această campanie şi anume strângerea fondurilor necesare pentru aceste doua sezoane, cele mai importate din cariera mea. Vreau ca visul meu şi al celor care cred în mine, să devină şi visul vostru!!!Ne vedem în Pyeongchang 2018”, este postarea schiorului din Arieşeni.

Absolvent al Liceului cu program sportiv Alba Iulia şi al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, cu specializare schi alpin, conjudeţeanul nostru se află în faţa unei mari provocări: participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, după ce a încercat şi în anii trecuţi să ajungă în Rusia. Pentru a ajunge însă la a 23-a ediţie a Olimpiadei Albe, Bogdan are nevoie de sprijinul oamenilor şi firmelor potente din judeţ, în ideea susţinerii unei pregătiri corespunzătoare. Bogdan a început schiul de la un an şi 8 luni, alături de tatăl său Dănuţ Gligor, fiind inclus în lotul naţional de schi alpin încă de la copii. Legitimat la CSŞ Cîmpeni şi la CS Gligor Arieşeni, a urcat pe podiumul naţional la fiecare categorie de vârstă şi la fiecare probă a schiului alpin. În anii de studenţie, la Campionatele Naţionale Universitare de schi alpin a devenit multiplu campion şi vicecampion naţional la probele de slalom special, slalom uriaş şi supercombinată alpină.

Acest articol a fost citit de 425 ori

Schiorul Bogdan Gligor din Arieşeni nu a renunțat la visul de a reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.