campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Școala Gimnazială Câmpeni implicată în două evenimente caritabile, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Școala Gimnazială Câmpeni implicată în două evenimente caritabile, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Publicat în 21.12.2018 la ora 22:20

„Trupuri mici, suflete uriașe” a fost deviza după care Școala Gimnazială Câmpeni s-a ghidat atunci când a participat și a organizat două evenimente caritabile, în urma cărora s-au strâns fonduri pentru copiii nevoiași din comunitate.

„Târgul de Crăciun, organizat de către Primăria orașului Câmpeni, a fost un prilej ca întreaga noastră școală să se unească și să vibreze la unison pentru un țel atât de măreț: profesori, elevi, părinți s-au mobilizat exemplar, realizând decorațiuni, prăjiturele, fursecuri, turtă dulce, având ca unic scop alinarea unor suflete, care acum în prag de sărbători nu s-ar fi putut bucura de un moș, de o masă cu toate cele necesare, de bucuria de a fi într-o încăpere caldă și primitoare alături de familie. Toate fondurile adunate în urma vânzării produselor realizate, au fost donate pentru ca elevii cu o situație material precară din instituția noastră să primească hăinuțe, ghete și alte lucruri necesare oricărui copil în sezonul geros. Doresc să mulțumesc cu această ocazie tuturor celor implicați în acest proiect de suflet, suma adunată a fost una considerabilă, iar acest lucru se datorează colegilor profesori, elevilor și nu în ultimul rând părinților, cu toții răspunzând pozitiv, cu mărinimie și entuziasm în realizarea acestui târg de Crăciun. Vreau să transmit un gând bun și sărbători fericite!” a declarat directorul Școlii Gimnaziale Câmpeni, profesor Liliana Daniela Arieșanu.

Totodată, mânați de aceeași dorință de a ajuta, elevii claselor a IV-a din cadrul Școlii Gimnaziale Câmpeni, ajutați și încurajați de către profesoara Ioana Maria Pașca, învățătoarele Claudia Oneț și Emanuela Popa au realizat serbarea de Crăciun sub imperiul dorinței de a dărui și a aduce un zâmbet pe chipul copiilor de la casa de copii din localitate. „În realizarea acestui concert de Crăciun am pornit de la crezul care m-a ghidat mereu în meseria de profesor, și anume faptul că noi dascălii suntem modelatori de suflete și că elevii noștri sunt niște suflete care vor merge în viață conform principiilor pe care noi le punem în mintea lor, motiv pentru care mi-am dorit ca ei să înțeleagă că sărbătoarea Crăciunului nu este doar despre a primi, ci și despre a dărui sau mai ales despre a oferi zâmbete, speranță, credință, acolo unde viața a împovărat suflete premature. Maica Tereza spunea ”Trec o singură dată prin viață. Tocmai de aceea, orice lucru bun pe care îl pot face trebuie să-l fac acum …pentru că nu voi mai trece din nou pe aici”. Am încercat să implementez acest lucru în mintea și inima elevilor mei, pentru că eu cred cu tărie că bunătatea, compasiunea, dorința de a ajuta trebuie învățate de la o vârstă fragedă, pentru a putea forma caractere în jurul acestor calități. Suma adunată în urma concertului și oferită cu atât de multă generozitate de cei mici a fost donată casei de copii din Cîmpeni. În speranța că acest concert caritabil, atât de drag mie, va deveni tradiție în anii ce vor urma, doresc să mulțumesc conducerii Școlii Gimnaziale Câmpeni – profesorii Liliana Daniela Arieșanu, Doina Gligor – precum și colegelor mele învățătoare pentru implicare și ajutor, părinților pentru generoasele donații, elevilor mei pentru efortul și munca depusă în realizarea unei serbări bilingve și nu în ultimul rând invitaților speciali: corul Școlii Gimnaziale Câmpeni, condus de către profesoara Iulia Todea, elevelor Alina Bendea și Lavinia Trifa. Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei, să ne bucurăm de gesturi frumoase. Urez tuturor Sărbători fericite cu bunătate în suflete!” a menționat profesorul Ioana Maria Pașca de la Școala Gimnazială Câmpeni.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 498 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.