campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Şcolile şi grădiniţele din comuna Bistra şi-au deschis porţile pentru anul școlar 2018 – 2019

Şcolile şi grădiniţele din comuna Bistra şi-au deschis porţile pentru anul școlar 2018 – 2019

Publicat în 15.09.2018 la ora 10:00

Peste 400 de copii din comuna Bistra au început anul şcolar 2018-2019 în săli de clasă sau de grădiniţă curate, igienizate sau modernizate.

Şcoala Generală ,,Nicodim Ganea” din Bistra, Şcolile Primare din satele Ciuldeşti şi Băleşti, Şcoala Gimnazială din Gârde dar şi Grădiniţele cu Program Normal din Bistra, Gârde şi Ciuldeşti au fost pregătite pe perioada vacanței de vară pentru a-i primi pe elevii și preșcolarii care s-au reîntors la cursuri, la grădiniță, dar şi pe cei care au păşit acum pentru prima dată, pragul  unităţilor de învăţământ.

Prima zi de școală sau de grădiniță a fost o încercare pentru părinții care au trecut pragul unităților de învățământ cu micuții de mână, pentru prima dată. Emoțiile au fost atât pentru copii cât și pentru părinți și s-au simțit la tot pasul. Educatori, învățători, profesori, cu toții  i-au primit cu drag  pe copii.

Pe timpul vacanţei școlare de vară la unităţile de învăţământ din comuna Bistra au fost efectuate lucrări de igienizare, întreţinere, reparații sau  de investiţii. Pe lista de investiții s-a aflat amenajare de grupuri sanitare la Școala Primară Ciuldești, reabilitare centrală termică la Școala Generală ,,Nicodim Ganea” din centrul comunei Bistra dar și reparații curente la  Școala din satul Gârde. Valoarea  acestor lucrări a fost de peste 2 miliarde lei vechi, bani  alocațide la bugetul local.

La școlile și grădinițele  din comuna Bistra sunt 143 de elevi în învățământul primar (9 clase), 170 de elevi în învățământul gimnazial (10 clase) și 92 de preșcolari (5 grupe).

,,Povestea fiecăruia dintre noi începe cu prima zi de școală sau de grădiniță. Școala nu înseamnă să acumulezi doar cunoștințe. Este o experiență pozitivă înainte de a porni pe lungul drum în viață, de a alege ceea ce ne dorim să devenim, este educație, este modul prin care ne formăm ca individ, își pune amprenta asupra caracterului nostru.  Pentru cei care vin la grădiniță pentru prima dată e o lume nouă, diferită de ce au experimentat copiii până acum. Școala sau grădinița este o a doua casă, familie. De aceea, noi, administrația publică locală vom face tot ce ne stă în putere pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în condiții civilizate, elevilor noștri să nu le lipsească nimic. Le doresc mult succes în acest an școlar atât elevilor cât și dascălilor”, declară primarul comunei, Traian Gligor.

De pregătirea elevilor de la școlile din Bistra se ocupă 37 de cadre didactice, din care 27 de titulari și 10 suplinitori calificați.

În comuna Bistra, transportul elevilor la şcoală  şi a celor mici la grădiniţă este asigurat de două microbuze.

Reamintim că, primarul comunei Bistra a semnat deja și contractulde finanțare  pentru Proiectul ,,Reabilitare, modernizare și extindere Școala cu clasele I-IV, comuna Bistra”, subprogramul Modernizarea satului Românesc, domeniul: realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților de învățământ preuniversitar, respective creșe, grădinițe, școli generale primare și gimnaziale, licee, colegii naționale, grupuri școlare, școli profesionale, școli postliceale, unități de învățământ special de stat, precum și alte unități de învățământ preuniversitar, înființate potrivit legii. Valoarea totală a  acestei investiții este de 547.744,76 lei.

Acest articol a fost citit de 85 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.