Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Simpozion omagial ”Sfinţii Brâncoveni – martiri şi mărturisitori“, la Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş

Publicat

în

simpozionLuna decembrie a adus atmosfera de recunoştinţă şi cinste pentru moartea Sfinţilor Brâncoveni, îmbrăcată în straiele de sărbătoare ale simpozionului omagial  intitulat “Sfinţii Brâncoveni – martiri şi mărturisitori”,  desfăşurat în cadrul  Liceului “Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş.

Evenimentul la care au participat numeroşi elevi ai unităţii şcolare a avut loc în data de 16 decembrie, în prezenţa consilierului educativ Sînziana Băieş, distinsului preot Emil Tolca, profesorilor Marius Băieş, Claudiu Volcov, Alina Tolca şi Cristina Gaidei.  Scopul proiectului a fost de a aduce înaintea tinerilor pilda vieţii ”celei mai frumoase familii româneşti“ de la a cărei moarte se împlinesc anul aceasta 300 de ani,  elevii având posibilitatea de a o cinsti prin intermediul concursurilor de eseuri, poezii şi pictură, şi nu în ultimul rând participând la concursul intitulat „Sfinţii Brâncoveni, în literatură şi artă“. În cadrul acestui concurs au fost realizate postere, expoziţie de picturi, prezentări power-point, fotografii, eseuri, referate despre Sfinţii Brâncoveni, creaţiile fiind jurizate de profesorii prezenţi la simpozion. Totodată, pe parcursul a două ore, spectatorii au vizionat prezentările, au ascultat evocarea susţinută de profesorul Claudiu Volcov despre jertfa Sfinţilor Brâncoveni şi au fost încântaţi de balada populară ”Constantin Brâncoveanu“ pe versurile lui Vasile Alecsandri, interpretată de elevele Diana Şoit şi Amalia Bunea.
La finalul acestui simpozion, cele mai frumoase creaţii au fost premiate şi prezentate publicului larg în cadrul unei expoziţii. Seara a fost încheiată prin cuvântul de binecuvântare şi învăţătură al preotului Emil Tolca, ce a numit evenimentul ca fiind ”o veritabilă cateheză culturală, o mărturisire de credinţă ortodoxă, dar şi o lecţie de patriotism autentic”.

Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Învățământ-Cultură

Rezultate excelente la faza județeană a Olimpiadei de Religie, pentru elevii de la Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni au obținut rezultate deosebite la religie. Oaida Nicoleta s-a clasat prima la etapa județeană a Concursului „Împreună cu Hristos în viață”, iar la națională a luat mențiune.

„Rezultate excelente la religie pentru elevii CNAI! Sub coordonarea doamnei prof. Trînc Sofia, elevii noștri au obținut următoarele rezultate:

Olimpiada județeană de Religie, desfășurată sâmbătă, 13 aprilie 2024:

Mențiune: Petrea Andreea din clasa a IX-a FBE.

Concursul ,,Împreună cu Hristos în viață” – Faza județeană:

Premiul I – Oaida Nicoleta, din clasa a X-a SN,
Premiul I – Todea Andreea din clasa a-X-a SSBF,
Premiul I – Mercea Andreea din clasa a IX-a FBE,
Premiul special – Ancău Dragoș din clasa a VII-a.

Faza națională:

Mențiune – Oaida Nicoleta – X SN

Felicitări tuturor!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Trei elevi de la Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică

Publicat

în

Elevii Boncuțiu Ștefan, Pașca Cătălin, Pleșa Valentin, de la Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, au reușit performanța de a se califica la faza națională a  Olimpiadei de Creativitate Științifică, secțiunea științe fundamentale – fizică.

„Rezultate excelente ale elevilor noștri la disciplinele reale! La Olimpiada de Creativitate Științifică, secțiunea Științe fundamentale – fizică, echipa formată din elevii: Boncuțiu Ștefan, Pașca Cătălin, Pleșa Valentin, toți din clasa a X-a MII, s-a calificat la etapa națională care va avea loc la Suceava. Elevii au fost coordonați de prof. Oneț Liviu. Felicitări elevilor și prof. coordonator!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Lazea Natalia, elevă a Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni, calificare la faza națională a Concursului de Biologie „George Emil Palade”

Publicat

în

Mateș Daria, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni. Aceasta, îndrumată de profesoara Bistraie Adela, a reușit să se califice la faza națională a Concursului de Biologie „George Emil Palade”.

Reprezentanți la concursuri naționale avem și din cadrul claselor de gimnaziu. Lazea Natalia, din clasa a VII-a, s-a calificat sâmbătă la faza națională a concursului de biologie pentru gimnaziu „George Emil Palade”. Profesor coordonator: Bistraie Adela. Felicitări!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni