campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » SLIZ Apuseni cere în instanță calcularea dobânzilor la salariile neplătite la timp

SLIZ Apuseni cere în instanță calcularea dobânzilor la salariile neplătite la timp

Publicat în 21.12.2016 la ora 9:26

Sindicatul Liber Învăţămant Zona Apuseni (SLIZ) a demarat un nou proces pentru calcularea dobânzilor la banii pe care îi încasează cu întârziere de la Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Științifice, după ce a câştigat în instanţă drepturile salariale din perioada 2009 – 2011.

Președintele SLIZ Apuseni, Nicolae Bîrlea, a declarat că a depus la Tribunalul Alba 140 de dosare pentru recuperarea dobânzilor la diferența de 33% din salariile aferente perioadei aprilie 2009 – mai 2011, neplătită la timp cadrelor didactice beneficiare potrivit Legii 221/2008. Actul normativ prin care se măreau salariile profesorilor cu 50 la sută, începând din octombrie 2008, a fost aprobat în Parlament în septembrie 2008. Legea a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu, dar la câteva zile de la promulgare Guvernul a emis OUG nr. 136/2008, prin care amâna intrarea în vigoare a legii. Din 2008, în special prin intermediul sindicatelor, dascălii din întreaga țară au intentat procese pentru neacordarea majorărilor salariale prevăzute de Legea nr. 221/2008, majoritatea câștigându-și în instanţă drepturile salariale cuvenite. Dobânzile trebuie calculate din momentul în care hotărârile judecătoreşti au rămas definitive şi executorii până la data plății efective a acestora.

Robert GHERGU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 110 ori

SLIZ Apuseni cere în instanță calcularea dobânzilor la salariile neplătite la timp
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.