campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Economie » Societate comercială din Câmpeni amendată de inspectorii ITM Alba după ce a fost surprinsă cu un angajat la „negru”

Societate comercială din Câmpeni amendată de inspectorii ITM Alba după ce a fost surprinsă cu un angajat la „negru”

Publicat în 22.05.2017 la ora 11:36

O societate comercială din Câmpeni, ce se ocupă cu activități de comerț cu ridicata al materialului lemnos și materialelor de construcții, a fost amendată de inspectorii ITM Alba, după ce a fost descoperită că a primit în activitate o persoană muncind fără forme legale de angajare. Săptămâna trecută, au fost aplicate cinci amenzi în valoare totală de 24.000 de lei și șase avertismente, pentru nereguli depistate la firme din judeţ.

În perioada 15-19  mai 2017, inspectorii ITM Alba au efectuat controale în domeniul relaţiilor de muncă la 49 de unităţi comerciale din judeţ, cu un număr total de 1600 de angajaţi. În urma controalelor, au fost aplicate șapte sancțiuni, respectiv cinci amenzi în cuantum de 24.000 de lei, din care o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru munca nedeclarată și două avertismente scrise.

Entitatea sancţionată pentru muncă la negru: S.C. ARCOM SRL Cimpeni – comert cu ridicata al materialului lemnos si materialelor de constructii- 1 pers. fara forme legale de angajare – amendă de 10 .000 lei – art.260 alin. 1 lit. e Codul Muncii;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au controlat 35 de unităţi, la care au fost constatate 64 de deficienţe. Au fost formulate 4 avertisemnte, iar două evenimente se află în curs de cercetare.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 588 ori

4.0
01

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.