campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Șofer inconștient amendat cu 5000 de lei, după ce s-a scufundat cu o mașină 4×4 într-un râu din Munții Apuseni

Șofer inconștient amendat cu 5000 de lei, după ce s-a scufundat cu o mașină 4×4 într-un râu din Munții Apuseni

Publicat în 01.08.2017 la ora 9:33

Zilele trecute, o persoană care practica pescuit sportiv pe un râu din perimetrul Parcului Natural Apuseni a fost sancționată cu 5000 de lei după ce și-a scufundat mașina în apele râului.

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Natural Apuseni au aplicat o sancţiune contravenţională de 5000 lei privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice, unui şofer care şi-a scufundat maşina într-un râu, în timp ce încerca să se plimbe prin albie.

Rangerii Parcului au fost anunţaţi de către o persoană care practica pescuit sportiv pe un râu din perimetrul Parcului că a observat un autovehicul de teren care parcurge o anumită porţiune de râu prin albia minoră, pe cursul apei. Ca urmare a sesizării rangerii APN Apuseni s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, unde au constatat fapta, au identificat făptuitorul şi au aplicat o sancţiune contravenţionala de 5000 lei.

”Aceasta sancţiune a putut fi aplicată datorită sprijinului acordat de către persoane interesate de păstrarea valorilor naturale ale Parcului Natural Apuseni. Dorim să mulţumim şi pe această cale celui care a sprijinit activitatea personalului APN Apuseni şi tuturor celor care ne-au sprijinit până acum la identificarea faptelor în afara prevederilor legale şi care aduc grave prejudicii habitatelor şi speciilor din ariile naturale protejate administrate”, susţin reprezentanţii parcului.

RNP Romsilva-Administraţia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturală protejată de interes naţional Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munţii Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) şi 55 de arii naturale protejate de interes naţional de mici dimensiuni (rezervaţii şi monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.

Acest articol a fost citit de 768 ori

Șofer inconștient amendat cu 5000 de lei, după ce s-a scufundat cu o mașină 4×4 într-un râu din Munții Apuseni
3.8 (75%) 4 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.