Rămâi conectat

Sport

Sportivii de la CSC Bistra, performanțe notabile la Campionatul Mondial de Karate din Italia

Publicat

în

Județul Alba a avut reprezentanți de cinste recent, la Campionatul Mondial de Karate din Italia, competiție disputată la Caorle (provincia Venetto), la care au participat peste 800 de concurenți din 38 de țări.

Astfel, CSC Bistra, clubul din Munții Apuseni, a cucerit 3 distincții, prin Tania Mboh (elevă a Școlii Generale Câmpeni) – campioană europeană la categoria 13-14 ani, Tudor Ștefan Pleșa (elev al Colegiului “Avram Iancu” Câmpeni) – vicecampion european la categoria 14-15 ani (acesta fiind și fotbalist la Optimum Alba Iulia Under 14) și Eduard Motora (elev al Școlii Generale Câmpeni) – medalie de bronz la categoria 12-13 ani.

La Campionatele Mondiale, unde delegația României s-a clasat pe locul secund, Clubul Sportiv Comunal Bistra a fost reprezentat de 12 competitori, antrenați de sensei Viviana Pripon. Karateka moți, toți debutanți la o întrecere de o asemenea anvergură, au fost Cătălin Pripon (categoria 18-40 ani), Mihail Lombrea și Denis Mihețiu (cat. 16-17 ani), Alexandru Mateiu și Tudor Pleșa (cat. 14-15 ani), Eduard Motora, Alexandru Golgoț și Ciprian Gligor (cat. 12-13 ani), Mălina Colda (16-17 ani), Mara Pripon și Alexandra Radu (cat. 14-15 ani), Tania Mboh (12-13 ani). Cei trei medaliați au fost primiți de cadrele didactice, colegi și prieteni ca adevărați campioni în Țara Moților.

Felicitări sportivilor CSC Bistra care prin dăruire au ajuns la acest nivel sportiv de performanță! La aceeași întrecere au obținut rezultate deosebite și sportivii de la Karate Forever Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Sport

Sportivii de la CSC Bistra, pe podium la Campionatul Mondial de Karate din Italia

Publicat

în

Karatiștii de la CSC Bistra au participat de curând la Campionatul Mondial de Karate din Italia (Caorle). Clubul Sportiv Comunal Bistra a participat la competiția din Italia cu 12 sportivi, grupa de vârstă 12 ani – 23 ani.

La competiție, sportivii de la Clubul Sportiv Comunal Bistra au participat la probele kumite individual și kumite echipe. Karatiștii de la Bistra au arătat ca de fiecare dată că sunt bine pregătiți și că pun pasiune în ceea ce fac. Sportivii au obținut 5 medalii de aur, argint și bronz.

Sportivii premiați:

Mboh Tania – locul I kumite individual și locul II la kumite echipe

Pleșa Tudor – locul II kumite individual

Pripon Mara – locul III kumite individual

Motora Eduard – locul III kumite individual

Încă șase sportivi de la CSC Bistra au locul 5 după omologarea locurilor: Golgoț Alexandru, Gligor Ciprian, Radu Anamaria, Pripon Cătălin, Lombrea Mihail, Colda Mălina.

„Le mulțumesc sportivilor pentru munca lor dar și părinților pentru sprijin și implicare. Îi mulțumesc de asemenea, domnului primar Traian Gligor,  echipei din primărie,  consiliului local, tuturor celor care ne susțin”, spune Viviana Pripon, antrenorul CSC Bistra.

„Sportivii  noștri și antrenoarea lor Viviana Pripon au fost și de această dată  la înălțime. Au reprezentat cu cinste Bistra și România. Le mulțumesc sportivilor, antrenoarei, părinților, tuturor celor care se implică în sportul bistrean. Prețuim valorile și performanța. Felicitări tuturor sportivilor. Voi susține și în continuare sportul”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

În 19 noiembrie 2022, CSC Bistra a participat și la Alba Iulia, la Campionatul Național TSI, unde a ocupat locul I pe cluburi.

Sportivii de la CSC Bistra vor efectua un stagiu de pregătire în luna decembrie 2022, cu Shihan Adrian Nagel (președintele Federației IKU), pentru Campionatul European dn 2023 care va avea loc în Slovenia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

CSC Bistra, locul I la Cupa Munților Apuseni la Karate

Publicat

în

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, în sala de sport a Liceului Tehnologic Silvic din Câmpeni, a avut loc „Cupa Munților Apuseni” la karate, stil shotokan.

Peste 270 de concurenți din județele. Gorj, Sibiu, Hunedoara, Cluj și Alba s-au întrecut pentru un loc pe podium. CSC Bistra a participat la competiție cu 130 de sportivi.

Competiția a constat în trei probe: kata individual, kata echipe și kumite individual.

Kata este o luptă imaginară cu mai mulți adversari, care are ca scop dezvoltarea vitezei, întăirea musculaturii, cresterea detenței, îmbunătățrea respirației și imprimarea blocajelor în subconștient.

Kumite reprezintă acea ramură a karate-ului care presupune lupta  direct între doi parteneri.

Echipa CSC Bistra (antrenor Viviana Pripon – 6 DAN) a ocupat locul întâi pe echipe la acest concurs.

De asemenea, karatiștii din cadrul Clubului Sportiv Comunal Bistra au obținut la toate probele din concurs 260 de medalii de aur, argint și bronz.

Palmaresul sportivilor la  „Cupa Munților Apuseni” la Karate arată astfel: locul I – 80 de medalii, locul II – 85 de medalii și locul III – 95 de medalii.

„Le mulțumesc sportivilor pentru munca lor, părinților pentru sprijin și implicare. Îi mulțumesc de asemenea, domnului primar Traian Gligor,  echipei din primărie,  consiliului local, tuturor celor care ne susțin. Domnul primar a fost alături de noi și ne-a susținut la această competiție. Mă bucur că primarul de la Bistra a înființat acest club în care activează sute de sportivi din comună și chiar din localitățile limitrofe. Este un exemplu demn de urmat și pentru alți edili”, afirmă Sensei Viviana Pripon (6 DAN) – antrenor CSC Bistra, antrenor federal al Federației Internaționale de Arte Marțiale și arbitru internațional

„Sportivii  noștri și antrenoarea lor Viviana Pripon au câștigat și de această dată. Au reprezentat și au promovat cu cinste comuna Bistra. Sunt mândru de ei. Avem copii bine pregătiți, talentați și care pun pasiune în cee ace fac. Le mulțumesc sportivilor, antrenoarei, părinților, tuturor celor care se implică în sportul bistrean. Felicitări tuturor. Administrația publică locală susține sportul și performanța”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Sportivii de la CSC Bistra se pregătesc acum pentru Campionatul Mondial de Karate IKU din Italia care va avea loc în 25 octombrie 2022. 12 sportivi care s-au calificat vor pleca la acest campionat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Poiana Vadului – seniori și Albac – copii, laureatele Campionatului Munților Apuseni – 2022

Publicat

în

Poiana Vadului, la seniori (doua oară la rând), și Albac, la copii, sunt campioanele ediției din 2022 a Campionatului Munților Apuseni, fazele finale disputându-se la Curuleasa.

Ziua care a tras cortina peste cea de-a XI-a ediție a îndrăgitei competiții a mai cuprins două evenimente speciale un meci de fotbal feminin între Bistra – Student Sport Alba Iulia și un meci demonstrativ Selecționata Primarilor (Vasile Lombrea) – AJF Alba și Prietenii (aici au evoluat printre alții Cristian Petropulos, Mihai Dăscălescu, Ovidiu Hulea, Iancu Iosif, Radu Scrob sau Raul Oargă), încheiat la egalitete, scor 4-4.

A fost un turneu extrem de reușit, un spectacol total din toate punctele de vedere. După o perioadă de întrerupere, cauzată de pandemie, acum oamenii s-au bucurat de fotbal, la finală fiind, după anumite estimări optimiste, în jur de 1000 de spectatori”, a declarat Cristian Petropulos, președintele AJF Alba.

La seniori, Poiana Vadului (cea mai bună ofensivă, 25 de goluri) a câștigat al doilea trofeu consecutiv, după o finală dramatică cu Lupșa (5-4, ce avea 4 victorii, pierzând doar ultimul act), ajungând la trei titluri (2017, 2019, 2022), în acest șir de succese interpunându-se numai Sălciua (2018), egalând astfel în topul campioanelor pe Sohodol (2010, 2013, 2016). Finala a fost tensionată și cu răsturnări de situațiii, 1-0 pentru Poiana Vadului, 3-1 pentru Lupșa, 4-3 pentru Poiana Vadului, 4-4 la un moment dat. La acest nivel, “finala” a fost în semifinale, unde Bistra (care a cucerit ulterior bronzul) a pierdut la loviturile de departajare împotriva viitoarei campioane (bistrenii nu au suferit niciun eșec și au avut cea mai bună defensivă, 4 goluri încasate).

La copii s-a înregistrat o mare surpriză, în condițiile în care echipa din Albac (cu cel mai bun atac și cea mai puternică defensivă) a ridicat, în premieră, trofeul și a întrerupt hegemonia oponentului din ultimul act, noua campioană având și două premii individuale. Marea perdantă s-a numit Bistra (singura înfrângere, în finală), ce avea 6 trofee din 8 campionate disputate și câștigase ultimele 3 ediții! Cele două se duelaseră și în grupă, meciul încheindu-se la egalitate, scor 2-2.

Campionatul Munților Apuseni și-a derulat, la Ciuruleasa, ultimele partide ale celei de-a 11-a ediție, semifinalele și finalele, jocuri decisive pentru adjudecarea trofeelor. Dintre cele 5 comune ce au avut reprezentante în sferturile de finală la ambele secțiuni au mai rămas Lupșa, Poiana Vadului și Bistra care au acces în “careul de ași” atât la juniori cât și la seniori, formațiile din Roșia Montană și Horea părăsind competiția. Practic, “intrusele” au fost Albac (la copii) și Sohodol (seniori).

Program și rezultate:

– copii, semifinale: Poiana Vadului – Albac 0-8, Lupșa – Bistra 2-4; finala mică: Poiana Vadului – Lupșa 5-4 (după loviturile de departajare, 2-2); finala mare: Albac – Bistra 3-0 (0-0): R. Neag (25), R. Todea (37), P. Popa (34); clasament: 1. Albac, 2. Bistra, 3. Poiana Vadului, 4. Lupșa

– seniori, semifinale: Poiana Vadului – Bistra  2-0 (după loviturile de departajare, 0-0 în timp regulamentar) în “finala din semifinale”, Lupșa – Sohodol 6-2; finala mică: Bistra – Sohodol 5-2; finala mare: Poiana Vadului – Lupșa 5-4 (1-2): Radu Captiu (2), Ad. Avram (31, 34, 40), Relu Captiu (33)/ Ad. Albu (11), D. Popa (19), R. David (26, 37); clasament: 1. Poiana Vadului, 2. Lupșa, 3. Bistra, 4. Sohodol.

Relu Captiu – MVP pentru a doua oară

S-au mai acordat premii individuale, după cum urmează:

– copii: Răzvan Todea (Albac) – cel mai bun jucător, Mihai Oneț (Albac) – cel mai bun portar, Ionuț Marian (Poiana Vadului) – golgheterul campionatului;

– seniori: Relu Captiu (Poiana Vadului, fost jucător al Unirii Alba Iulia) – cel mai bun jucător (premiul adjudecat și la ultima ediție, în 2019),  Sergiu Bistraie (Bistra) – cel mai bun portar, Romică David (Lupșa, fost atacant în eșalonul terț) – golgheterul campionatului.

Loturile campioanelor:

– Poiana Vadului (seniori, antrenor Dorel Lazăr): Ion Lazăr, Dacian Burz, Raul Briciu, Dorel Lazăr, Relu Captiu, Radu Captiu, Adrian Avram, Daniel Stan, Darius Cristea, Eliab Toader;

– Albac (copii, antrenori Dorel Pașca-Igna și Adrian-Cornel Pașca): Rareș Andrei Petrea, Paul Petru Popa, Alex Nicolae Popa, Raul Neag, Mihai Oneț, Raul Iulian Joldeș, Răzvan Todea, Gavril Mihail Petrea, Andrada Maria Corcheș (fată), Alex-Petru Pașca-Igna, Ilie Trifa, Ioan Trifa, Alexandru Negrea.

La ultima ediție, în 2019, campioane au fost Bistra (la copii, 2-1 cu Sălciua în finală) și Poiana Vadului (seniori, 2-1 cu Lupșa). La startul îndrăgitei competiții pe teren redus adresată zonei rurale au fost în acest an 28 de echipe. Organizat de Asociația Județeană de Fotbal Alba, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Consiliul Județean Alba (ce subvenționează cheltuielile), Campionatul Munților Apuseni, ajuns la a XI-a ediție, s-a organizat după o pauză de doi ani, cauzată de pandemia de coronavirus.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni