campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Strigoii revizionismului prezenţi în Munţii Apuseni, la Râmeţ, în inima Ardealului şi a ortodoxiei!

Strigoii revizionismului prezenţi în Munţii Apuseni, la Râmeţ, în inima Ardealului şi a ortodoxiei!

Publicat în 13.08.2013 la ora 10:00

Două acţiuni iredentiste maghiare s-au desfăşurat în Transilvania, una în Borzont, judeţul Harghita şi alta în Râmeţ, judeţul Alba, aparent fără nicio legătură între ele dar sigur sincronizate de minţi diabolice şi extrem de periculoase care pot distruge colaborarea naturală a cetăţenilor români şi maghiari. Aceste două acţiuni subminează diplomaţia pacifistă a celor două ţări prietene şi întăreşte uneltirile unor minţi diabolice iredentiste.

vona-gabor-lider-jobikPrima acţiune iredentistă se manifestă prin declaraţia preşedintelui Vona Gabor, preşedinte al celui de-al treilea mare partid din Ungaria numit Jobbik, care sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal de la Borzont, judeţul Harghita, afirma că va apăra toate drepturile maghiarilor din Transilvania chiar şi într-un conflict armat cu România, declarându-se adeptul autonomiei Transilvaniei. Din declaraţiile sale reiese din nou „ura de rasă”, domnia sa considerând că maghiarii nu sunt de aceeaşi rasă cu românii, şi pe bună dreptate, probabil aparţin rasei galbene, ei venind în Panonia din stepele asiatice.
Domnule preşedinte Vona Gabor, eu cred că românii şi maghiarii sunt din aceeaşi rasă, trăim aici pe aceste meleaguri de sute de ani împreună iar ura pe care o arătaţi este dovada inferiorităţii. În viaţa de zi cu zi poţi urî un om deşi ţi-e simpatic în anumite clipe când în sinea ta ţi se pare că omul respectiv este superior în discuţii sau acţiuni. „Ura de rasă” propovăduită de dumneavoastră izvorăşte din acelaşi sentiment de inferioritate. Nu cred că cele două popoare se urăsc ci numai indivizi ca dumneavoastră pot urî aşa de tare poporul român încât să-i dorească României pierderea Transilvaniei. Iată că vechile injurii la adresa românilor: bűdős olah, bocskoros olah, vad olah, se pot reactualiza prin declaraţiile dumneavoastră iresponsabile. Poporul român nu cunoaşte ura faţă de unguri, pentru că în sufletul lui nu doarme „primejdia maghiară”, poporul român nu urăşte fiindcă nu se teme, poporul român însă nu uită! Românii din Transilvania nu uită ce s-a întâmplat la Ip şi Trăsnea, moţii nu îşi uită niciodată eroii. Plecând de la Abrud spre Câmpeni, moţii nu-l uită pe Iancu, Crăişorul Munţilor care scapă ca prin minune din cursa care i-a întins-o ungurul Hatvany şi trădătorul Dragoş, cursă în care tribunii Dobra şi Buteanu îşi pierd viaţa. Umblând spre Cărpiniş moţii nu uită de Pârâul lui Horea, unde a stat spânzurat de un copac una din cele patru părţi ale corpului tras pe roată a lui Horea de către unguri. Tot acolo este şi casa lui Cloşca, care nici el nu este uitat de moţi, având aceeaşi moarte glorioasă dar mişelească dată de aristocraţia maghiară. Moţii nu pot să uite Câmpeniul niciodată, această „Sinaia ardeleană”, şi parcă acum mai aud paşii crăişorului trecând peste dealul Sohodolului la Vidra de Jos. Ajungând la Râmeţ unde vezi minunata mănăstire, moţii parcă mai aud bubuiturile tunurilor lui Bucow ce dărâmă mănăstirea dar şi ortodoxia românească.
Acum, în acest secol, în templul Munţilor Apuseni, în inima ortodoxiei, la Mănăstirea Râmeţ şi în minunatele Chei ale Râmeţului şi-au găsit iredentiştii unguri să mâzgălească steagul Ungariei pe stâncile milenare care nu uită nici ele de opresiunea maghiară de aici. Iată deci că prin cele două acţiuni care evident au legătură una cu alta, cu toate că una este la Borzont şi una la Râmeţ, iredentismul şi revizionismul maghiar îşi arată „colţii”.
Odată cu intrarea României în UE şi cedarea de suveranitate către Bruxelles, atacurile revizioniste şi iredentiste asupra Românei sunt mai intense ca niciodată. Statul român care are duritatea diamantului, ar trebui să organizeze o propagandă sistematică anti-iredentistă cu toate mijloacele care-i stau la dispoziţie. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Dr. Mircea FRENŢIU

Vona Gabor – FOTO AFP

Facebook 

Acest articol a fost citit de 341 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.