campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Șuieratul Mocăniţei se poate auzi, din această lună, pe Valea Arieşului

Șuieratul Mocăniţei se poate auzi, din această lună, pe Valea Arieşului

Publicat în 08.07.2017 la ora 9:55

Trenul care a făcut istorie în zonă va fi repus în funcţiune pentru început pe o porţiune mai scurtă, de 23 de kilometri.

Mocăniţa a fost trecută pe linie moartă în luna mai 1996 şi de atunci şuieratul ei nu a mai spart liniştea Apusenilor. De proiect se ocupă omul de afaceri Cristian Răspopa, care a recunoscut că partea cea mai grea a constat în refacerea liniei de cale ferată îngustă. Acesta a făcut public faptul că de la anul speră să se mai extindă linia până la Buru sau poate şi până la Lupşa. În prezent se lucrează încă la refacerea liniei ferate, furată, degradată, cu traverse putrede etc.

Mocăniţa de pe Valea Arieşului va circula în scop turistic. Vor fi amenajate staţii care să permită călătorilor să ajungă cât mai uşor la cele mai importante atracţii turistice din zonă. Va fi tren de agrement care va merge cu o viteză cuprinsă între 15 – 30 km/h.

Mocăniţa a rulat pentru prima dată pe Valea Arieşului în 20 iunie 1912. Avea un traseu de 94 de kilometri, între Turda şi Câmpeni, pe care îl parcurgea în 6 ore şi jumătate.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 2629 ori

Șuieratul Mocăniţei se poate auzi, din această lună, pe Valea Arieşului
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.