campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Sute de persoane au luat parte la Câmpeni la ”Marșul pentru viață”, desfășurat în ziua de Buna Vestire

Sute de persoane au luat parte la Câmpeni la ”Marșul pentru viață”, desfășurat în ziua de Buna Vestire

Publicat în 25.03.2017 la ora 23:37

Câmpeniul s-a alăturat, astăzi, celor peste 280 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat cea de-a șaptea ediție națională a „Marșului pentru viață” ce condamnă avorturile, desfășurate sub tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”.

Marșul, care a debutat la amiază, după Sfânta Liturghie de Buna Vestire, a pornit din fața Bisericii Ortodoxe Câmpeni – Vale și s-a desfășurat pe traseul Calea Turzii – Strada Horea – Strada Meșteșugarilor – Piața Avram Iancu.

În piața din centrul orașului, cea mai mare parte a celor care au pornit în marș au rămas pentru a asculta mesajul transmis de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, rostit de către protopopul de Câmpeni, Radu Culda, precum și un program artistic de cântece și poezii dedicate în special mamei, susținute de elevi ai școlilor din Munții Apuseni.

Printre participanți s-au regăsit preoți, enoriași sau elevi din Câmpeni, elevi și profesori de religie din Țara Moților, cât și numeroase mame însoțite de copii, care au dorit să reafirme astfel valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă.

Tema acestui an a marșului a oferit posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, iar ca element specific celui de aici, protopopul de Câmpeni a adăugat faptul că este necesară implicarea tuturor pentru creșterea și susținerea natalității în Munții Apuseni, o zonă care suferă de mult timp de o depopulare drastică, iar numărul copiilor de aici este din ce în ce mai mic.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 459 ori

Sute de persoane au luat parte la Câmpeni la ”Marșul pentru viață”, desfășurat în ziua de Buna Vestire
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.