campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Tânăr de 30 de ani din Lupșa reținut de polițiștii din Cluj, pentru tăiere fără drept de arbori, furt, fals intelectual și uz de fals

Tânăr de 30 de ani din Lupșa reținut de polițiștii din Cluj, pentru tăiere fără drept de arbori, furt, fals intelectual și uz de fals

Publicat în 19.11.2018 la ora 12:56

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în jurul orei 2.00, o echipă formată din poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliție Județean Cluj şi un inginer din cadrul Gărzii Forestiere Cluj a identificat, pe raza comunei Valea Ierii, un autocamion cu remorcă cu care se efectua un transport de material lemnos.

Șoferul, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Lupșa, județul Alba, administrator al unei societăți comerciale, transporta peste 54 de metri cubi de lemn rotund de esență rășinoase, pentru care a prezentat două avize de însoțire completate parțial.

În urma verificărilor din teren și a informațiilor obținute, polițiștii au reușit identificarea locului de încărcare, zonă în care a mai fost descoperită cantitatea de 51,03 metri cubi de lemn rotund de esență rășinoase, fasonat la diferite lungimi, precum și un T.A.F.(tractor articulat forestier), aparținând bărbatului.

În zona respectivă nu au fost identificate partizi autorizate la exploatare. Totodată, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp, au fost descoperite 111 cioate care nu purtau marca silvică, pe majoritatea dintre acestea fiind efectuat un cioplaj și aplicată o peliculă de vopsea.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fals intelectual și uz de fals. Astfel, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de bărbatul în vârstă de 30 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de furt de arbori, fals intelectual și uz de fals.

De asemenea, polițiștii continuă cercetările față de un bărbat, de 61 de ani, din Cluj-Napoca, organ silvic, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori și instigare la furt de arbori.

În urma probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiști, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

De asemenea, au fost indisponibilizate un camion, o remorcă, un tractor articulat forestier (T.A.F.), un motoferăstrău și peste 100 metri cubi lemn rotund de esență rășinoase.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unității de parchet.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 804 ori

Tânăr de 30 de ani din Lupșa reținut de polițiștii din Cluj, pentru tăiere fără drept de arbori, furt, fals intelectual și uz de fals
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.