campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Târg de Crăciun și concert de colinde în centrul orașului Câmpeni

Târg de Crăciun și concert de colinde în centrul orașului Câmpeni

Publicat în 19.12.2018 la ora 21:47

La fel ca și în marile orașe de la noi în țară și din străinătate, în „Capitala Țării Moților” au avut loc ieri și azi două evenimente specifice sărbătorilor de iarnă, desfășurate într-un decor hibernal autentic, cu foarte multă zăpadă depusă la sfârșitul săptămânii trecute. 

Ca noutate în acest an este faptul că târgul a fost organizat printr-un parteneriat încheiat între Primăria Cîmpeni cu Colegiul Național „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Silvic și Școala Gimnazială Cîmpeni, tocmai pentru a aduce bucurie în prag de sărbătoare atât copiilor, cât și tuturor cetățenilor din localitate sau din zonele apropiate – așa cum a menționat primarul Ioan Călin Andreș în invitația adresată cu ocazia acestui eveniment.

Astfel, ieri, în Piața „Avram Iancu” din centrul orașului s-a desfășurat Târgul de Crăciun organizat în scop caritabil, acolo unde elevii de la școlile participante au expus spre vânzare produse alimentare și diferite obiecte realizate de ei, iar banii adunați cu această ocazie au fost redirecționați către cei care aveau nevoie.

În continuare, azi, începând cu ora 17, copiii au așteptat să-l întâmpine pe Moș Crăciun după o slujbă religioasă susținută de preoții din localitate și colindele tradiționale românești fredonate de aceștia, precum și de Ansamblul Folcloric „Zestrea Iancului” din cadrul  Universității ,,1 Decembrie” Alba Iulia, condus de prof. univ. dr. pr. Domin Adam.

Cel mai emoționant moment a fost sosirea lui Moș Crăciun încărcat cu daruri pentru copii, care a urcat pe scenă și, după ce a ascultat câteva colinde, a plecat să împartă daruri copiilor, tocmai când a început un impresionant foc de artificii, urmărit de toți cei prezenți în piață, atât copii cât și însoțitorii acestora.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 598 ori

Târg de Crăciun și concert de colinde în centrul orașului Câmpeni
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.