campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2014 – un semnal de alarmă pentru păstrarea tradiţiilor strămoşeşti!

Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2014 – un semnal de alarmă pentru păstrarea tradiţiilor strămoşeşti!

Publicat în 26.07.2014 la ora 11:00

targ-gaina-2014-02Sărăcia, ori poate prognozele meteo îngrijorătoare pentru sfârşitul săptămânii trecute în zona Munţilor Apuseni i-au ţinut departe pe turişti de cea mai mare sărbătoare populară în aer liber din Transilvania – Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

Totuşi două-trei mii de oameni au urcat cu curaj muntele pentru a participa la slujba de pomenire a Crăişorului Munţilor – Avram Iancu, la spectacolul folcloric şi la Târgul Meşterilor Populari. targ-gaina-2014-01 Din păcate, în ciuda eforturilor pe care Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Comunei Avram Iancu le fac pentru păstrarea tradiţiei, invazia manelelor şi a chinezismelor se face simţită tot mai mult şi aici, pentru revitalizarea manifestării fiind nevoie de o nouă abordare, de o nouă strategie, dar şi de un drum mai bun, astfel încât turiştilor care vor să se întâlnească cu tradiţia să nu le lipsească totuşi confortul secolului XXI. E drept că în acest an drumul a fost deteriorat şi de ploile care s-au abătut mai multe decât de obicei. Greutăţile drumului ori ameninţarea norilor coordonaţi de Sfântul Ilie, care până la finalul manifestării doar au ameninţat, nu au acţionat, nu i-a ţinut departe de Muntele Găina pe trei dintre politicienii din prima linie: Cătălin Predoiu – prezidenţiabilul PDL, Elena Udrea – preşedintele PMP şi Cristian Diaconescu – prezidenţiabilul PMP. Au venit, au văzut au cumpărat, Elena Udrea o cruciuliţă care să-i amintească de acest loc, iar Cătălin Predoiu un ilic cu tricolor „pentru cea mică”.
De mulţi ani târgul este doar cu numele „de Fete” pentru că acum nu mai este nevoie ca, pentru a se întâlni cu sortitul, fata să urce în vârful muntelui Găina.

Anca DINICĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 432 ori

Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2014 – un semnal de alarmă pentru păstrarea tradiţiilor strămoşeşti!
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.