campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Taxele şi impozitele locale în comuna Bistra au fost încasate în procent de 61%

Taxele şi impozitele locale în comuna Bistra au fost încasate în procent de 61%

Publicat în 17.11.2018 la ora 10:00

Încasările din taxe şi impozite locale în comuna Bistra de la începutul acestui an şi până în 31 octombrie 2018 s-au ridicat la suma de 346.454 lei.

Numărul persoanelor fizice care şi-au achitat până acum aceste  datorii la bugetul local este de 1648, iar suma încasată este de 245.912lei. De la persoanele juridice au intrat la bugetul local în perioada mai sus-menţionată, 120.489 lei. Pe raza comunei Bistra figurează 438 de firme.

Persoanele fizice dar şi cele juridice din comună mai au la dispoziţie mai puţin de o lună şi jumătate pentru a achita taxele şi impozitele datorate. Administraţia locală prin Biroul de Impozite și Taxe Locale a trimis notificări firmelor dar şi populaţiei pentru a-şi plăti restanţele.

La iniţiativa primarului Traian Gligor şi cu votul consilierilor locali, taxele şi impozitele locale din comuna Bistra în anul 2018 au fost la nivelul celor de anul trecut.

„Nu am crescut cuantumul taxelor şi impozitelor locale în acest an. A fost o decizie în care a cântărit şi situaţia economică actuală, dar şi locurile de muncă tot mai puţine din zona noastră. De asemenea, agenţii economici plătesc la stat taxe şi impozite conform legilor în vigoare, aşa încât am decis să nu mai adăugăm şi noi încă o povară în plus. Anul viitor sperăm să reuşim să avem un nivel al taxelor şi impozitelor locale decent, atât pentru populaţie cât şi pentru firme. Nu avem un buget local foarte mare, dar încercăm să ne descurcăm în ceea ce priveşte investiţiile, din accesarea de fonduri europene şi de la bugetul de stat”, declară primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Ca şi în anii precedenţi, taxele şi impozitele locale sunt încasate în funcţie de gradul de încadrare a imobilului, terenului etc., de categoria de folosinţă, dar şi ţinând cont de alte criterii prevăzute de Codul Fiscal nr. 227/2015 şi a normelor de aplicare a acestuia, reactualizat.

Prin hotărâre de consiliu local, persoanele fizice şi cele juridice care au plătit taxele şi impozitele locale până la data de 31 martie 2018, au beneficiat de o reducere de 10%. Taxele şi impozitele locale pot fi plătite şi în două tranşe. De la această regulă fac excepţie cei care au amenzi şi debite restante, care trebuiesc stinse în ordinea apariţiei lor.

În ceea ce priveşte impozitul pentru vehicule, proprietarii au plătit între 4 lei şi 50 de lei pe an, iar cei de autovehicule între 21 de lei şi 2.175 lei, în funcţie de capacitatea cilindrică a acestora.

Acest articol a fost citit de 120 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.