campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Câmpănari » Teodora Mihaela Berindei din Câmpeni, declarată sportivul anului la canotaj într-o competiţie a universităţilor din vestul Statelor Unite ale Americii

Teodora Mihaela Berindei din Câmpeni, declarată sportivul anului la canotaj într-o competiţie a universităţilor din vestul Statelor Unite ale Americii

Publicat în 28.05.2017 la ora 19:10

Iată că după aproape 4 ani de la stabilirea canotoarei Teodora Mihaela Berindei din Cîmpeni în Statele Unite ale Americii, acesteia i-au fost recunoscute meritele, efortul depus şi talentul pe plan sportiv de care a dat dovadă în tot acest timp, fiind declarată recent sportivul anului la canotaj în cadrul competiţiei „Pac-12”, ce reuneşte participanţi de la 12 universităţi din vestul S.U.A.

Având în prezent vârsta de 22 de ani, aceasta a fost admisă în vara anului 2013 la Washington State University din Pullman, iar statul american i-a oferit o bursă de studii, având posibilitatea de a se antrena în continuare alături de alţi sportivi americani.

În urmă cu câteva zile, Teodora a fost declarată sportivul anului la canotaj datorită performanţelor sportive şi rezultatelor foarte bune obţinute în cei patru de studiu, având media 3.93 din maxim 4 puncte. Pe pagina de internet care oferă informaţii despre competiţiile dintre cele 12 universităţi din vestul SUA sunt precizate următoarele amănunte, care traduse în limba română evidenţiază că: „Mihaela-Teodora Berindei din Cîmpeni, România, a concurat timp de patru ani în barca de opt rame pentru Washington State University. A fost distinsă cu premiul Cougar Pride pentru excelentele sale calităţi personale, academice şi atletice. Ea i-a ajutat pe cei de la Cougars să se califice de trei ori în NCAA Championships şi îşi propune să ajute echipa şi pentru a patra şi ultima oară”.

În Cîmpeni, oraşul natal, acesteia i-au fost apreciate rezultatele extraordinare obţinute în anii când concura pentru România şi, înainte de a pleca în Statele Unite ale Americii, a fost declarată „Cetăţean de onoare al oraşului Cîmpeni” de către administraţia publică locală, pentru performanţele avute ca sportivă canotoare la Clubul Sportiv Orşova. „Teo” s-a născut în „Capitala Ţării Moţilor” la 1 octombrie 1994, iar clasele I-VII le-a frecventat la Şcoala Gimnazială Cîmpeni şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” din acelaşi oraş. În anul 2008, aceasta a fost selecţionată la Clubul Sportiv Orşova la secţia canotaj. În acelaşi an a fost promovată în Lotul Naţional de Juniori al României, continuându-şi studiile la Liceul „Traian Lalescu” din Orşova. Pentru rezultatele obţinute în anul 2012, Consiliul Judeţean Mehedinţi a premiat-o cu medalia „Cel mai bun sportiv al anului 2012”.

În toamna anului 2012 s-a mutat în Bucureşti la Clubul Sportiv Dinamo, iar în vara anului 2013 a fost admisă la Washington State University din S.U.A. În perioada 2009-2012, aceasta a obţinut ca sportivă de performanţă la canotaj un număr impresionant de medalii pentru ţara noastră: pe plan naţional: 20 de medalii de aur, 4 medalii de argint, 6 medalii de bronz, de cinci ori obţinând Cupa României; în anul 2012, la concursurile internaţionale a obţinut 4 medalii de aur: campioană europeană şi mondială în proba de 8 rame cu cârmaci la Campionatul European de Juniori din Bled, Slovenia şi Campionatul Mondial de Juniori din Plovdiv, Bulgaria; dublă campioană balcanică în proba de 4 rame şi 2 rame la Balcaniada de la Plovdiv, Bulgaria; în 2013, la sfârşitul lunii iulie, a obţinut medalia de aur în proba de 4 vâsle pe distanţa de 2000 metri de la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret sub 23 de ani, desfăşurat la Linz – Ottensheim, Austria.

Contactată după acordarea acestui titlu în Statele Unite ale Americii, Teodora Mihaela Berindei a menţionat următoarele: „Nu aş fi putut obţine rezultatele acestea fără sprijinul familiei, care a fost alături de mine pe tot parcursul acestei călătorii numită «viaţa». Am absolvit facultatea de Accounting (contabilitate) cu «summa cum laude» – premiul întâi, având media 3.93 pe parcursul anilor, dintr-un maxim de 4 puncte, iar în următorul an îmi voi continua studiile la Washing­ton State University, cu ţelul de a mă certifica ca un CPA (Certified Public Accountant = contabil public autorizat). Curând va trebui să aleg între pasiune – practicarea de performanţă a canotajului – sau ceea ce îmi întărâtă intelectualul – o carieră în limbajul numerelor – Accounting (contabilitatea). Mă mândresc să fiu româncă şi să îmi reprezint ţara, dorind permanent să arăt tuturor cât de valoroşi suntem ca popor”.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 832 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.