campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Economie » Tinerii din Câmpeni, pe drumul integrării în activitatea de producţie

Tinerii din Câmpeni, pe drumul integrării în activitatea de producţie

Publicat în 29.10.2016 la ora 13:39

cursuri-operator-calculatorLăudabilă iniţiativa Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Alba, de-a continua cu obstinaţie instruirea tinerilor adulţi în vederea calificării în diferite domenii de activitate, atât de necesară în perspectiva viitorului, asigurându-le, pe lângă învăţarea unei meserii şi o reuşită sigură privind angajarea lor.

Deja şi ţara noastră (sprijinită de Uniunea Europeană) a început să intre pe un făgaş normal, ca fiecare posibil angajat să treacă obligatoriu printr-un curs de formare în diferite domenii cerute de piaţa muncii, în final primind diplome de calificare recunoscute şi în U.E. care constituie un atestat sigur pentru viitor. Într-o frumoasă zi de toamnă, l-am însoţit în oraşul Câmpeni, pe d-l. Ioan Mihălţan, CFPA Blaj, unde am asistat la deschiderea a două cursuri de formare profesională (operator calculator şi frizer-coafor). M-a impresionat numărul mare al cursanţilor, dornici de-a se califica într-o meserie nouă, atractivă pentru ei. În primul rând s-a avut grijă ca toţi cursanţii, care sunt din Câmpeni şi împrejurimi, să nu facă deplasări mari (la Alba Iulia sau Blaj), aici asigurându-li-se cadre bine pregătite profesional pentru partea teoretică şi unităţi de practică – salon de frizerie-coafură precum şi laborator IT, dotate cu calculatoare moderne. Sunt impresionante seriozitatea iniţiatorilor, precum şi efortul suţinut de Agenţia locală de şomaj Câmpeni pentru ca aceste cursuri să se desfăşoare în condiţii optime. Am apreciat tactul lui I. Mihălţan (care are deja o bogată experienţă în domeniu), observând un mod aparte, eficient, în abordarea cursanţilor, prin metode specifice, creând un liant între cursanţi şi formator.
În altă ordine de idei, nu pot să nu spun câteva cuvinte despre oraşul Câmpeni, pe care-l revăd după 40 de ani… aceiaşi oameni cu problemele lor cotidiene, care se perindă în special într-un spaţiu sufocant (centrul oraşului). În acest context aş recomanda conducerii şi edililor urbei abordarea unui arhitect cu viziuni moderne, pentru ca acest oraş plasat într-o zonă atât de frumoasă să fie scos din anonimat.
Aşa am petrecut o zi plină, cu satisfacţii, într-o zonă de excepţie a judeţului nostru.

Aurel ROMAN

Facebook 

Acest articol a fost citit de 222 ori

Tinerii din Câmpeni, pe drumul integrării în activitatea de producţie
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.