campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Trei companii private în parteneriat cu Asociația Rotary Club „Floare de colț” Abrud – Câmpeni vor facilita accesul locuitorilor din Munții Apuseni la ecografii cardiace gratuite

Trei companii private în parteneriat cu Asociația Rotary Club „Floare de colț” Abrud – Câmpeni vor facilita accesul locuitorilor din Munții Apuseni la ecografii cardiace gratuite

Publicat în 11.02.2019 la ora 12:00

Rezultat în urma unui proiect inițiat în 2012 de către Asociația Rotary Club „Floare de colț” Abrud – Câmpeni în colaborare cu alte trei societăți private, ”Cabinetul medical mobil” a fost dotat recent cu un ecograf nou, modern, portabil, care dispune de o sondă suplimentară pentru ecografii cardiace, alături de cea pentru ecografii abdominale și transvaginale. Mai mult decât atât, toate echipamentele de pe cabinetul medical mobil au fost înlocuite, pentru a asigura precizia investigațiilor medicale.

În cei 7 ani de funcționare, cabinetul medical mobil – un autovehicul dotat cu echipamentele necesare unui consult medical general (ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.) – a străbătut zeci de mii de kilometri, medicii voluntari ai Asociației Rotary realizând până în prezent peste 6.000 de consultații. Dincolo de consultațiile medicale gratuite, cabinetul medical mobil este implicat în acțiuni comune cu Direcția de Sănătate Publică Alba, prin care își propun creșterea acoperirii vaccinale până la valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, îmbunătățirea sănătății mamei și copilului și promovarea unui stil de viață sănătos – au transmis reprezentanții Asociației Rotary Club „Floare de colț” Abrud – Câmpeni.

Totodată, referindu-se la această nouă achiziție, Adrian Jantea, președintele Asociației Rotary Club „Floare de colț” Abrud – Câmpeni, a menționat: „Din respect față de pacienți și față de medicii care acceptă să vină voluntari în acest proiect, echipamentele trebuie să fie de cea mai bună calitate. Vârsta înaintată a oamenilor din această zonă, precum și frecventele probleme cardiace identificate au justificat schimbarea ecografului. Astfel, cu ajutorul partenerilor noștri, reușim să răspundem cât mai adecvat nevoilor pacienților din această zonă”.

Clubul Rotary Abrud – Câmpeni „Floare de Colţ” s-a înfiinţat în anul 2011 şi este singurul club din cadrul Districtului 2241 România – Republica Moldova care activează în două oraşe, Abrud respectiv Câmpeni, având în componenţa sa 19 membri. Pe lângă „Proiectul Sănătate prin Prietenie”, Clubul Rotary Abrud – Câmpeni „Floare de Colț” desfăşoară şi alte proiecte în folosul comunităţilor din Munţii Apuseni.

Pe de altă parte, Cristina Horia – director executiv al fundației ce a sprijinit dotarea cabinetului medical mobil cu noul ecograf, a declarat următoarele: „Sănătatea oamenilor din comunitate este foarte importantă pentru noi și ne-am luat angajamentul să continuăm ceea ce am început. Nevoile comunității din zona respectivă sunt în continuare foarte mari și ne bucurăm că, prin intermediul partenerilor noștri, reușim să aducem îmbunătățiri acestui proiect născut din dragoste pentru oameni”. De la începutul activităţii, fundaţia pe care o reprezintă s-a implicat în susţinerea femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice prin serviciile gratuite de consiliere socială, psihologică şi juridică şi cazarea în adăpostul temporar. Din anul 2002, peste 5.000 de femei şi copii victime ale violenţei domestice au beneficiat de serviciile de consiliere, şi mai mult de 200 de persoane au fost găzduite în adăpost, această fundație fiind acreditată conform legii ca furnizor de servicii sociale.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 383 ori

5.0
01

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.