campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Un fost antrenor al lotului României a deschis un centru ultramodern de canotaj pentru tineri, la Câmpeni

Un fost antrenor al lotului României a deschis un centru ultramodern de canotaj pentru tineri, la Câmpeni

Publicat în 25.09.2016 la ora 15:51

centru-antrenament-canotaj-campeniÎn aripa vestică a Hotelului „Tulnic”, situat în centrul oraşului Câmpeni, s-a deschis recent un ultramodern centru de canotaj în sală, dotat cu 12 ergometre de vâslit americane „Concept 2”, destinate pregătirii iniţiale a tinerilor pentru practicarea acestui sport.

Centrul de canotaj privat este realizarea antrenorului emerit în canotaj Gheorghe Anghel, un bucureştean stabilit în urmă cu mai mulţi ani în Munţii Apuseni, care a fost anterior antrenor la lotul naţional de canotaj al României şi a pregătit numeroşi tineri români sau din străinătate pentru acest sport, la care ţara noastră a avut mai mulți campioni de-a lungul timpului.

„Doresc să găsesc tinere talente, 12 fete şi 12 băieţi, atât din Apuseni cât şi din alte părţi ale ţării, în vârstă de aproximativ 13 ani, cu parametri optimi pentru canotaj: fete cu minimum 1,74 m înălţime şi 1,78 m anvergură (deschiderea braţelor), iar băieţii să aibă minimum 1,85 m înălţime şi 1,90 m anvergură, în vederea selecţionării pentru cluburile sportive şi loturile naţionale de canotaj. Copiii care se vor pregăti aici, la acest centru, vor fi înscrişi în clasele a VII-a şi a VIII-a la Şcoala Gimnazială Câmpeni, iar timp de doi ani le voi asigura gratuit condiţii de cazare şi masă la internatul Colegiului Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. După pregătirea de aici, tinerii pot să-şi aleagă clubul sportiv de canotaj din ţara noastră la care vor merge din clasa a IX-a, în vederea participării la competiţiile sportive interne şi internaţionale, din partea României”, a precizat antrenorul emerit Gheorghe Anghel.

Referitor la aparatele cu care este dotată sala, acesta a menţionat că sunt unicat în domeniul canotajului privat şi de ultimă generaţie, iar la nivel naţional sunt foarte puţine, doar câteva săli de sport din România mai deţin aparate de acest fel, dar într-un număr mult mai mic. „Această sală este o alternativă foarte eficientă pentru menţinerea sănătăţii oamenilor prin faptul că aici sunt aparate complete de antrenament, care lucrează numeroase părţi ale corpului – umeri, braţe, spate, muşchi pectorali, muşchi abdominali, coapse, picioare – şi asigură sănătate cardio-vasculară”.

Pe viitor, antrenorul a mai adăugat că alături de aceste aparate speciale pentru canotaj va mai aduce la sală şi altele, comune sălilor de fitness – de exemplu bandă pentru alergat şi bicicletă eliptică. Totodată, a transmis faptul că centrul este deschis tuturor celor care vor să facă sport, de la copiii de 10 ani până la cei octogenari sau chiar mai în vârstă, iar pe Ioan Călin Andreş – primarul oraşului Câmpeni – l-am întâlnit într-o şedinţă de „vâslit”, transpirând de zor la unul dintre aparate şi precizând că va merge în continuare la sală pentru a face mişcare.

Acest articol a fost citit de 348 ori

Un fost antrenor al lotului României a deschis un centru ultramodern de canotaj pentru tineri, la Câmpeni
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.