campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Un medic radiolog, fost rezident la Spitalul Clinic Universitar din Sibiu, a ales să profeseze la Câmpeni

Un medic radiolog, fost rezident la Spitalul Clinic Universitar din Sibiu, a ales să profeseze la Câmpeni

Publicat în 14.02.2017 la ora 19:03

Directorul Spitalului Orășenesc Câmpeni, ec. Dragomir Morcan, a confirmat pentru Ziarul „Unirea” că, din această lună, unitatea medicală pe care o administrează are un nou medic ce deservește specialitatea Teleradiologie/Teleimagistică. Este vorba de medicul specialist Bogdan Rotaru, care vine din Sibiu, secția Radiologie și Imagistică Medicală a clinicii Paltinul.

Dr. Rotaru a activat în perioada octombrie 2015 – decembrie 2016 ca medic rezident la Spitalul Clinic Universitar Sibiu pe radiografie de urgență și CT (traumatisme și boli acute). S-a pregătit și a lucrat în domeniul RMN-ul abdomenului, pelvisului, articulațiilor, musculo-scheletal, coloanei vertebrale, capului și gâtului. În plus, s-a pregătit și a lucrat în domeniul tomografiei computerizate (CT) a capului, gâtului, plămânilor, abdomenului, pelvisului, angio-CT.

Între iunie 2012 – septembrie 2015 a fost medic rezident la Spitalul Clinic Universitar, Cluj-Napoca. A lucrat și s-a instruit pe radiologie clasică, ecografie, CT și RMN, într-un spectru larg de specialități diferite care au necesitat examene ima­gistice, cum ar fi: oncologie, geriatrie, gastro-intestinale, pneumologie, neuroradiologie, pediatrie etc. În perioada decembrie 2011 – septembrie 2012 a lucrat ca medic rezident la Spitalul Universitar din Lund, Suedia, pe imunologie și transfuzii de sânge.

A  mai lucrat în compartimente cum ar fi alergologie, sistemul complement, autoimunitate, suprafață celulară, analiză biomoleculară, imunofluorescență.

În perioada 2002 – 2008 a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, din Timișoara, pe care a absolvit-o cu diplomă de licență. În 2002 a terminat cursurile Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, clasa matematică-fizică.

Acest articol a fost citit de 810 ori

Un medic radiolog, fost rezident la Spitalul Clinic Universitar din Sibiu, a ales să profeseze la Câmpeni
3.4 (68%) 5 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.