campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Un moţ din Câmpeni, plecat pe meleaguri străine, premiază anual cel mai bun absolvent chimist, în cinstea mamei sale. Vezi cine a obţinut „Premiul Viorica Drăgoiu” în acest an

Un moţ din Câmpeni, plecat pe meleaguri străine, premiază anual cel mai bun absolvent chimist, în cinstea mamei sale. Vezi cine a obţinut „Premiul Viorica Drăgoiu” în acest an

Publicat în 02.06.2017 la ora 18:36

Fost absolvent al Colegiului Național „Avram Iancu” Câmpeni – promoția 1989, profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu a inițiat în 2006 „Premiul Viorica Drăgoiu”, dedicat memoriei mamei sale – fost profesor de chimie în perioada 1968 – 2006 la această unitate de învățământ, în prezent pensionară.

De atunci au trecut 11 ani, iar în acest an s-a acordat pentru a douăsprezecea oară acest premiu celui mai bun chimist dintre absolvenții care s-au evidențiat în cei 4 ani de studiu din timpul liceului, dorindu-se să fie un stimulent pentru cei care învață cu pasiune și obțin rezultate deosebite la această materie.

La festivitatea de absolvire a claselor a XII-a de la Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, desfășurată vinerea trecută, a participat  și doamna Viorica Drăgoiu, care a înmânat  diploma și cei 100 de dolari americani elevei Ileana Stan din clasa a XII-a Chimie – Biologie, aleasă pentru a primi acest premiu datorită rezultatelor foarte bune obținute la această disciplină.

Emoționată, aceasta a mulțumit profesoarei de chimie Cristina Mucea pentru că a ajutat-o să descopere în această materie „o adevărată magie” și a transmis mulțumiri profesorului Tiberiu Virgil Drăgoiu pentru premiul acordat. La rândul ei, profesoara care a îndrumat-o în cei 4 ani de liceu a declarat:

„Eleva Ileana Stan a îndrăgit chimia încă din clasa a VII-a, participând la concursuri și la fazele județene ale olimpiadelor. A fost perseverentă și dornică să cunoască cât mai mult din tainele acestei discipline.” De asemenea, doamna Natalia Narița, directorul colegiului, a apreciat și a mulțumit pentru acest gest doamnei Viorica Drăgoiu cât și inimosului său fiu, care a acordat an de an acest premiu.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 2563 ori

Un moţ din Câmpeni, plecat pe meleaguri străine, premiază anual cel mai bun absolvent chimist, în cinstea mamei sale. Vezi cine a obţinut „Premiul Viorica Drăgoiu” în acest an
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.