Câmpănari
Un paramedic din Câmpeni, ajutat de oameni inimoși, a fost Moș Nicolae pentru o bătrânică de 90 de ani din Apuseni
Alin Purda, un paramedic din Câmpeni, ajutat de mai mulți oameni inimoși, români și germani, ne-a arătat că bunătatea și umanitatea mai există printre noi.
Ieri, 6 decembrie 2021, de Sf. Nicolae, alaturi de cei de la 4×4 Karpatenhilfe au adus bucuria pe fața unei femei bătrânici, de 90 ani, ducându-i acesteia o sobă nouă pentru a se putea încălzi în sezonul rece.
Soba a fost montată și instalată în locul celei vechi care nu mai putea fi utilizată, existând riscul să se producă un incendiu.
„Tot acești oameni minunați am văzut că au dus și alimente și alte lucruri necesare la bătrânii amărâți din satele izolate și au demonstrat că înca mai există omenie și speranta între noi!!”, a declarat unul dintre participanții la această acțiune umanitară.
Alin nu este la prima „ispravă” de acest gen, în februarie fiind felicitat de către colegii săi în mod public, pentru sufletul mare de care a dat dovada, în ajutorul oferit unei mamei singure cu trei copii, cu o situație financiară precară.

Câmpănari
Ciclistul George Bursuc, locul I în clasamentul general la „Moving Challenge by Fortech”, cu peste 10.000 de km pedalați
George Bursuc, tânărul pasionat de ciclism din Țara Moților, a reușit o nouă performanță notabilă în aceste zile și a obținut locul I în clasamentul general, la „Moving Challenge by Fortech”, pe proba de Biking.
Moving Challenge organizat de Fortech, a ajuns anul acesta la a 5-a ediție, fiind și prima ediție în care au fost acceptați și participanți din afară, pe bază de invitație de la angajații companiei.
Competiția a durat 6 luni, între 1 mai si 1 noiembrie 2023 și s-a desfășurat pe 4 probe: mers pe jos, alergat, pedalat și toate 3 combinate.
George s-a axat pe proba de pedalat, fiind pasiunea sa și a reușit să acumuleze pe perioada provocării 10.367 km, clasandu-se pe primul loc în clasamentul general.
„Nu era doar despre kilometri, ci era gândit în așa fel încât să te scoată zilnic din casă. Spre exemplu, dacă pedalai 20 km/zi primeai 40 puncte. După 20 km, primeai 0.5p/km. În concluzie, dacă ratai o zi, cele 40 de puncte acumulate pentru 20 km pedalati cu cel mai ușor punctaj de obținut, îi recuperai în altă zi pedaland 100 km (20 km pentru cele 40 de puncte zilnice și încă 0.5px80km=40 puncte de recuperat).
De asemenea, la fiecare nivel la care ajungeai acumulând puncte, primeai un premiu din partea Fortech: lanternă frontală, tricou, hanorac, pelerină ploaie, boxa portabilă și rucsac de drumeții. Pe lângă acestea, câștigătorii primeau vouchere la Decathlon, astfel: 1.000 lei locul 1, 500 lei locul 2, 400 lei locul 3.
A fost o experiențăcare mi-a plăcut foarte mult, fiind prima provocare care m-a ținut „în priză” pe o perioada atât de lungă și care te premia cu cât ești mai activ. De asemenea, a fost și un bun antrenament pentru restul competițiilor la care am participat, care m-a ajutat să obțin rezultate mult mai bune decât în anii anteriori. Însă, nu aș fi ajuns aici fără sacrificii: trezit devreme, împărțit între facultate, muncă și alte activități, pedalat chiar și până după miezul nopții în unele zile în care nu s-a putut altfel, totul pentru atingerea acestui obiectiv. Din fericire, am avut parte de vreme bună în general și am scăpat fără accidentări. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ferit, având în vedere că în cei 10.000+ km am fost destul de expus traficului și s-ar fi putut întâmplă multe. „Sper cu nerăbdare să fiu invitat și la ediția din anul urmator și îi mulțumesc prietenului meu Gabi pentru oportunitate”, a declarat George Bursuc.
De asemenea, anul acesta, din ianuarie și până în momentul publicării acestui articol, George a reușit sa acumuleze 13.300 de kilometri pedalați.
Câmpănari
Un tânăr din Câmpeni a câștigat locul I la Campionatul național de spinning de pe mal și va reprezenta România la competiția mondială din Bosnia
Anul acesta a fost unul memorabil pentru pasionații de spinning din România, iar Radu Boncuț, un bărbat din Câmpeni, a reușit să strălucească în lumina Campionatului Național de Spinning de pe Mal, organizat de Liga Română de Spinning.
Cu un angajament și o perseverență fără margini, Radu Boncuț și echipa sa au trăit o poveste impresionantă în acest an competițional.
Într-o postare emoționantă pe platforma de socializare Facebook, Radu Boncuț a împărtășit cu prietenii și urmăritorii săi o bucurie uriașă, aceea de a deveni Campion Național la spinning. Această realizare impresionantă nu a fost, însă, rodul unei călătorii ușoare. A fost un an cu provocări și eforturi susținute, în care Radu și echipa sa au muncit din greu pentru a-și atinge obiectivele.
Echipa lui Radu Boncuț s-a luptat cu determinare până în ultima etapă a competiției pentru a-și asigura un loc în Lotul Național care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Spinning din Bosnia, din anul următor. Această performanță nu este doar o mândrie personală pentru Radu, ci și pentru întreaga țară.
În postarea sa, Radu Boncuț nu a uitat să își exprime recunoștința și aprecierea pentru cei care l-au susținut pe parcursul acestei călătorii excepționale. A felicitat membrii lotului, menționând nume importante precum Attila Kerekes, Roberto De Bortoli, Laurentiu Cristian și Cristi Trombitas, care au fost alături de el în această aventură. De asemenea, și-a exprimat recunoștința față de familia sa, în special față de soția sa, Bianca Boncuț, și iubita lor, Eva, pentru susținerea necondiționată.
Radu Boncuț nu a uitat să mulțumească și celor care au contribuit la succesul său în acest an competițional. A menționat domnul Ion Viorel Teleianu, de la TV LUREX, pentru susținerea morală și pentru „Rotativele lui” care au avut un rol esențial în competițiile de spinning. De asemenea, a mulțumit prietenului său, Alex Blaga, pentru lansetele premium care i-au fost de mare ajutor în acest parcurs.
Nu în ultimul rând, Radu Boncuț a adus un omagiu special brandului Alligator’s Lures, care a furnizat năluci siliconice nelipsite din trusa sa de echipament. Aceste năluci au contribuit semnificativ la succesul său în competițiile de spinning.
Câmpănari
Câmpănarul George Bursuc a pedalat 231 de kilometri, pe traseul Câmpeni – Alba Iulia – Deva – Brad – Câmpeni
George Bursuc, un tânăr în vârstă de 21 de ani din orașul Câmpeni, a reușit sâmbătă, 15 octombrie 2022, să stabilească un nou record personal.
Acesta a pedalat 231 kilometri, timp de aproape 11 ore, cu 1.614 metri diferență de nivel, pe traseul Câmpeni – Alba Iulia – Orăștie – Deva – Brad – Câmpeni. Timpul petrecut pe bicicletă a fost puțin peste 8 ore și jumătate, cu o viteză medie de 27 km/h.
„Am tot vrut sa stabilesc un nou record, sa pedalez 200 km într-o singura zi. Toată vara am fost prins cu alte activități, care nu mi-au permis sa „pierd” o zi întreagă. Dar s-a nimerit ca ieri sa fie o zi potrivita de pedalat, așa ca am plecat la drum. Totul a decurs conform planificării si am reușit sa-mi îndeplinesc si acest obiectiv. Am plecat pe 2 grade, am avut si 18 pe traseu, dar a fost numai bine. Am pedalat 8 ore jumătate efectiv, iar timpul total, cu pauze, a fost de aproape de 11 ore. Putea sa fie mai scurt, dar nu m-am grăbit nicăieri. Am plecat la 08.30 dimineața si am ajuns aproape la 07.30 seara, acasă. A fost o experienta interesanta, pe care vreau s-o repet si s-o depășesc la un moment dat”, a declarat George pentru cotidianul online ziarulunirea.ro.
George are 21 de ani și este student în ultimul an la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Matematică-Informatică, muncind și ca broker de asigurări. Spune că este pasionat de ciclism încă de când era copil și participă la concursuri atât pe MTB, cât și pe cursieră, cele mai importante de anul acesta fiind L’etape Romania by Tour de France la București și Transfăgărășan Challenge.
Tânărul ne-a povesti că și-ar dori mai multă susținere pentru acest sport frumos, deoarece participarea la competiții presupune cheltuieli cu transport, cazare, taxa de înscriere, pe care este nevoit să le suporte din buzunarul propriu și care uneori ajung și la 6-700 lei/concurs. Tot din banii săi și-a cumpărat două biciclete care Second Hand au costat 2.200 € fiecare.
În ciuda acestor dificultăți, tânărul spune că nu va renunța la pasiunea sa pentru ciclism și va continua să pedaleze cu drag și spor peste tot pe unde va avea ocazia.
-
Actualitateacum o săptămână
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica | campeniinfo.ro
-
Știri din zonăacum 3 luni
Povestea lui Trăienescu, un moț hâtru și harnic din satul Mușca, la 85 de ani
-
Știri din zonăacum 3 luni
Revedere „istorică” a foștilor colegi de școală octogenari, după 60 de ani de la absolvirea Liceului din Baia de Arieș
-
Sportacum o lună
Tudor Ștefan Pleșa din Câmpeni, dublu medaliat cu aur la Campionatul European de Karate IKU din Slovenia
-
Actualitateacum o săptămână
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei 2023 | campeniinfo.ro
-
Știri din zonăacum 2 luni
Seniorii din comuna Bistra au fost sărbătoriți de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice
-
Știri din zonăacum 3 luni
Bărbat de 53 de ani din Vidra cercetat de polițiștii din Câmpeni, după ce a fost depistat transportând 16 metri cubi de material lemnos fără documente legale
-
Știri din zonăacum 3 luni
RO-Alert: Prezența unui urs semnalată în satul După Deal, comuna Ponor