Rămâi conectat

Știri din zonă

Un vârstnic dintr-un cărun izolat din Gârda de Sus are curent electric, cu ajutorul unor tineri inimoși din Arad

Publicat

în

În Munții Apuseni, încă se mai întâlnesc bătrâni care trăiesc cu venituri infime din partea statului, doar din propria muncă. Rămaşi singuri pe culmi, oamenii trăiesc alături de animalele din ogradă, înconjuraţi doar de păduri, la kilometri distanţă de cei mai apropiaţi vecini.

Nenea Vasile, unul dintre acești oameni ai munților, cu mâinile muncite și fruntea brazdată de riduri și greutăți a avut astăzi parte de o surpriză care i-a înseninat ziua.

Mai mulți tineri din județul Arad i-au cumparat un panou solar și alături de paramedicul Alin Purda, din Câmpeni, le-au transportat într-un cătun din comuna Gârda de Sus. Drumul anevoios nu a putut fi parcurs în totalitate cu mașinile de teren așa că au apelat la un localnic care i-a ajutat cu o căruță trasă de cai.

Nenea Vasile i-a impresionat pe tineri prin simplitatea și modestia lui, acestuia nevenindu-i să creadă că cineva îi oferă ceva fără să ceară nimic în schimb. Bărbatul trăiește singur, la kilometri întregi de cel mai apropiat vecin și nu are pensie, doar un ajutor de 140 de lei pe lună.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Două proiectile provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperite în grădina unui cetățean din Biharia

Publicat

în

Astăzi, 17 mai 2022, în jurul orei 09.05, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost mobilizat în Biharia, pentru asanarea teritoriului de muniţiile rămase neexplodate, găsite de un localnic în propria grădină, în timp ce efectua lucrări de nivelare a terenului.

Ajunși la locul indicat de apelantul numărului unic 112, specialiștii pirotehnicieni au asanat o suprafață de teren de aproximativ 300 metri pătrați și au acționat pentru identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea în condiţii de siguranţă, a celor două proiectile explozive de calibru 105 milimetri.

În scopul prevenirii unor evenimente ce se pot solda cu răniri grave ori cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” recomandă cetăţenilor respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa în cazul descoperirii unor muniţii ori elemente de muniţie:

• să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate;
• să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;
• să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, în cazul descoperirii elementelor de muniţie se interzice:

• ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;
• comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
• lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
• introducerea muniţiilor în foc;
• topirea elementelor metalice de muniţii;
• tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură;
• folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;
• utilizarea explozivilor şi pulberilor provenite din muniţii în scopuri artizanale;
• demontarea focoaselor sau a altor elemente componente;
• folosirea pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente ale acestora.

În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice:

• accesul persoanelor şi animalelor;
• executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate;
• aprinderea focului deschis;
• executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare;
• circulaţia vehiculelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 41 de ani din Bistra cercetat de polițiștii din Câmpeni, după ce a fost surprins conducând băut pe raza comunei

Publicat

în

Ieri, 14 mai 2022, în jurul orei 10.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni depistat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 56 de ani din Ponor cercetat de polițiști, după ce a fost surprins pe DJ 107I la volanul unui autoturism neînmatriculat

Publicat

în

Vineri, 13 mai 2022, în jurul orei 10.15, polițiștii din Mogoș au depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Ponor, în timp ce conducea, pe DJ 107I, pe raza comunei Mogoș, un autoturism ce avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni