campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Unde dai și unde crapă! Anchetă la Liceul Tehnologic „Ţara MoŢilor” Albac după concursul de director

Unde dai și unde crapă! Anchetă la Liceul Tehnologic „Ţara MoŢilor” Albac după concursul de director

Publicat în 03.11.2016 la ora 10:00

liceul-tehnologic-tara-motilor-albacÎn baza unei sesizări care a ajuns la mai multe instituții, inclusiv naționale, Inspectoratul Școlar Județean Alba (IȘJ Alba) a deschis o anchetă la Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac în urma concursului pentru ocuparea postului de director la această unitate de învățământ, fiind anunțat în acest sens și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Prof. Marcela Dărămuș, inspector școlar general al IȘJ Alba, ne-a declarat că din reclamație rezultă că prof. Ioan Han, care a promovat cele 3 probe pentru postul de director, ar fi anexat la dosarul pentru dobândirea calității de membru al Corpului Național al Experților în Management Educațional (CNEME) un document cu alt calificativ decât cel care ar fi fost normal. Potrivit metodologiei, pentru a putea deveni membru al CNEME, candidații trebuiau să aibă calificativul „Foarte bine” pe fiecare din ultimii 4 ani. Șefa IȘJ Alba a explicat că atunci când și-a depus dosarul pentru a accede în CNEME, Ioan Han era director al liceului din Albac, deci ar fi trebuit să anexeze la dosarul de înscriere calificativul acordat de IȘJ Alba, care pe unul din cei 4 ani fusese doar „Bine”. Potrivit sursei citate, dascălul s-a înscris însă la selecția pentru CNEME ca profesor, nu ca director, și și-ar fi anexat un document cu calificativul „Foarte bine” pe care el însuși și l-ar fi acordat în calitate de director. Dacă în urma verificărilor se va constata că Ioan Han a fost admis în CNEME fără respectarea prevederilor metodologiei, atunci i se va retrage această calitate, iar la decizia ministerului, IȘJ Alba va anula rezultatele acestuia la concursul pentru funcția de director al Liceului Tehnologic „Țara Moților” Albac, a spus prof. Marcela Dărămuș. Prof. Ioan Han a promovat selecția pentru CNEME în seria a doua din anul 2013, cu 92 de puncte, fiind înregistrat în Registrul național al experților în management educațional cu nr. 5557/22.11.2013, ca profesor la Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac. La concursul pentru ocuparea postului de director al acestui liceu, prof. Ioan Han a obținut 35 de puncte la proba scrisă, 38,75 de puncte la evaluarea CV-ului și 45 de puncte la prezentarea ofertei manageriale și a scrisorii de intenție, promovând concursul de director cu un total de 118,75 de puncte. Prof. Ioan Han nu a putut fi contactat telefonic pentru a-și spune părerea despre această situație, dar punctul său de vedere este oricând binevenit.

R. G.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 909 ori

Unde dai și unde crapă! Anchetă la Liceul Tehnologic „Ţara MoŢilor” Albac după concursul de director
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.