campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Utilaj multifuncţional recent achiziţionat în dotarea serviciului pentru situaţii de urgenţă din comuna Sălciua

Utilaj multifuncţional recent achiziţionat în dotarea serviciului pentru situaţii de urgenţă din comuna Sălciua

Publicat în 14.11.2015 la ora 11:00

utilAJPrin proiectul derulat prin PNDR, Măsura 322, implementat de Grupul de Acţiune Locală din Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare – GAL MMTMM, ce are sediul în localitate, chiar în sediul primăriei, comuna Sălciua a beneficiat de un utilaj multifuncţional care să fie folosit de serviciul pentru situaţii de urgenţă.

Primarul Vasile Lombrea a precizat că proiectul denumit ”Dotarea serviciului pentru situaţii de urgenţă şi a căminului cultural în comuna Sălciua, judeţul Alba” este finalizat, s-a făcut recepţia lucrurilor achiziţionate, iar facturile urmează a se deconta de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR. Prin acest proiect, în valoare totală de 156.204 euro, din care 108.517 euro o reprezintă finanţarea publică prin PNDR şi restul este cofinanţarea privată a beneficiarului, cea mai mare valoare a avut-o utilajul multifuncţional marca ”Multicar” 4×4, echipat cu mai multe utilaje pentru cosit iarba, deszăpezire, răspândire material antiderapant, transport materiale. Acest utilaj nou-nouţ, cu folia pe scaune, ne-a fost prezentat de primarul Lombrea cum se ”descurcă” pe teren, atât pe DN 75, cât şi pe DC 104 şi DC 130, pe nişte pante ameţitoare, atunci când ne-a arătat proiectele de infrastructură realizate sau în curs de realizare în localitate. După deplasările făcute, am constatat că acest utilaj este eficient şi îşi justifică achiziţia, în special pe timp de iarnă, când va trebui să deszăpezească drumurile pentru microbuzul şcolar care va asigura transportul elevilor din satele izolate sau greu accesibile la şcoală. Prin acest proiect integrat s-au mai achiziţionat totodată mai multe obiecte pentru dotarea căminului cultural din localitate: o staţie de amplificare, microfon, boxe şi cortine pentru căminul cultural modernizat în urmă cu câţiva ani. Totodată, au fost cumpărate 5 instrumente muzicale: vioară, saxofon, clarinet, tobă şi un acordeon pe care am avut ocazia să-l testez, toate acestea fiind necesare Ansamblului ”Cântul Sălciuan”, participant la numeroase evenimente şi competiţii artistice din ţara noastră şi străinătate, care se bucură întotdeauna de multe aprecieri.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 616 ori

Utilaj multifuncţional recent achiziţionat în dotarea serviciului pentru situaţii de urgenţă din comuna Sălciua
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.