campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Utilaje pentru lucrările edilitare din comuna Bistra

Utilaje pentru lucrările edilitare din comuna Bistra

Publicat în 11.08.2018 la ora 10:00

Administrația locală din comuna Bistra își mărește parcul de utilaje. Achizițiile sunt făcute atât cu bani de la bugetul local cât și cu fonduri europene. Primul utilaj, un buldoexcavator pe pneuri a sosit deja la Bistra. Valoarea acestuia este de 517000 lei fără TVA, bani aprobați prin hotărâre de consiliu local.

Alt utilaj care va ajunge în comună este un cilindru vibrator compactor cu o valoare de 426,182.87 lei fără TVA. Aici procedura este un pic mai îndelungată, deoarece finanțarea pentru acesta a fost obținută prin AFIR.

Comuna Bistra a depus prin Grupul de Acțiune Locală „Drumul Iancului”, din care face parte, un proiect care a fost declarat eligibil și a primit finanțare în cadrul Măsurii 19.2/6B – Îmbunătățirea Infrastructurilor și Dotărilor Edilitare. Bistra a câștigat finanțarea și acum este în derulare achiziția utilajului.

Ambele utilaje, precum și cele existente deja (autobasculantă, încărcător frontal, buldoexcavator) vor fi utilizate pentru lucrări proprii: reparații străzi, drumurile comunale și sătești din Bistra, decolmatări ale albiilor râurilor și pârâurilor, lucrări de terasamente, deszăpeziri. lucrări de regularizare a canalelor de colectare a apelor pluviale etc.

Volumul de lucrări în comuna Bistra este mare, iar utilajele sunt solicitate la maxim, ceea ce a făcut ca administrația locală să ia în calcul achiziționarea  și a altor mașini speciale destinate acestui scop.

Îmbunătățirea echipării cu dotări edilitare și a serviciilor publice locale prin dotarea cu echipamente necesare este vitală pentru dezvoltarea unei comunități.

„Zonele rurale sunt de obicei mai vitregite. Consider că dezvoltarea infrastructurii rurale este prioritară și necesară nu doar pentru localnici, ci și pentru a atrage investiții în zona noastră. Se pot crea și noi locuri de muncă, cu alte cuvinte, viitorul înseamnă dezvoltare. Cu aceste utilaje ne putem gospodări în regie proprie. Putem executa lucrări la costuri mult mai mici. Comuna se întinde pe o suprafață mare, uzura utilajelor se simte atunci când le folosești. Vom încerca să accesăm orice fonduri reușim pentru a achiziționa și alte echipamente. Fondurile europene pot fi o sursă pentru modernizarea satelor românești”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Și localnicii din comună pot folosi aceste utilaje care pot fi închiriate contra cost. Cetățenii pot afla mai multe detalii la sediul Primăriei Bistra.

Acest articol a fost citit de 129 ori

Utilaje pentru lucrările edilitare din comuna Bistra
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.