campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Vasile Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, crede că dreptatea este de partea sa în conflictul cu Agenția Națională de Integritate

Vasile Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, crede că dreptatea este de partea sa în conflictul cu Agenția Națională de Integritate

Publicat în 28.09.2013 la ora 13:16

primar-arieseni-incompatibil-aniVasile Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, a fost declarat recent în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate. Acesta a explicat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Alba, că inspectorii ANI s-au pripit în evaluarea făcută și că așteaptă ca instanța de judecată să își spună cuvântul.

ANI a constatat că Marin Jurj a exercitat simultan mai multe funcții, contrar prevederilor legale, aflându-se în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2010. Acesta ar fi deținut simultan, funcția de primar al Comunei Arieșeni și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, Jud. Alba, în cadrul S.C. Salubritate Apuseni S.R.L Astfel, potrivit ANI, primarul Jurj Vasile Marinnu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Edilul susține că inspectorii ANI nu au observat sau nu au luat în considerare faptul că reprezentantul Consiliului Local Arieșeni în cadrul Asociației și S.C. Salubritate Apuseni SRL a fost desemnat viceprimarul comunei, și nicidecum el, cum apare în raportul ANI. Fiind doar împuternicit să semneze în numele consiliului local, Jurj consideră că înştiinţarea primită conţine toate elementele, mai puţin faptul că a încălcat vreun articol din legea incompatibilităţii.

În acest sens, printr-o adresă înaintată ANI a cerut să i se comunice ce anume nu a fost respectat, însă deocamdată nu a primit niciun răspuns.

„Această comunicare conține toate elementele mai puțin faptul că am încălcat vreun articol din legea incompatibilității. Nu spune ce articol din lege am încălcat (…)

În primul rând, această societate nu este de interes privat, fiind înființată în baza hotărârii CL 61 din 2010, care aprobă actul de constitutiv al societății la care comuna Arieșeni este asociat. Din această societate fac parte mai toate comunele din Munții Apuseni. Prin această hotărâre, la articolul 2, în calitate de reprezentant a fost desemnat viceprimarul comunei. La articolul 3 am fost împuternicit să semnez, în numele consiliului local, actul constitutiv al societății”, a precizat primarul comunei Arieșeni.

Marin Jurj a declarat că în aceași situație cu a lui se află toți primarii care fac parte din Asociația Salubritate Apuseni, însă el este singurul care a fost cercetat și declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.

Acest articol a fost citit de 600 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.