campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Versiunea viceprimarului comunei Arieșeni schimbă „filmul” încăierării de ieri, în care doi tineri care se plimbau cu ATV-urile spun că au fost atacați și bătuți fără motiv

Versiunea viceprimarului comunei Arieșeni schimbă „filmul” încăierării de ieri, în care doi tineri care se plimbau cu ATV-urile spun că au fost atacați și bătuți fără motiv

Publicat în 26.12.2019 la ora 22:26

Un puternic scandal a avut loc ieri, în stațiunea turistică Arieșeni, unde doi tineri care se plimbau cu ATV-urile, împreună cu prietenele lor, susțin că au fost atacați fără motiv de mai multe persoane.

Unul dintre tinerii implicați în conflict, a publicat pe rețeaua de socializare Instagram, două clipuri cu momentul în care au fost atacați de mai multe persoane, după ce ar fi ajuns pe terenul viceprimarului comunei.

Din imaginile surprinse, se pot observa clar urmele de drift lăsate de cei doi tineri, în mica lor excursie cu ATV-ul, care s-a încheiat violent, lăsându-se cu bătăie și amenințări cu moartea. Tinerii nu au suferit leziuni profunde, însă au prezentat contuzii la coloana cervicală, genunchi, şold sau coapsă. Ei au primit îngrijiri medicale, s-au efectuat investigaţii cu ajutorul computerului tomograf şi au rămas sub supraveghere câteva ore, fără a necesita internare în spital.

Sursele noastre ne-au oferit însă și o altă variantă a poveștii. Declarația unui participant la respectivul scandal, unul dintre propietarii terenului unde a avut loc scandalul. Avram Viorel ne prezintă câteva detalii, care schimbă puțin lumina poveștii. Acesta susține că le-a spus tinerilor să părăsească terenul, dar ei „fugeau în sus, făcând prăpăd”. Aceștia au refuzat să părăsească terenul, în baza ideii că nu văzuseră nicio pancartă care să avertizeze că respectiva propietate era într-adevăr privată.

Apoi, conform versiunii participantului la conflict, cel care în imagini se vede că ar avea un par în mână, tinerii l-ar fi lovit pe acesta în buză, crepându-i-o și provocându-i o ruptură a plăcii dentare.

„Ar trebui să-și facă traseu sperat. Terenul este înregistrat la Agromediu. Au mai distrus și în partea cealaltă… Vecini nu pot să adape animalele de ei…” a declarat Avram Viorel.

Acesta a prezentat firul acțiunii: „Au venit cu ATV-ul de acolo, m-au lovit cu piciorul în gură și am picat acolo jos. După ce m-am trezit… Au rupt gardul să sară pe acolo, să fugă și atunci eu am luat aia (n.r. parul – bucata de gard) și am lovit ATV-ul, dar nu l-am lovit pe el” a adăugat Avram Viorel.

• Declarația unui dintre martorii care au asistat la bătaie

„M-a anunțat cineva că au intrat, pe teren la mine, ceva ATV-uri, am venit acolo să văd, dar în timpul ce venisem, ăia (tinerii) plecaseră de acolo. Un vecin i-a scos afară. Când am venit acolo, am văzut că au intrat în partea cealaltă și am sunat propietarii să vină să vadă” detaliază un alt martor implicat în „Bătaia de la Arieșeni”.

Acesta a mai adăugat că se afla la o distanță de aproxiamtiv 500 de m de zona de unde a izbucnit scandalul.

„Nimeni nu le-a zis să nu circule pe drumuri, dar acum o iau razna…” a declarat bărbatul, care menționează că este o problemă mare, în zonă, cu respectivele ATV-uri.

• „Din terenurile acestea traim si noi, creștem animale, facem ce putem…”

De astfel, distrugerea terenului, care este înregistrat la AGROMEDIU îi poate lăsa pe localnici fără îndemnizația pe care aceștia o primesc de la APIA.

„Urmele și de aici se văd… Se văd urmele acolo, cercurile alea. Parcă ar fi arate. Dacă ar merge să treacă de pe un teren pe altul, n-ar fi o problemă, d-apăi ei fac acolo dritfuri de-a lor și fel și fel… Și anii trecuți au fost, dar n-au fost atâtea.” a declarat Avram Viorel.

Declarațiile viceprimarului și primarului din Arieșeni

Viceprimarul a spus despre declarația tinerilor că este plină de minciuni, mai ales cea legată de faptul că prietenele lor erau să fie violate: „Fetele au plecat și au rămas ei numa, ca să vină poliția”.

„Din păcate sunt două incidente care s-au întâmplat din cauza acestor ATV-uri și sperăm și vrem ca pe viitor să reglementăm această problemă împreună.” a declarat primarul din Arieșeni, Vasile Marin Jurj

„Din câte știu eu, se închirează foarte multe ATV-uri, foarte multe firme vin și închiriază ATV-uri, fără să aibă un traseu delimitat, nici pe județul Alba, nici pe județul Bihor.

Unele sunt pe județul Alba, respectiv 2 firme, care închiriază pe raza UAT-urilor Arieșeni, iar celălalt, pe raza orașulu Nucet.

Traseele nefiind delimitate, ei trec dintr-o parte în alta, trec peste propietățile oamenilor și este regretabil ceea ce s-a întâmplat, având în vedere că, anul trecut, din cauza accidentului cu ATV-ul a murit un om.” a mai adăugat edilul Arieșeniului.

Acest articol a fost citit de 7373 ori

Comentarii

Comentarii

Un Comentariu la Versiunea viceprimarului comunei Arieșeni schimbă „filmul” încăierării de ieri, în care doi tineri care se plimbau cu ATV-urile spun că au fost atacați și bătuți fără motiv

  1. Adolf Răspunde

    26.12.2019 la 23:42

    Sa fim seriosi se vede clar Avram Viorel fratele viceprimarului loveste iar despre primar nu are rost sa mai scrieti el are belele lui nu prea se impaca cu legea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.