campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Vineri, 21 septembrie 2018: Eveniment omagial organizat în memoria Lt. Major Pavel Pop, pilot militar prăbușit cu un MIG 21-MF în urmă cu 28 de ani pe Curcubata Mică

Vineri, 21 septembrie 2018: Eveniment omagial organizat în memoria Lt. Major Pavel Pop, pilot militar prăbușit cu un MIG 21-MF în urmă cu 28 de ani pe Curcubata Mică

Publicat în 17.09.2018 la ora 23:02

Vineri, 21 septembrie 2018, în inima Munților Apuseni va avea loc un moment omagial in memoria Lt. Major Pavel Pop, pilotul militar prăbușit cu un MIG 21-MF în urmă cu 28 de ani pe Curcubata Mică.

Localnici, rude, prieteni sau foști colegi sunt așteptați vineri, începând cu ora 11.00, în centrul comunei Arieșeni pentru a aduce un pios omagiu celui ce a fost Paul Osz-Puk și a sfinți crucea de la mormântul de pe Curcubata Mică.

Acolo, pe plaiurile strămoșești ale lui Avram Iancu, își doarme somnul de veci cel ce a fost Lt. Major Paul Pop, pilot militar din Escadrila a II-a a Regimentului 93 Aviație Vânătoare de la Giarmata – Timișoara.

Acum 28 de ani, în fatidica zi de 31 iulie 1990, din văzduhurile cerului (12.000 m), om și metal s-au contopit pe veci cu pământul Apusenilor.

Programul va cuprinde și o donație de carte cu tematică aeronautică, la Școala generală din localitate. Evenimentul este cu atât mai special cu cât epava MIG-ulului este încă îngropată  în pământ cu pilotul lui cu tot, iar turboreactorul avionului poate fi văzut la suprafața solului.

Vor fi prezenți pe Curcubata Mică soția și fiul pilotului care vor ajunge pentru prima dată la mormântul din Apuseni și piloții militari care au avut o oarecare legătură cu evenimentul.

Acest articol a fost citit de 391 ori

Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.