campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Voluntari spanioli la biserica greco-catolică din Ponorel

Voluntari spanioli la biserica greco-catolică din Ponorel

Publicat în 02.08.2013 la ora 10:00

voluntari spanioliParohia Greco – Catolică Ponorel, comuna Vidra, a primit recent vizita unui grup de 15 studenţi din Madrid coordonaţi de 3 formatori, credincioşi romano-catolici care aparţin instituţiei „Opus Dei” din Spania.

Timp de 16 zile, spaniolii au făcut voluntariat la construcţia Casei Aşezământului Spiritual „Sfânta Treime” de lângă biserica parohiei, executând diverse lucrări: pregătire pentru izolarea fundaţiei, construire fosă septică şi săpături de lărgire a pârâului care trece prin apropiere. În plus, voluntarii au contribuit şi cu fonduri în valoare de 2300 euro pentru construcţia acestui aşezământ.
Pe perioada vizitei, oaspeţii au locuit în satul Pleşcuţa, situat într-o zonă deosebit de pitorească, la circa 2 km de satul Ponorel. Pe lângă muncă în folosul bisericii, aceştia au avut parte şi de momente distractive. Astfel, după Liturghia sărbătorii Sfântului Ilie sau cu alte ocazii, tinerii au făcut baie în pârâul Valea Morii de sub Vârful Stur şi au făcut drumeţii prin apropiere, declarând că sunt deosebit de impresionaţi de frumuseţea locurilor şi de ospitalitatea localnicilor.
Cristian Ioanette, preotul parohiei, ne-a relatat că aceasta a mai fost vizitată în ultimele veri de alţi voluntari, un grup de francezi şi 3 grupuri de italieni. Aceştia au donat diverse sume de bani, au muncit la recondiţionarea exterioară a Bisericii „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Ponorel şi au amenajat o grotă închinată Preacuratei Fecioare Maria, situată în spatele bisericii. Voluntarii italieni au realizat aleea din beton armat din jurul bisericii, destinată diverselor procesiuni, printre care cea desfăşurată odată cu vizita anuală a ierarhului P.S. Dr. Florentin Crihălmeanu, Episcop Eparhial de Cluj – Gherla. “Am primit din partea italienilor şi spaniolilor asigurări şi iniţiative pentru viitoare vizite cu proiecte şi scopuri binecuvântate de Dumnezeu”, a precizat preotul, acesta fiind încrezător că va reuşi să termine cu bine construcţia acestui aşezământ.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 635 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.