campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Zeci de moți au manifestat astăzi în centrul orașului Câmpeni

Zeci de moți au manifestat astăzi în centrul orașului Câmpeni

Publicat în 10.12.2013 la ora 23:39

campeni-miting-10-12-2013Astăzi în jurul orei 16.00, în centrul orașului Câmpeni – spațiu autorizat în fiecare zi protestelor anti RMGC– aproximativ 30 de moți s-au întâlnit pentru a anunța și a se bucura că Legea Minelor nu a primit suficiente voturi în Camera Deputaților pentru a fi adoptată, iar proiectul minier de la Roșia Montană nu va putea fi demarat de compania canadiană care anunțase că așteaptă completarea cadrului legislativ cu măsuri care să stimuleze implementarea unor proiecte miniere de amploare. 

Cu acest prilej, aceștia și-au arătat și solidaritatea cu protestatarii din Moldova care se împotrivesc exploatării gazelor de șist de către compania americană Chevron.

Protestul a fost unul pașnic, fără incidente și a fost supravegheat de Jandarmerie și Poliția Câmpeni care a fluidizat traficul auto din apropiere.

În timpul mitingului, aceștia au scandat lozinci împotriva firmei canadiene, împotriva celor considerați corupți și chiar împotriva prim-ministrului Victor Ponta: DNA,DNA, rezolvați corupția, din dosarul Roșia!,  Afară cu RMGC din țară!,  Iancu și cu Horea, apără averea!,  Uniți, salvăm Munții Apuseni!,  Uniți, salvăm toată România!,  Jos, Ponta, jos, că ești un mincinos!. Oamenii au adus cu ei în mod simbolic și lumânări pe care le-au aprins pentru firma canadiană care nu a reușit să obțină aprobarea exploatării .

La sfârșitul întâlnirii, moții s-au cuprins într-o horă a bucuriei că datorită unității românilor de la numeroasele proteste din țară au reușit să stopeze demararea acestui proiect care prevede folosirea cianurii în extragerea aurului și să păstreze curați Munții Apuseni.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 1015 ori

Comentarii

Comentarii

3 Comentarii la Zeci de moți au manifestat astăzi în centrul orașului Câmpeni

 1. Mirabela A Răspunde

  21.12.2013 la 22:45

  Nu mi se pare normal ca acesti oameni sa deranjeze linistea publica si sa nu isi doreasaca binele tarii! Acest proiect aduce numai beneficii si este singurul care ne poate scoate din criza economica!

 2. Eugen Sarbu Răspunde

  02.01.2014 la 22:25

  Avem nevoie de aceste locuri de muncă urgent! VREM O SOLUŢIE POZITIVĂ PENTRU ROŞIA MONTANĂ! NU PUTEM REFUZA un proiect care genereaza locuri de munca intr-o tara in care rata somajului este mare.

 3. Ada Sarbu Răspunde

  13.01.2014 la 13:58

  Avem nevoie ca proiectul Rosia Montana sa demareze urgent pentru intreaga industrie miniera! In loc sa infruntam saracia, mai bine am avea curaj si viziune sa valorificam resursele naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.