campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Zeci de oi au fost atacate de lupi pe raza comunei Ocoliș

Zeci de oi au fost atacate de lupi pe raza comunei Ocoliș

Publicat în 20.01.2017 la ora 9:09

Primăria Ocoliș a înregistrat mai multe sesizări din partea localnicilor, care s-au plâns că spre sfârșitul anului trecut haitele de lupi flămânzi, care s-au înmulțit, au atacat mai multe turme, omorând cel puțin 20 – 23 de oi, ne-a declarat primarul Alin Jucan.

El a precizat că dosarele de daune întocmite au fost deja înaintate către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în vederea acordării despăgubirilor legale. Primarul Alin Jucan a precizat însă că plata efectivă a sumelor cuvenite ca despăgubiri ar putea dura cel puțin un an, dacă pagubele s-au produs în plin sezon de vânătoare.

El a menționat că ministerul centralizează toate datele la nivel național abia după închiderea sezonului de vânătoare. „Dacă sezonul se închide în 15 mai, iar pagubele s-au produs în iunie, abia din iunie anul următor crescătorii de animale se pot aștepta să primească despăgubiri”, a exemplificat edilul-șef. Alin Jucan a spus că anii trecuți au fost persoane din Ocoliș despăgubite după ce urșii le-au atacat vitele sau oile, provocându-le pagube materiale.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 228 ori

Zeci de oi au fost atacate de lupi pe raza comunei Ocoliș
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.