campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Ziua Internațională a Apei celebrată la Școala Gimnazială ”Nicodim Ganea” din Bistra

Ziua Internațională a Apei celebrată la Școala Gimnazială ”Nicodim Ganea” din Bistra

Publicat în 22.03.2016 la ora 22:08

elevi-bistra-ziua-internationala-a-apei-2016Marcată anual în data de 22 martie, Ziua Internațională a Apei a fost celebrată și în acest an la Școala Gimnazială ”Nicodim Ganea” Bistra prin mai multe activități de educație cetățenească și ecologică, reunite sub denumirea ”Apa și locurile de muncă”.

Astfel, peste 30 de elevi bistreni dar și câțiva elevi de la Școala Gimnazială Mușca au prezentat diverse materiale în cadrul simpozionului ”Apa, un miracol”, această substanță fiind prezentată din punct de vedere chimic, geografic, cât și literar. Elevii care au fost implicați au făcut diverse prezentări în Power-Point despre apele importante de pe glob sau despre curiozitățile apei. Unii dintre ei au compus poezii sau creații în proză pe care le-au prezentat în fața partenerilor de la Administrația Bazinală de Apă Mureș – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, iar aceștia le-au oferit cadouri simbolice pentru a le răsplăti efortul.

Una dintre cele mai originale creații rămase în urma simpozionului a fost cea a profesoarei Maria Cîra de la Școala Gimnazială Mușca, intitulată ”Arieș, apă de munte”:

Arieș, apă de munte,

Răcorește a mea frunte,

Răcorește fața mea,

Trupul mi-l energiza.

Arieș, Măria Ta,

Pe noi nu te răzbuna,

Nu-ți surpa malurile,

Nu inunda lanurile!

Arieș, apă cristalină,

Nouă durerea-ne alină,

Și du din Țara Moțească

O dorință românească.

De la Craiul munților,

Din Țara Pietrelor,

De la umbra brazilor,

De la-notul păstrăvilor.

Spune celor din frunte,

Că nu trebuie să uite,

Unde-a trăit Avram,

Nicola Ursu și Crișan,

Acolo este răbdare,

Dar și multă răzbunare,

Pe cei care-au uitat,

Că moții s-au răsculat!

Arieș, fratele meu,

Știi ce te rog eu?

Să nu uiți că ne-am unit

Printr-un legământ solemn

De-a trăi în veșnicie

Într-o strânsă prietenie!

Ulterior, toți elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială ”Nicodim Ganea” Bistra au participat la o acțiune de ecologizare împreună cu reprezentații Administrației Bazinale de Apă Mureș – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, aceștia oferind mănuși și saci necesari pentru curățarea străzilor și apelor din comuna Bistra.

Directorii Școlii Gimnaziale ”Nicodim Ganea” Bistra, profesorii Adriana Selagea și Anamaria Petrovan, doresc să mulțumească tuturor celor implicați în activitățile realizate cu succes în această zi – colaboratorilor, elevilor și cadrelor didactice – aceștia dovedind că știu să aprecieze importanța și să păstreze curat acest element natural indispensabil vieții pe Pământ.

Ovidiu Culda

Facebook 

Acest articol a fost citit de 40 ori

Ziua Internațională a Apei celebrată la Școala Gimnazială ”Nicodim Ganea” din Bistra
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.