campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Ziua Națională a României aniversată fastuos de elevii și dascălii de la Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș

Ziua Națională a României aniversată fastuos de elevii și dascălii de la Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș

Publicat în 30.11.2017 la ora 20:41

Îndrumați de cadrele didactice și având alături întreaga comunitate locală în frunte cu primarul Traian Pandor, elevii Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș au sărbătorit ieri, 29 noiembrie 2017, la Casa de Cultură din localitate, cel de-al nouăzeci și nouălea an scurs de la „Marea Unire” printr-un spectacolul artistic vibrant și emoționant.

Uniți de mesajul simbol: „Români de pretutindeni, uniți-vă în cuget și-n simțiri!”, elevii ciclului primar, gimnazial și liceal au conferit strălucirea necesară aniversării Zilei Naționale printr-o succesiune de momente artistice cu o veritabilă încărcătură spirituală, aceștia fiind acompaniați în timpul spectacolului de către formația ,,Solistik” din comuna Sohodol.

Programul prezentat de tinerii Silvian Alb și Ioana Rusu, elevi ai acestei școli, a cuprins: cântece și poezii patriotice; colaj de jocuri de pe Valea Arieșului, prezentate de ansamblul folcloric „Doina Arieșului” din cadrul liceului; șezătoarea „De la lume adunate, și-napoi la lume date”; recitaluri muzică populară; dansuri de societate și moderne; moment coregrafic al trupei de majorete „Tic-tac”; parada portului popular de pe Valea Arieșului.

Pentru realizarea evenimentului, organizitorii au fost sprijiniți de directorii Nicolae Barbu și Claudiu Volcov, de Primăria și Consiliul Local Baia de Arieș, acesta derulându-se pe parcursul a aproximativ trei ore, timp în care pe scenă au urcat peste 100 de elevi ai liceului, ce au priviți și apreciați din public de câteva sute de spectatori.

„Ținem să le mulțumim tuturor celor implicați, cât și publicului participant. La mulți ani, Baia de Arieș! La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!” au transmis tuturor profesorii și organizatorii spectacolului de la Baia de Arieș.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 264 ori

Ziua Națională a României aniversată fastuos de elevii și dascălii de la Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.