Rămâi conectat

Știri din zonă

Cea de-a doua ediţie a Cupei “Andrei Tanţoş” se va desfășura în acest sfârșit de săptămână

Publicat

în

cupa-andrei-tantosCupa “Andrei Tanţoş” la schi alpin continuă şi în acest an, cu ediţia a doua (15 şi 16 februarie, la Arieşeni, pe pârtia Vârtop 2), în memoria multiplului campion naţional la schi alpin, pe care l-au avut munţii Apuseni, ani de-a rândul şi care a decedat în vara 2012, în urma unui teribil accident rutier.

La ediţia întâi, anul trecut, la Abrud, sportivii clubului CSŞ Câmpeni au obţinut mai multe clasări pe podium, 8 la număr, din care un loc întâi, 3 locuri secunde şi 4  locuri trei.

Schiorii de la CSŞ Câmpeni au rezultate notabile şi la nivel naţional. În anul competiţional precedent sportivii Dan Moldovan şi Bogdan Podaru au urcat pe podium, atât la Campionatele Naţionale, cât şi la Campionatele Naţionale Şcolare: Dan Moldovan: locul 2  la slalom; locul 2 şi 4 la slalom uriaş, cu 5  puncte la slalom şi 30,78 puncte la slalom uriaş; Bogdan Podaru: locul 3 la slalom, locul 3 şi 4 la slalom uriaş, cu 28,72  puncte la slalom şi 28,64 puncte la slalom uriaş (cei doi au fost premiaţi la Gala Sportului Judeţean 2013 pentru rezultate deosebite).

În funcţie de punctele acumulate (cel care are cele mai puţine este cel mai valoros schior, iar restul primesc un număr de puncte în funcţie de evoluţia lor faţă de cel mai bine clasat, pentru fiecare concurs în parte), sunt selectaţi şi cei mai buni sportivi care participă la concursurile FIS, Campionatele Mondiale de Juniori sau Camp-urile de pregătire în străinătate, Dan Moldovan reuşind anul acesta să prindă două camp-uri de pregătire: unul la Innsbruck în Austria, iar altul la Duved în Suedia, însoţit de antrenorul său Tiberiu Tanţoş. El va participa, la finele lunii februarie, 26 februarie – 6 martie 2014 şi la Campionatele Mondiale de Juniori care se desfăşoară la Jasna în Slovacia. “Chiar dacă Andrei nu mai este printre noi, încercăm în continuare să facem performanţă, să aducem prestigiu clubului, judeţului, aşa cum am obişnuit ani la rândul, dar şi pentru a nu pierde notorietatea pe care a câştigat-o această zonă prin intermediul acestui sport. Îmi aduc aminte cu mândrie că la ultimul Campionat Naţional, la Azuga în 2012, la care a participat şi Andrei, la categoria juniori mari, tot podiumul a fost ocupat cu sportivii clubului CSŞ Câmpeni, fiind o premieră în România: Andrei Tanţoş locul I, Dan Moldovan locul II şi Bogdan Podaru locul III, aceasta fiind ultima poză a lui Andrei pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, alături de camarazii săi”, a declarat tatăl şi antrenorul regretatului schior. Cupa “Andrei Tanţoş” de anul acesta, ediţia a II-a, este trecută în Calendarul Compeţional pentru schi şi a fost mutată din pricina lipsei zăpezii, de la Abrud la Arieşeni.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri din zonă

O femeie de 82 de ani a ajuns la spital, după ce a fost acciodentată de un autoturism pe o trecere de pietoni din Baia de Arieș

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în jurul orei 11.30, un bărbat de 33 de ani, din comuna Lupșa, în timp ce conducea un autoturism pe strada Arieșului din Baia de Arieș, a efectuat o manevră de mers înapoi și a acroșat o femeie de 82 de ani, din Baia de Arieș, care se afla pe carosabil, angajată în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Prezența unui urs semnalată în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, în localitatea Muncelu (Baia de Arieș). A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă

Publicat

în

Prezența unui urs a fost semnalată în seara zilei de sâmbătă, 19 mai 2024, în localitatea Muncelu, aparținând de orașul Baia de Arieș. ISU Alba informează că a fost emis mesaj de avertizare prin RO-Alert, locuitorilor din zonă.

„A fost semnalată prezența unui urs în satul Muncelul, oraș Baia de Arieș. S-a emis mesaj RO-ALERT locuitorilor din zonă”, a transmis ISU Alba.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat de 82 de ani a ajuns la spital, după ce a fost accidentat de un autoturism, pe o trecere de pitoni din Sălciua

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, în jurul orei 11.30, un tânăr de 21 de ani, din Baia de Arieș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, pe raza localității Sălciua de Jos, a surprins și accidentat un bărbat de 82 de ani, din comuna Sălciua, care era angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni