Rămâi conectat

Știri din zonă

La Arieşeni, garsoniere pentru 10 profesori

Publicat

în

garsoniere-arieseni-profesoriMarea problemă a satelor din zona rurală şi de munte, aflate la distanţă de marile aşezări urbane, este lipsa profesioniştilor în domenii precum educaţia şi sănătatea.

Puţini dascăli acceptă să părăsească oraşele importante pentru a profesa la zeci de kilometri de Alba Iulia, de casă, mai ales dacă naveta ar acoperi cea mai mare parte din timp. Soluţia la această problemă a fost găsită în comuna Arieşeni de către primarul Vasile Marin Jurj, care a înţeles necesitatea dezvoltării educaţiei în zona rurală. De acum, comuna Arieşeni îi adoptă pe viitorii profesori şi le oferă facilităţi reale pentru a trăi în condiţii civilizate. Vasile Marin Jurj, primarul comunei, a apelat la proiecte de construire a 10 garsoniere, pentru care s-a ajuns deja la faza de primire a viitorilor locatari. „Profesorii se vor bucura de o privelişte deosebită, specifică peisajului de munte, iar după programul de muncă se vor relaxa şi simţi ca acasă în cele 10 garsoniere amenajate special pentru ei. Vor beneficia de toate utilităţile şi dotările unei locuinţe moderne, într-un spaţiu de 38 metri pătraţi, folosindu-se de toată aparatura necesară, în condiţii excepţionale,” ne-a precizat primarul comunei Arieşeni.

N. M.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri din zonă

Prezența unui urs semnalată în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, în localitatea Muncelu (Baia de Arieș). A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă

Publicat

în

Prezența unui urs a fost semnalată în seara zilei de sâmbătă, 19 mai 2024, în localitatea Muncelu, aparținând de orașul Baia de Arieș. ISU Alba informează că a fost emis mesaj de avertizare prin RO-Alert, locuitorilor din zonă.

„A fost semnalată prezența unui urs în satul Muncelul, oraș Baia de Arieș. S-a emis mesaj RO-ALERT locuitorilor din zonă”, a transmis ISU Alba.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat de 82 de ani a ajuns la spital, după ce a fost accidentat de un autoturism, pe o trecere de pitoni din Sălciua

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, în jurul orei 11.30, un tânăr de 21 de ani, din Baia de Arieș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, pe raza localității Sălciua de Jos, a surprins și accidentat un bărbat de 82 de ani, din comuna Sălciua, care era angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Intervenție a pompierilor militari din Câmpeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Valea Arăzii, comuna Horea

Publicat

în

Pompierii militari din Câmpeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Valea Arăzii, comuna Horea.

„Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în comuna Horea, satul Valea Arăzii. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință. Forțe alocate: 1 x ASAS și 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Echipajele au ajuns la locul producerii incendiului. Incendiul este lichidat, a ars generalizat o locuință de aproximativ 7 mp. În urma incendiului, un copil, de sex feminin, în varsta de aproximativ 2 ani a necesitat îngrijiri medicale, prezetând arsura de gr. I la nivelul feței (suprafața arsă de aprox 2-3 cm). Totodată, a fost asistată medical și mama minorei, în vârstă de aprox. 26 ani, care a suferit o plagă tăiată la nivelul membrului superior stang. Ambele persoane sunt transportate de echipajul SMURD la CPU Câmpeni”, a mai transmis ISU Alba.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni