Rămâi conectat

Administrație

La Câmpeni, întâlnire organizată de administraţia locală în vederea redresării Spitalului orăşenesc

Publicat

în

campeniPrimarul Andreş propune înfiinţarea unei asociaţii intercomunitare de dezvoltare care să sprijine pe viitor spitalul. Totodată, se impune ca o necesitate susţinerea financiară a unităţii medicale din Câmpeni de către toate cele 20 de localităţi din zona Apusenilor, aici fiind arondaţi peste 45.000 de locuitori

La iniţiativa primarului Călin Ioan Andreş, a managerului Gheorghe Remus Nariţa şi a preşedintelui Consiliului de Administraţie, Valentin Oprea, vineri, 30 mai, s-a desfăşurat la Primăria oraşului Câmpeni o şedinţă cu reprezentanţi ai instituţiilor care se pot implica în salvarea Spitalului Orăşenesc Câmpeni aflat în situaţie “de urgenţă” în urma acumulării unor datorii mari şi necesităţii de a obţine fonduri substanţiale în vederea acreditării.
Deşi iniţiatorii aveau în vedere să propună invitaţilor adoptarea unor măsuri de reorganizare şi eficientizare a acestuia pentru a evita declasificarea, reducerea de personal sau chiar desfiinţarea, această întâlnire nu a reuşit să-şi atingă scopul din cauza numărului redus de participanţi: consilierii judeţeni Cristian Dan Paşca şi Gabriel Cîra-Grigorescu, Cristian Costea – primarul comunei Scărişoara, Marin Vîrciu – primarul comunei Gârda de Sus, Ilie Avram – primarul comunei Poiana Vadului şi 9 consilieri locali, chiar dacă au fost invitaţi numeroşi responsabili ai instituţiilor care pot ajuta la redresarea spitalului: cele judeţene de la Alba Iulia şi primăriile localităţilor din Apuseni care totalizează peste 45.000 de locuitori beneficiari de serviciile medicale.
La începutul şedinţei, conducerea spitalului a prezentat situaţia financiară gravă în care se găseşte unitatea spitalicească în prezent, care necesită luarea de măsuri cât mai urgente pentru a-l salva. Ca primă măsură în acest sens, primarul Andreş a propus invitaţilor ca împreună cu cele 20 de localităţi ale judeţului din Apuseni să se înfiinţeze o asociaţie intercomunitară de dezvoltare care să poată sprijini în viitor spitalul. Toate aceste localităţi ar trebui să susţină financiar spitalul din Câmpeni cu o anumită sumă calculată în funcţie de numărul de locuitori sau ca procentaj din bugetul anual. Scopul acestei asociaţii este accesarea de fonduri UE şi cofinanţarea unor proiecte de dezvoltare intercomunitară precum şi asigurarea unor standarde de calitate mai ridicate serviciilor publice furnizate cetăţenilor din colectivităţile locale membre. Invitaţii prezenţi au considerat ca bună această propunere anunţându-şi sprijinul, dar au venit şi cu câteva propuneri în acest sens: realizarea unui audit al spitalului de către o firmă specializată, refacerea schemei de personal cu reducerea numărului de angajaţi, reorganizarea şi asocierea unităţilor din oraş – Spitalul Orăşenesc şi Spitalul de Boli Contagioase – pentru a înlătura concurenţa neloială între ele pe fondul aceloraşi tipuri de specialităţi medicale.
Ca invitat special la această întâlnire a fost doctorul Nicolae Porumbel, medic pensionar în vârstă de 82 de ani, fost director al spitalului timp de 21 de ani, în mandatul căruia a fost construită această unitate. Pe un ton puţin nostalgic, acesta a povestit pe scurt cum s-a înfiinţat acest spital, greutăţile întâmpinate la construcţia lui, care a durat peste 12 ani şi care în perioada comunistă se rezolvau în mod diferit de cel de acum, dar şi despre rezultatele foarte bune pe care le-a obţinut cât a fost director. Medicul a propus salvarea acestuia, a cerut ajutorul tuturor instituţiilor menţionând că interesul colectiv trebuie să primeze în faţa celor personale, primind la sfârşitul discursului aplauze din partea auditoriului.
La sfârşitul acestei întâlniri, primarul Andreş a anunţat că va continua demersurile pentru ca această unitate să funcţioneze la parametri normali, va face deplasări la instituţiile judeţene şi chiar la primăriile din zonă pentru a le explica situaţia şi a le cere sprijinul, propunând ca în scurt timp să se organizeze o nouă şedinţă la care să participe cât mai mulţi factori decizionali în salvarea spitalului.

Ovidiu CULDA

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Punct de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, deschis în orașul Câmpeni

Publicat

în

În cursul dimineții de marți, 14 mai 2024, a avut loc deschiderea oficială a Centrului Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – județul Alba, care funcționează în incinta sediului Poliției Orașului Câmpeni, din localitatea Câmpeni, strada Libertății, Nr. 3.

Din anul 2020 până în prezent, în această locație se desfășurau doar activități de preluare și eliberare documente pe linie de înmatriculări auto, implementarea și procesarea acestora fiind realizată la sediul principal din Municipiul Alba Iulia.

Începând cu data de 14 mai 2024, la sediul secundar din localitatea Câmpeni se vor desfășura atât activități de înmatriculări, transcrieri, radieri sau autorizări provizorii în circulație a autovehiculelor cât și preschimbări de permise de conducere a căror valabilitate administrativă a expirat, furate, pierdute sau deteriorate, toate acestea fiind realizate pe loc.

De asemenea, tot aici candidații se vor putea planifica la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere auto, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul central din municipiul Alba Iulia.

„Populația din zona Munților Apuseni care beneficiază de serviciile punctului secundar de lucru este de circa 60.000 de locuitori, un procent de aproximativ 16 % din populația județului Alba. Județul Alba se întinde pe o suprafață de 6.242 kilometri pătrați din care zona Munților Apuseni reprezintă 2264 kilometri pătrați, un procent de 36,27 % din suprafața județului. Având în vedere distanțele mari (Alba Iulia-Câmpeni 80 km, Alba Iulia-Ocoliș 97 km sau Alba Iulia-Arieșeni 125 km) operaționalizarea acestui Centru Local Suplimentar este necesară și vine în sprijinul populației din zonă, care nu va mai fi nevoită să se deplaseze în municipiul reședință de județ”, a declarat prefectul Nicolae Albu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, din Câmpeni

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani.

Contractul de lucrări pentru realizarea noului pod peste râul Arieș, pe strada Izvoarelor, a fost semnat la începutul lunii martie.

„Am început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni – Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție. Reamintesc faptul că este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, a scris pe Facebook Cristian Dan Pașca, primarul orașului Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Primăria Câmpeni investește peste 2,7 milioane de lei, în modernizarea străzilor Gării și Izvoarelor

Publicat

în

Primăria orașului Câmpeni a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice proiectul care prevede modernizarea străzilor Gării și Izvoarelor. Proiectul prevede renovarea unei porțiuni de aproximativ 1100 de metri de drum.

Strada Gării începe de la fostul Departament ISU Câmpeni și se continuă până la începutul străzii Izvoarelor, lungimea străzii propuse pentru modernizare fiind de 770 de metri. Iar strada Izvoarelor începe de la finalul străzii Gării și se continuă spre Sud-Vestul orașului, lungimea străzii care urmează să fie reabilitată fiind de 330 de metri.

„Această modernizare a străzilor, mai ales strada Gării, ajută deoarece acolo se află Liceul Tehnologic Silvic, pentru că se modernizează întreaga stradă, noi în acest moment având o singură porțiune modernizată. Aceste două străzi au fost modernizate ultima oară în urmă cu 15-20 de ani”, a declarat Cristian Dan Pasca, primarul orașului Câmpeni.

Conform documnetației, următoarele lucrări urmează să fie efectuate pentru modernizarea celor două străzi:

– reducerea costurilor de exploatare a vechiculelor;
– sporirea capacității de circulație;
– realizarea unui confort sporti pentru participanții la trafic;
– sporirea siguranței circulației;
– reducerea numărului de accidente;
– reducerea semnificativă a poluării mediului prin reducerea noxelor și a zgomotului;
– structura rutieră nouă formată din straturi de material granular și îmbrăcăminte bituminoasă;
– trotuare;
– rigole pereate, de acostament și carosabile;
– podețe: reabilitate;
– ziduri de șprijin.

Străzile propuse spre modernizare sunt într-o stare avansată de degradare și necesită modernizare. Structura rutieră existentă este alcătuită din cale de beton de 15 cm grosime, așezată pe un strat din balast de 15-30 cm grosime. Pe ultima porțiune a străzii Izvoarelor există o simplă pietruire. Nu există marcaje, iar semnalizarea este precară și necorespunzătoare.

Data limita depunere a ofertelor este 22.04.2024. Valoarea investiției este de 2.770.474,70 lei.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni