campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Acțiune organizată de polițiști în Munții Apuseni pentru combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun

Acțiune organizată de polițiști în Munții Apuseni pentru combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun

Publicat în 23.11.2013 la ora 12:12

brazi-confiscatiÎn cursul zilei de ieri, poliţiştii Postului de Poliţie Bistra, împreună lucrători ai I.S.V. Alba și ai Ocolului Silvic Valea Arieșului, au organizat o acţiune în baza planului comun „Scutul Pădurii 2013”.

Potrivit IPJ Alba, “cu această ocazie, a fost identificat D.P., de 47 de ani, din comuna Bistra, care a tăiat fără drept şi a sustras, 8 arbori de esenţă molid, în valoare de 1.800 lei, din pădurea aparţinând unui cetăţean din comună.

Pe numele suspectului au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Şi poliţiştii din Câmpeni şi Scărișoara, împreună cu lucrătorii silvici au acționat, în zona de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților silvice. Cu ocazia controalelor efectuate în teren, au fost găsiţi 102 pomi de Crăciun, tăiaţi fără drept.

Pomii de Crăciun a fost predaţi ocoalelor silvice, pentru valorificare iar cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea depistării şi tragere la răspundere penală a persoanelor care i-au tăiat în mod ilegal.”

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 428 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.