Rămâi conectat

Politică

Câmpeniul a avut în turul II al alegerilor prezidenţiale un număr „record” de 764 de votanţi pe listele electorale suplimentare

Publicat

în

Una dintre cele mai dure bătălii electorale din Alba, la alegerile prezidenţiale din 2019, s-a derulat în oraşul Câmpeni, capitala neoficială a Munţilor Apuseni.

Iohannis a obţinut cu 29 de voturi mai mult ca Viorica Dăncilă. Situaţia din acest oraş este, însă, neobişnuită din punct de vedere a numărului persoanelor care au votat pe listele suplimentare. Potrivit rezultatelor finale, Klaus Iohannis are la Câmpeni 2.061 de voturi (50.35%), iar Viorica Dăncilă – 2.032 de voturi (49.65%).

Fără a fi staţiune turistică, Câmpeniul a avut în turul II al alegerilor prezidenţiale un număr ”record” de 764 de votanţi pe listele electorale suplimentare. Raportat la numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne (4.163), persoanele care au votat pe listele suplimentare în cele 9 secţii din oraş reprezintă un procent de 18,35%.

Cele mai multe voturi pe lista suplimentară s-au înregistrat în secţia nr. 123 deschisă la sediul Primăriei Câmpeni – 258 de alegători şi la secţia nr. 124 deschisă la Şcoala Gimnazială – 140 de alegători. La primul tur al prezidenţialelor, în cele două secţii au votat 84, respectiv 95 de persoane pe liste suplimentare.

Numărul de 258 de alegători pe lista suplimentară într-o secţie de vot reprezintă un record pentru tot judeţul Alba. Doar într-o singură altă secţie (nr. 19, Alba Iulia) s-a mai trecut ”borna” 200, fiind înregistrate 213 voturi.

La nivelul judeţului Alba, media voturilor de pe listele suplimentare este de doar 10%. ”Anomalia” se menţine şi dacă se compară situaţia de la Câmpeni cu cea dintr-un alt oraş de mărime apropiată, Ocna Mureş. Aici au votat 444 de persoane pe listele suplimentare, ceea ce reprezintă un procent de 8,26% din totalul celor care s-au prezentat la urne.

Chiar şi la nivel naţional, procentul votanţilor pe liste suplimentare este de 12,8%. În primul tur al alegerilor prezidenţiale, în Câmpeni, au votat pe liste suplimentare un număr de 353 de persoane, ceea ce a reprezentat un procent de 10,24% raportat la numărul persoanelor prezente la vot. După cum se poate observa din datele statistice, la turul II numărul votanţilor ”suplimentari”, respectiv a celor care nu au domiciliul sau reşedinţa în oraş şi în localităţile componente ale acestuia, s-a dublat.

Acest lucru a influenţat şi prezenţa la vot. Dacă la nivel judeţean, prezenţa în turul II s-a situat la procentul de 54,89%, mai mare cu 3% faţă de primul tur, la Câmpeni s-a ajuns la o prezenţă la vot de 66,27%, cea mai mare înregistrată în mediul urban din Alba. Diferenţa faţă de primul tur este semnificativă – 11,5%. Toate aceste date statistice indică faptul că la Câmpeni a existat în turul doi un efort ”concertat” de mobilizare la vot a unor persoane din afara oraşului.

Administraţia PSD ar fi dorit să de-a un semnal în perspectiva alegerilor locale din 2020, după eşecurile de la alegerile europarlamentare şi din primul tur al prezidenţialelor. Diferenţa mică de voturi între candidaţii PNL şi PSD anunţă o luptă ”pe viaţă şi pe moarte” la ”localele” de anul viitor. Situaţia va fi influenţată decisiv de modul în care se vor desfăşura alegerile, respectiv dacă va exista un singur tur de scrutin sau două tururi.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan și Călin Bodea – cu bună credință pentru Munții Apuseni și orașul Câmpeni!

Publicat

în

Corneliu Mureșan și Călin Bodea – cu bună credință pentru Munții Apuseni și orașul Câmpeni!

Corneliu Mureșan și Ilie Călin Bodea fac echipă pentru dezvoltarea Munților Apuseni și orașului Câmpeni. Corneliu Mureșan candidează din partea PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, iar Ilie Călin Bodea candidează din partea PSD pentru funcția de primar al orașului Câmpeni.

De profesie economist și inginer, Ilie Călin Bodea a acumulat experiență în domeniul managerial și administrativ, fiind director executiv în cadrul Prefecturii Alba, manager la spitalele din Câmpeni și secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. În prezent lucrează la Cupru Min Abrud. Proiecte pentru Câmpeni: dezvoltarea unui mic parc industrial în sprijinul antreprenorilor, care să ducă la crearea de locuri de muncă în oraș; construcția unei creșe pentru copii; construirea unei parcări supraetajate; modernizarea infrastructurii rutiere; construirea bazei sportive a orașului; dezvoltarea și diversificarea serviciilor medicale.

Corneliu Mureșan este inițiatorul proiectului privind construcția heliportului în Munții Apuseni. De profesie jurist, Corneliu Mureșan cunoaște sistemul public, dar și ce așteaptă cetățenii și mediul privat de la el, întrucât a fost antreprenor, consilier județean, director de instituție publică și subprefect al județului Alba. Proiecte pentru Apuseni:  asfaltarea drumurilor din orașul Câmpeni și împrejurimi; parc industrial în Apuseni, aproape de Câmpeni; transport public județean de persoane performant în toate localitățile din zona de munte; extinderea rețelei de apă și canalizare în toate localitățile din zona Câmpeni; îmbunătățirea accesului la servicii medicale și amenajarea heliportului; promovarea turismului în Munții Apuseni; scăderea tarifelor la apă și canalizare. La conducerea Consiliului Județean Alba este nevoie de un schimb de generații. Este timpul ca investițiile finanțate de la județ să nu mai ocolească Munții Apuseni.

Votați Călin Ilie Bodea și echipa PSD Câmpeni, respectiv Corneliu Mureșan și echipa PSD Alba!

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de

UNIREA PRES SRL – portal online: https:\\campeni.ro / CMF: 21240002.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

PNL a rămas fără candidați pentru Consiliul Local al comunei Ponor. Vezi motivul

Publicat

în

PNL Alba nu are candidați pentru consiliul local în toate localitățile județului. Lista propusă pentru Consiliul local Ponor a fost respinsă definitiv în justiție pentru că nu exista niciun candidat femeie.

Sesizarea a fost depusă de partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Inițial, dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Câmpeni, de unde a fost trimis la instanța similară din Aiud, competentă să judece speța. Judecătoria Aiud a respins contestația AUR și a menținut hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție Ponor. Hotărârea a fost contestată, dosarul ajungând la Tribunalul Alba. Marți, 7 mai, instanța a admis contestația AUR și a respins lista PNL pentru Consiliul Local Ponor.

„Conform art. 1 alin. 3 din Legea nr. 115/2015, «Consiliile locale și consiliile județene se aleg pe circumscripții electorale, pe baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporționale». Potrivit art. 52 alin. 1 din Legea nr. 115/2015, biroul electoral de circumscripție examinează respectarea condițiilor legale pentru ca o persoană să poată candida, respectarea condițiilor de fond și de formă ale listelor de candidați, precum și ale listei susținătorilor. Una dintre condiţiile de fond reglementate de Legea nr. 115/2015 este cea înscrisă la art. 7 alin. 1 teza a II-a şi vizează obligativitatea întocmirii listelor de candidați pentru alegerea consiliilor locale astfel încât să se asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepția acelora care conțin un singur candidat”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba.

Potrivit instanței, Partidul Naţional Liberal a întocmit lista de candidaţi pentru funcţia de consilier local în Consiliul Local Ponor, cu încălcarea dispoziţiei legale, întrucât nu a asigurat reprezentarea sexului feminin.

„Se apreciază că sunt întemeiate criticile apelatului în sensul că Hotărârea nr. 3/30.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 55 Ponor prin care a fost admisă lista de candidaţi în Consiliul Local Ponor a fost adoptată cu nerespectarea dispoziţiilor art. 7 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 115/2015 şi se impune a fi anulată. Nerespectarea acestei reguli atrage aplicarea sancţiunii respingerii candidaturii aşa cum rezultă din dispoziţiile art. 52 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 115/2015: «Candidaturile care nu îndeplinesc condițiile legale de fond și de formă se resping de către biroul electoral de circumscripție»”, se mai susține în document. Hotărârea a fost pronunțată cu majoritatea a doi judecători, al treilea formulând opinie separată în sensul respingerii contestației și admiterii listei de candidați.

PNL nu mai are posibilitatea să depună alte candidaturi sau să completeze lista, în condițiile în care termenul limită a expirat în 30 aprilie 2024. De altfel, în 8 mai, a fost data la care au rămas definitive candidaturile.

În aceste condiții, majoritatea din Consiliul local Ponor va fi asigurată de singurele două partide care au liste legale: AUR și PSD. Pentru funcția de primar sunt trei candidaturi: PNL, AUR și PSD. În comuna Ponor sunt, în total, 516 alegători cu drept de vot. Consiliul local are, potrivit legii, 9 consilieri.

PNL Alba a recurs și la o cale extraordinară de atac, respectiv la o contestație în anulare care s-a judecat în data de 10 mai 2024 la Tribunalul Alba. Instanța a admis în lipsa calității procesuale active a constestatorului Partidul Național Liberal – Filiala județeană Alba, excepție invocată din oficiu și a respins contestația în anulare.

Potrivit informațiilor, PNL Alba va depune o nouă contestație în anulare, de această dată formulată de către organizația locală din Ponor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Dragomir Avram, propunerea USR pentru Primăria Poiana Vadului, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Publicat

în

USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir Avram a demonstrat dedicare și o conexiune autentică, cu fiecare cetățean al comunei.

Omul de care are nevoie Poiana Vadului este aici! Dragomir Avram este cunoscut pentru deschiderea sa către nevoile oamenilor, întâmpinându-i pe toți cu un zâmbet cald și întotdeauna gata să ofere ajutor. Cu rădăcini adânci în această comunitate, el împreună cu familia sa conduc o fermă de animale, aducând produse proaspete și de calitate pe mesele locuitorilor din Câmpeni și din împrejurimi.

Viziunea sa pentru Poiana Vadului este una de prosperitate și dezvoltare durabilă, unde fiecare voce este ascultată, și unde tradiția se împletește armonios cu inovația. Pentru un viitor în care comunitatea să fie mereu pe primul plan, votul dumneavoastră pentru Dragomir Avram este esențial.

Împreună, Poiana Vadului va fi un loc unde fiecare zi aduce progres!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni