Rămâi conectat

Știri din zonă

Fermier din Lupșa condamnat la plata unei amenzi penale, după ce ar fi lăsat să moară de foame trei bovine

Publicat

în

Un proprietar de animale din Munţii Apuseni, în vârstă de 52 de ani, a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 1.000 de lei petru că a lăsat să moară de foame 3 bovine pe care le deţine în proprietate. Hotărârea a fost pronunţată în 19 septembrie 2019 la Judecătoria Câmpeni, iar faptele au avut loc în 2016.

H. I., de 52 de ani, cu domiciliul în comuna Lupşa este acuzat că a lăsat să moară de foame trei bovine pe care le deţinea în proprietate. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de ”ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept”, care prevede condamnarea la închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Anchetatorii au ajuns la locuinţa acestuia în urma unei sesizări primite de la o altă persoană.

”În grajdul de lângă casă, au fost identificate un număr de trei bovine, din care două decedate şi una în viaţă, iar în cel de-al doilea grajd, situat la o distanţă de aproximativ 500 m faţă de locuinţă au fost identificate în viaţă alte două bovine adulte (boi), din care unul în imposibilitate de a se ridica. Bovinele găsite în viaţă se aflau într-o stare de întreţinere proastă din cauza faptului că proprietarul H. I. nu le-a asigurat cantitatea necesară de hrană şi apă şi nici nu le-a scos afară din grajd de foarte mult timp, fapt ce a dus la decesul celorlalte două. Medicului veterinar (…) declară că poate fi estimată ca dată a decesului perioada 13 – 15.08.2016 având în vedere condiţiile climatice de la acea dată ( căldură), cât şi faptul că, după deces, proprietarul a aruncat peste cadavre pământ şi bălegar.

Tot cu această ocazie acesta declară că începând cu data de 05.09.2016 a procedat la efectuarea de tratament medicamentos specific constând în «rehidratare cu soluţii perfuzabile, administrare de vitamine, aminoacizi electroliţi şi terapie cu antibiotice» pe parcursul a 7 (şapte) zile asupra celui de-al treilea animal însă acesta nu a răspuns la tratament şi a decedat, cauza fiind hrana insuficientă care a dus la atrofierea muşchilor şi implicit la instalarea paraliziei.

H. I. a declarat, cu ocazia audierii în calitatea de suspect, că nu cunoaşte din ce cauză au decedat animalele, nu le-a văzut să fie bolnave, dar într-o dimineaţă le-a găsit moarte în grajd. Acesta nu a anunţat autorităţile sanitar veterinare de cele întâmplate şi susţine că el le-a administrat furaje de două ori pe zi, dar afară din grajduri nu le-a scos de circa doi ani”, se precizează în rechizitoriul Parchetului. Iniţial, inculpatul nu recunoscut starea de fapt reţinută de procurori, dar la termenul de judecată din 5 septembrie 2019 a recunoscut în totalitate faptele de care este învinuit şi a solicitat ca judecată să aibă loc doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

”Din probele administrate în cursul urmăririi penale coroborat cu recunoaşterea inculpatului rezultă că în cursul anului 2016 inu a asigurat cantitatea necesară de hrană, apă pentru trei bovine, nu le-a scos afară din grajd foarte mult timp, acestea fiind legate în grajd, ceea ce a dus într-un final la decesul acestora. Elementul material al infracţiunii constă în uciderea celor trei bovine. Există legătură de cauzalitate între inacţiunea de alimentare a animalelor cu hrană şi apă, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire corespunzătoare, asistenţă medicală şi rezultatul produs, respectiv moartea celor trei bovine. Infracţiunea a fost săvârşită cu intenţie indirectă, inculpatul acceptând posibilitatea ca cele trei bovine să moară”, a susţinut magistratul de la Judecătoria Câmpeni în motivarea deiciziei prin care a dispus ca bărbatul să achite amenda penală.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri din zonă

Un bărbat de 82 de ani a ajuns la spital, după ce a fost accidentat de un autoturism, pe o trecere de pitoni din Sălciua

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, în jurul orei 11.30, un tânăr de 21 de ani, din Baia de Arieș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, pe raza localității Sălciua de Jos, a surprins și accidentat un bărbat de 82 de ani, din comuna Sălciua, care era angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Intervenție a pompierilor militari din Câmpeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Valea Arăzii, comuna Horea

Publicat

în

Pompierii militari din Câmpeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Valea Arăzii, comuna Horea.

„Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în comuna Horea, satul Valea Arăzii. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință. Forțe alocate: 1 x ASAS și 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Echipajele au ajuns la locul producerii incendiului. Incendiul este lichidat, a ars generalizat o locuință de aproximativ 7 mp. În urma incendiului, un copil, de sex feminin, în varsta de aproximativ 2 ani a necesitat îngrijiri medicale, prezetând arsura de gr. I la nivelul feței (suprafața arsă de aprox 2-3 cm). Totodată, a fost asistată medical și mama minorei, în vârstă de aprox. 26 ani, care a suferit o plagă tăiată la nivelul membrului superior stang. Ambele persoane sunt transportate de echipajul SMURD la CPU Câmpeni”, a mai transmis ISU Alba.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 38 de ani din Horea cercetat de polițiști, după ce și-a agresat și amenințat soția și socrul

Publicat

în

Luni, 13 mai 2024, în jurul orei 23.50, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Horea au fost sesizați, de către un bărbat de 65 de ani, din comună, cu privire la faptul că soțul fiicei sale se manifestă agresiv.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat faptul că, în timp ce se aflau la locuința comună, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 38 de ani și-ar fi amenințat, cu acte de violență soția, iar ulterior, l-ar fi agresat fizic și amenințat, pe tatăl acesteia.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și amenințare.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni