campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Incendiul de proporții izbucnit luni seara la Sălciua, care a cuprins 189 hectare de teren, surprins din satelit

Incendiul de proporții izbucnit luni seara la Sălciua, care a cuprins 189 hectare de teren, surprins din satelit

Publicat în 08.11.2018 la ora 14:38

Trei incendii de vegetație uscată și litieră din Munții Apuseni au cuprins, în câteva zile, 189 de hectare de pe raza a trei comune, acestea fiind declanșate de focuri lăsate nesupravegheat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat joi că în total sunt afectate 189 de hectare de vegetație uscată și litieră de pădure din Munții Apuseni.

”Sunt afectate 92 de hectare de litieră și vegetație uscată de la Sălciua, 32 din comuna Ocoliș și 65 de la Rimetea. În prezent incendiile sunt limitate și supravegheate”, a spus Alina Marescu.

Nu este afectată pădurea, arzând doar vegetaţia uscată, stratul de frunze căzute şi resturile care acoperă solul. Primul incendiu, la Sălciua, a izbucnit în urmă cu șase zile.

Joi sunt mobilizați la fața locului aproape 50 de pompieri din cadrul ISU, care sunt ajutați și de către cei de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și reprezentanți ai Ocoalelor Silvice.

Se pare că flăcările au izbucnit din cauza unor persoane care au vrut să igienizeze terenul, însă au lăsat focul nesupravegheat.

Acest articol a fost citit de 435 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.